forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przyszle Zycie(Zalozenie rodziny)
Autor Wiadomość
Mili 
Początkujący

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 12:18   

DiaboliqueXxX napisał/a:
co chcielibyscie robic jezeli znalezli byscie sobie (albo macie) ta druga polowke??

Naturalnie wyjść za mąż. A potem to mieć dwójkę dzieci ;-) No i chciałabym się jeszcze może spełnic zawodowo, chociaż to nie jest dla mnie najważniejsze. Chciałabym bardzo mieć rodzinę, to jest u mnie na pierwszym miejscu. Pewnie dlatego że nigdy jej nie miałam takiej jak bym chciała...

Indywidualista; 
Praktykant

Wysłany: Sob Mar 29, 2008 12:25   

1. Marzenie namber łan...

Chciałbym mieć dziewczynę, która będzie moja ostatnią, ponieważ będzie później moją żoną. Ważne aby miała podobne rozumowanie, poglądy i charakter do mnie, abyśmy się rozumieli i mieli dzieci.

2. Marzenie namber tuł...

Skończyć szkołę ze zdaną maturą i pójść potem na studium.

3. Marzenie namber tri, ale takie chyba ma każdy... :)

Abym do końca życia miał zdrowie, co jeść i gdzie mieszkać i by to samo miała moja rodzina.

Marzenia okropnie trudne do spełnienia, mam nadzieję chociaż że ten 3 punkt mi wyjdzie bo nie wszystko można w życiu mieć.

Milano 
Przyjaciel forum
ehem... x]

Wysłany: Sob Mar 29, 2008 12:31   

Ja bym chciał zdać dobrze egzamin gimnazjalny, potem dostać się do dobrej szkoły, zdać maturę i iść na studia.
Między czasie iść do pracy.
PO studiach ożenić się i mieć dzieci.
Mam nadzieję że spełni się :D

EmiL15 
Początkujący
Zaraz Wracam

Wysłany: Sob Mar 29, 2008 14:16   

ja z niecierpliwoscia czekam na wyniki z kangura ktory napisalem (chyba) bardzo dobrze... chce napisac jak najlepiej testy gimnazjalne.. dostac sie do mojego wymarzonego liceum.. pozniej dobrze zdac mature i isc na studia.. a po studiach zalozyc rodzinke, zdobyc dobra prace i jak juz bede po slubie to dziecko ;)

kaatee
Nowicjusz

Wysłany: Sob Mar 29, 2008 16:24   

wyjsc za mąz.. II dzieci:D nauralnie chlopczyk i dziewczynka.. chyba ze blizniczki ^^. Hmm nie wiem jakas praca... Ogolnie to architektem chce byc ^

rozkołysz świat 
Uzależniony
żonka Coelho :*

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 12:35   

Moje plany na przyszłość ?
Mieć kochającego męża.. zdrowie i mądre dzieci najlepiej 2 albo 3 ;) ( 2 dziewczynki i chłopaka, albo chłopaka i dziewczynkę ) duży dom z ogromnym ogrodem :p Co do męża to najlepiej z firmą żebyśmy mieli kupe szmalu ;p i jeździli na zagraniczne wycieczki do Egiptu,Turcji czy na Hawaje :) aaa no i prace taka aby zarobić a się nie narobić ;p
I tak wiem że nic z tego się nie spełni ;p
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

Ms Queer 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 12:55   

Może ze mną jest coś nie tak ale ja nie mam zamiaru mieć dzieci ani kochającego męża. Chciałabym mieć prawdziwych przyjaciół, dużo zwierzątek... chciałabym pracować w jakiejś fundacji lub stowarzyszeniu które przeciwdziała homofobii, rasizmowi, łamaniu praw człowieka. Oczywiście mam nadzieję ze zdobędę dobre wykształcenie.
A tak po za tym chcę trochę w życiu poszaleć... Ale na pewno nie chce zakładać rodziny!!!

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 13:21   

Ms Queer napisał/a:
Może ze mną jest coś nie tak ale ja nie mam zamiaru mieć dzieci ani kochającego męża.
Nic nie jest nie tak, tylko w wieku 15 lat tak jest. Instynkt rodzicielstwa pojawia się dopiero później mimo, że teraz wcale możesz ich nie chcieć. Taka kolej natury, nie wszystko od razu. ;-)

bellamuerte 
Przyjaciel forum
te dejo Madrid

Pomogła: 37 razy
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 14:03   

Pozostaje też kwestia osób, które w ogóle go nie mają. :P Siostra mojej koleżanki ma 26 lat i ostatnią rzeczą, którą w życiu planuje, to chyba właśnie małżeństwo oraz dzieci. :P

wronka 
Dyskutant

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 09:46   

chciałabym spotkac tego jedynego, skończyk polonistykę, w wieku 23-24 lat wyjśc za mąż i miec 4 dzieci (w tym dwoje bliźniaków)

Lady_Hate 
Maniak
Czarnobiała.

Pomogła: 17 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 17:31   

Mi wystarczy, jeśli uda mi się znaleźć takiego faceta, który by mnie kochał całym sercem, był wierny wobec mnie i prawdomówny. No i, co tu dużo mówić- chciałabym, żeby w sprawach łóżkowych układało się cudownie :) . A dzieci? Hmmm... na nie przyjdzie pora.
W pierwszych latach małżeństwa nie chcę mieć dziecka.

W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji.
Wolę być czarnobiała.

Konrad 
Uzależniony
idiota z powołania

Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 17:37   

Taki mały Piotruś atosowaty będzie, albo taka mała Wiktoria i będą takie sliczne i mądre (po ojcu), a jak nie, to nie ;) W każdym bądz razie do małżenstwa mi nie spieszno
Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą

ewusiak 
Początkujący

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 19:45   

Jeszcze rok szkoly, on rok w prewencji. Pozniej praca, a w 2010 slub. W te wakacje zamawiamy sale na wesele ;-) Dzieci? Troche poczekamy bo chcemy zapewnic im wszystko co najlepsze.

urke93 
Dyskutant
Tańcząca z wilkami

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 16:33   

Dostanę się do fajnego LO.
Pójdę na studia (w dzisiejszym świecie bez tego ani rusz).
Wyjadę za granicę, żeby troche zarobić (ale wrócę!).
Kupię kawał ziemi.
Po 9 latach znajomości uznam, że już wystarczająco znam tego faceta, żeby za niego wyjść:
- ślub w jakimś małym, wiejskim (koniecznie białym!) kościółku,
- typowo wiejskie, kilkudniowe wesele,
Potem nie mam nic przeciwko wychowywaniem naszej trójki wspaniałych dzieci (nie mam jakichś szczególnych aspiracji zawodowych).
Pod koniec życia napiszę jakże ciekawą autobiografię ( jeśli wcześniej nikt na to nie wpadnie, a zresztą kto by to chciał czytać :P )
Umrę jako wdowa, niedługo po moim mężu (oczywiscie w swoim domu we śnie) a mój syn rozsypie moje prochy po polu ( idealnym rozwiązaniem byłoby też wysypanie ich z helikoptera nad oceanem, w każdym bądź razie nie pogniewam się).

Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...

AcMfan 
Amator
Chory na miłość.

Wysłany: Pon Maj 05, 2008 16:54   

Pierwsze co chcę zrobić to po maturze (jak będzie kasa xD) kupić samochód ,a najlepiej motor i samemu objechać Polskę.
Dalsze plany mam i przypuszczam że jedno z dwóch przedstawionych rozwiązań jedno będzie moją drogą.

Ukończę szkołę ,zdam maturę. Wybuduję domek jednorodzinny ,w którym będę mieszkał ja i moja najbliższa rodzina. Oczywiście z dala od miasta.
W pracy będę siedział za jakimś biurkiem w urzędzie lub w banku ...

Druga opcja jest taka ,że po zdaniu matury... wybiorę się do wojska na stałe.Chciałbym kiedyś wyjechać na misje do Syrii czy Afganistanu...pomagać innym,być zawodowym żołnierzem.Walczyć w obronie słabszych.Walczyć w obronie Polski.
Od 4 lat tak myślę ..i może coś z tego będzie. :P
Ta opcja choć druga...bardziej prawdopodobna.

Odpowiedz do tematu