Pomógł: 11 razy Wiek: 16 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 762 Skąd: Europa środkowa
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 21:34
Mnie mutacja przebiega łagodnie, czasem zdarzyło mi się lekko zapiać, ale to tylko czasem ... pamiętam lekcje WF jak wydarłem się na kolegę (cieszyłem się że nikt się nie kapnął )
Oska napisał/a:
Jednak Ty, kolego masz większy problem niż mutacja.
Zasadniczo, Ty tez masz spory problem i jak na razie to tylko Ty tego nie widzisz...
_________________ "Człowiek rodzi się, kocha i umiera nie na próbę."
JPII
Pomógł: 3 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 424 Skąd: się wziąłem?
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 08:17
Hmmm... ile właściwie teraz masz lat? Widać iż jesteś w "najgorszej" fazie rozrostu krtani - czyli w czasie mutacji właściwej. Mutacja właściwa z reguły kończy się średnio po 2 miesiącach jednak potrafi się przeciągać do dłuższego czasu.
Ja mam 17 lat i mutacji jeszcze nie miałem. Głosu jak 13 latek też wiadomo nie mam... jest tylko nieco obniżony, jednak męska barwa to też nie jest, chociaż można powiedzieć że deka zalatuje już wysokim tenorem.
_________________ Czy to lato... czy to zima... to na forum nudy nima!!!
Dzięki za posty. Część z Was uważa, że ja TERAZ mam takie przypały. Moja wina bo nie napisałem dokładnie - wyjaśniam, że mam prawie 16 lat, idę do 1 kl lo, a mutację przechodziłem 2 lata - w 1 i 2 kl gima. Gdzieś tak od roku mam normalny męski głos (przez tel. niekiedy nawet mylą mnie ze starszym). Tamte dwa lata wspominam okropnie- WTEDY przeżywałem to na maxa, TERAZ podchodzę z dystansem. A temat taki wrzuciłem, bo chciałem sprawdzić czy ktoś ma takie negatywne wspomnienia z dojrzewania. Pozdro