Pomogła: 2 razy Dołączyła: 16 Mar 2008 Posty: 117 Skąd: Z daleka
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 12:18
DiaboliqueXxX napisał/a:
co chcielibyscie robic jezeli znalezli byscie sobie (albo macie) ta druga polowke??
Naturalnie wyjść za mąż. A potem to mieć dwójkę dzieci No i chciałabym się jeszcze może spełnic zawodowo, chociaż to nie jest dla mnie najważniejsze. Chciałabym bardzo mieć rodzinę, to jest u mnie na pierwszym miejscu. Pewnie dlatego że nigdy jej nie miałam takiej jak bym chciała...
Pomógł: 3 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 424 Skąd: się wziąłem?
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 12:25
1. Marzenie namber łan...
Chciałbym mieć dziewczynę, która będzie moja ostatnią, ponieważ będzie później moją żoną. Ważne aby miała podobne rozumowanie, poglądy i charakter do mnie, abyśmy się rozumieli i mieli dzieci.
2. Marzenie namber tuł...
Skończyć szkołę ze zdaną maturą i pójść potem na studium.
3. Marzenie namber tri, ale takie chyba ma każdy...
Abym do końca życia miał zdrowie, co jeść i gdzie mieszkać i by to samo miała moja rodzina.
Marzenia okropnie trudne do spełnienia, mam nadzieję chociaż że ten 3 punkt mi wyjdzie bo nie wszystko można w życiu mieć.
Pomógł: 11 razy Wiek: 16 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 762 Skąd: Europa środkowa
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 12:31
Ja bym chciał zdać dobrze egzamin gimnazjalny, potem dostać się do dobrej szkoły, zdać maturę i iść na studia.
Między czasie iść do pracy.
PO studiach ożenić się i mieć dzieci.
Mam nadzieję że spełni się
_________________ "Człowiek rodzi się, kocha i umiera nie na próbę."
JPII
Pomógł: 1 raz Wiek: 70 Dołączył: 06 Lis 2007 Posty: 127 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 14:16
ja z niecierpliwoscia czekam na wyniki z kangura ktory napisalem (chyba) bardzo dobrze... chce napisac jak najlepiej testy gimnazjalne.. dostac sie do mojego wymarzonego liceum.. pozniej dobrze zdac mature i isc na studia.. a po studiach zalozyc rodzinke, zdobyc dobra prace i jak juz bede po slubie to dziecko
Pomogła: 17 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 1550 Skąd: Marchewkowe pole ^^
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 12:35
Moje plany na przyszłość ?
Mieć kochającego męża.. zdrowie i mądre dzieci najlepiej 2 albo 3 ( 2 dziewczynki i chłopaka, albo chłopaka i dziewczynkę ) duży dom z ogromnym ogrodem :p Co do męża to najlepiej z firmą żebyśmy mieli kupe szmalu ;p i jeździli na zagraniczne wycieczki do Egiptu,Turcji czy na Hawaje aaa no i prace taka aby zarobić a się nie narobić ;p
I tak wiem że nic z tego się nie spełni ;p
_________________ ~~ Zanim w popiół się zmienię
Chcę być wielkim płomieniem
Chcę się wzbić ponad świat
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~
Może ze mną jest coś nie tak ale ja nie mam zamiaru mieć dzieci ani kochającego męża. Chciałabym mieć prawdziwych przyjaciół, dużo zwierzątek... chciałabym pracować w jakiejś fundacji lub stowarzyszeniu które przeciwdziała homofobii, rasizmowi, łamaniu praw człowieka. Oczywiście mam nadzieję ze zdobędę dobre wykształcenie.
A tak po za tym chcę trochę w życiu poszaleć... Ale na pewno nie chce zakładać rodziny!!!
_________________ "I am a little bit of loneliness a little bit of disregard
Handful of complaints but I can’t help the fact that everybody can see these scars"
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 13:21
Ms Queer napisał/a:
Może ze mną jest coś nie tak ale ja nie mam zamiaru mieć dzieci ani kochającego męża.
Nic nie jest nie tak, tylko w wieku 15 lat tak jest. Instynkt rodzicielstwa pojawia się dopiero później mimo, że teraz wcale możesz ich nie chcieć. Taka kolej natury, nie wszystko od razu.
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 29 Mar 2007 Posty: 2864 Skąd: serce Kubusia ;)
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 14:03
Pozostaje też kwestia osób, które w ogóle go nie mają. Siostra mojej koleżanki ma 26 lat i ostatnią rzeczą, którą w życiu planuje, to chyba właśnie małżeństwo oraz dzieci.
Mi wystarczy, jeśli uda mi się znaleźć takiego faceta, który by mnie kochał całym sercem, był wierny wobec mnie i prawdomówny. No i, co tu dużo mówić- chciałabym, żeby w sprawach łóżkowych układało się cudownie . A dzieci? Hmmm... na nie przyjdzie pora.
W pierwszych latach małżeństwa nie chcę mieć dziecka.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1654 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 17:37
Taki mały Piotruś atosowaty będzie, albo taka mała Wiktoria i będą takie sliczne i mądre (po ojcu), a jak nie, to nie W każdym bądz razie do małżenstwa mi nie spieszno
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Pomogła: 4 razy Wiek: 18 Dołączyła: 29 Sty 2008 Posty: 215 Skąd: z daleka;]
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 19:45
Jeszcze rok szkoly, on rok w prewencji. Pozniej praca, a w 2010 slub. W te wakacje zamawiamy sale na wesele Dzieci? Troche poczekamy bo chcemy zapewnic im wszystko co najlepsze.
_________________ "Kochaj żeby żyć i żyj żeby kochać"
Dostanę się do fajnego LO.
Pójdę na studia (w dzisiejszym świecie bez tego ani rusz).
Wyjadę za granicę, żeby troche zarobić (ale wrócę!).
Kupię kawał ziemi.
Po 9 latach znajomości uznam, że już wystarczająco znam tego faceta, żeby za niego wyjść:
- ślub w jakimś małym, wiejskim (koniecznie białym!) kościółku,
- typowo wiejskie, kilkudniowe wesele,
Potem nie mam nic przeciwko wychowywaniem naszej trójki wspaniałych dzieci (nie mam jakichś szczególnych aspiracji zawodowych).
Pod koniec życia napiszę jakże ciekawą autobiografię ( jeśli wcześniej nikt na to nie wpadnie, a zresztą kto by to chciał czytać )
Umrę jako wdowa, niedługo po moim mężu (oczywiscie w swoim domu we śnie) a mój syn rozsypie moje prochy po polu ( idealnym rozwiązaniem byłoby też wysypanie ich z helikoptera nad oceanem, w każdym bądź razie nie pogniewam się).
_________________ Ze mną można tylko w dali zniknąć cicho...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
Pierwsze co chcę zrobić to po maturze (jak będzie kasa xD) kupić samochód ,a najlepiej motor i samemu objechać Polskę.
Dalsze plany mam i przypuszczam że jedno z dwóch przedstawionych rozwiązań jedno będzie moją drogą.
Ukończę szkołę ,zdam maturę. Wybuduję domek jednorodzinny ,w którym będę mieszkał ja i moja najbliższa rodzina. Oczywiście z dala od miasta.
W pracy będę siedział za jakimś biurkiem w urzędzie lub w banku ...
Druga opcja jest taka ,że po zdaniu matury... wybiorę się do wojska na stałe.Chciałbym kiedyś wyjechać na misje do Syrii czy Afganistanu...pomagać innym,być zawodowym żołnierzem.Walczyć w obronie słabszych.Walczyć w obronie Polski.
Od 4 lat tak myślę ..i może coś z tego będzie.
Ta opcja choć druga...bardziej prawdopodobna.