u rodziców sex nie jest tematem tabu.. oczywiscie rodzice rozmawiają ze mną o sexie nie chętnie bo jeszcze gówniarz jestem, ale jak się robi dzieci dowiedziałem się od starszych ;d
Carla [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 20:21
fioodi napisał/a:
ale jak się robi dzieci dowiedziałem się od starszych
A oni tez Tobie powiedzieli, ze dzieci 'sie robi' ?
rodzice uświadamiali mnie stopniowo i na poziomie odpowiednim do mojego wieku już od najmłodszych lat.
w okresie dojrzewania, względnie przed ta rola przypadała bardziej tacie i tak jest do tej pory.
o seksie poważnie rozmawialiśmy gdy miałem 14 lat.
w wieku 16 lat zostawiając mnie z dziewczyną w domku na noc, rzucił tekstem, że jakby co to prezerwatywy w apteczce. no i to mi się podoba. pełne zaufanie.
a gdy przeżyłem swój pierwszy raz sam mu o tym powiedziałem.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pią Lut 23, 2007 22:59
mateuszek, masz świetnych rodziców.
Ufają Ci, Ty ufasz im i tak powinno być.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Moja mama sama mi powiedziała,że jeśli będe chciała już to zrobić i będe na tyle dojrzała,że będe wiedziała co robie to pójdzie z mną po tabletki...no i tak też było...A ta rozmowa zaczęła się od programu,który oglądaliśmy w TV:]
Moi rodzice też nie mają dla mnie czasu...rozmowa o tym odbyła się dwa razy...kiedy mama mi powiedziała o tabletkach i kiedy ja postanowiłam je wziąć...teraz wydaje mi się,że się mną nie interesują...(a przynajmniej takie są moje odczucia).
Wiek: 18 Dołączyła: 17 Mar 2007 Posty: 126 Skąd: Holandia
Wysłany: Sob Mar 24, 2007 18:00
Powiedzieli mi o tym jak miałam 8 lat
Zepsuło mi życie .
Potem przez przypadek widziałam co nieco w filmach.
No i beznadzieja!!!
_________________ Przeszłam obok NiegoTak blisko Coś dźgnęło
To serce wspomniała Otwarła się rana
Na nowo rozpaczy Wyszeptane znów słowa Kocham...
Czy Bóg mi wybaczy?I szansę da nową?
? zepsulo zycie? ja sam to wyczytalem w wieku 8 lat i rozpierala mnie duma, ze "ja wiem, a chlopaki jeszcze nie". Beznadzieja? Wolalabys sie dowiedziec w momencie, kiedy by sie to stalo?
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 29 Mar 2007 Posty: 2864 Skąd: serce Kubusia ;)
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 10:09
spytałam się mamy co oznacza słowo 'seks', gdy miałam 5 lat. Pamiętam, iż nie było to dla niej krępujące - coś tam mi odpowiedziała. Następnie przyniosła mi książkę o seksie, dojrzewaniu itp. Podobno kupiła ją moja ciotka dla swojego syna (a mojego KUZYNA), ale wstydziła się mu ją pokazać^^
W książce było wszystko fajnie wytłumaczone, z obrazkami nawet późniejsze wątpliwości rozwiewał tata albo kuzyni.
a swoją drogą, zauważyłam, iż moi rodzice dość swobodnie podchodzą do tego typu spraw. Moja mama podeszła raz do mnie i powiedziała, że jak chcę, to kupi mi tabletki antykoncepcyjne - 'bo ona jeszcze wnuków bawić nie chce'
no i...tak... ja bardzo duzo potrafie rozmawiac z moja mama ale jednak (mimo tego iz mam 19 lat ) moja mam chyba twierdzi ze wiem co to jest ;] i jak sie zabezpieczac.. bardzo rzadko rozmawiamy na ten temat,a jednak.. osmiele sie powiedziec ze wciagu tych moich 19 wiosen rozmawialismy moze 3 razy... rozmowy typu - tylko wiesz ;] nie rob tam glupot.. w ten sposob a chcialbym z mama o tym porozmawiac dowiedziec sie moze czegos ..no ale coz hehe
_________________ Zbliza wam sie 18-nastka? Planujecie urzadzic komers? A moze zwykla impreze , niekoniecznie okolicznosciowa !Szukasz Djeji, Nie szukaj wlasnie znalazles ! Profesjonalna obsluga, naglasnianie imprez okolicznosciowych ! Reszta.. pisz na pw lub gg