Siemano.
Wiem, że może nie jestem najstarszą osobą na świecie i na pewno nie najdojrzalszą, ale w zachowaniu nie których zachowań moich rówieśników zauważam straszną dziecinadę. Zastanawiam się czemu? Oczywiście nie mówię, że jestem suuper poważny itp. ale naprawdę takie zachowania po prostu mnie denerwują np. "Masz zarazę od ..." "Idź się liż z ..." itp. (jest wiele innych takich STRASZNIE dziecinnych zachowań)
Ja się W TEN SPOSÓB nie zachowuje a w większości ludzi w moim wieku, zauważam to.
Czy to zależy ode mnie czy od tych "dzieci"??
"dzieci" - czyt. też jestem dzieckiem (no już nie takim małym ^^) ale te zachowania to przesada
_________________ Prostota jest prosta, piękna i pomijana.
Masz 13 lat i chcąc być dorosłym (podświadomie oczywiście) więcej zachowań jest dla Ciebie dziecinnych. A tekstami, które podajesz za przykład się nie przejmuj, tylko się przyzwyczja, bo to nie zniknie wraz z wiekiem (przynajmniej wśród płci męskiej), a dziewczyny z czasem będą tylko powtarzać: "dorośnijcie wreszcie" z takim śmiesznym grymasem na twarzy. Im młodzież starsza tym bardziej dziecinna i nie chodzi tu tylko o głupie teksty, ale o np. wydurnianie się. Taka młodzież odzyskuje energię dzieci. To jak się zachowują równieśnicy nie zależy od Ciebie. Oni czasem bywają tacy głupi. A Ty pamiętaj o tym, że dzieciństwo to najpiękniejszy okres w życiu.
_________________ Życie jest piekne jak noc w Bangladeszu
Wiek: 16 Dołączyła: 02 Maj 2007 Posty: 694 Skąd: Białystok
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 17:49
kOpEr napisał/a:
w zachowaniu nie których zachowań moich rówieśników zauważam straszną dziecinadę.
chwała Ci za to szybciej dojrzejesz psychicznie i będziesz miał większe powodzenie u dziewszyn
kOpEr napisał/a:
naprawdę takie zachowania po prostu mnie denerwują np. "Masz zarazę od ..." "Idź się liż z ..." itp. (jest wiele innych takich STRASZNIE dziecinnych zachowań)
szybko to nie przechodzi nawet 15-to latki się tak jeszcze zachowują, a konkretniej to ta mniej dojrzalsza część chłopców
po prostu Ania napisał/a:
pamiętaj o tym, że dzieciństwo to najpiękniejszy okres w życiu.
i mija bardzo szybko...
kOpEr napisał/a:
"dzieci" - czyt. też jestem dzieckiem (no już nie takim małym ^^) ale te zachowania to przesada
trzymajmy kciuki, by z tego jak najszybciej wyrośli
pozdrawiam
_________________ Taak ! Dajesz dzieciak ! Cieszymy się życiem ! Niech żyje may ! Pieprzona optymistka !
Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 706 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 17:58
U mnie w klasie też jest żenada, kompletna żenada, takie zachowanie, jak oni mówią to ja siedzę cicho bo ich po prostu nie rozumiem lub nie chce się zniżać do ich poziomu...
_________________ "I zstąpi na ciebie Duch Pana, i wespół z nimi ogarnie cię zachwycenie, i przemienisz się w innego człowieka" Sam 10,6
Wiek: 16 Dołączyła: 02 Maj 2007 Posty: 694 Skąd: Białystok
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 18:02
Fabian napisał/a:
U mnie w klasie też jest żenada, kompletna żenada, takie zachowanie, jak oni mówią to ja siedzę cicho bo ich po prostu nie rozumiem lub nie chce się zniżać do ich poziomu...
kolejnu przykład wporzo kolesia
_________________ Taak ! Dajesz dzieciak ! Cieszymy się życiem ! Niech żyje may ! Pieprzona optymistka !
Ale ja naprawdę tak sądze. A może to są marne popisy przed dziewczynami? Nie wiem jak to jest, ale ja z moim przyjacielem wolimy albo normalnie pogadac z dziewczynami na przerwie, albo po prostu posluchac mp3 czy tam mp4 niż oglądać czy "współpracować" w tej żenadzie. A czy to z dziewczynami to prawda? Skąd Wy to wiecie?
Pomogła: 8 razy Wiek: 17 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 1086 Skąd: Mexico City
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 18:14
Ej ale ja tez dziecinna jestem
tzn mi czasem ktoś powie ze się jak dziecko zachowuje np jak mam atak śmiechu ze prawie na ziemi leżę
albo jak czasem coś mówię to tez jak dziecko
ale no to zależy właśnie jak ktoś ma w głowie
i zależy o co chodzi ze zachowuje się jak dziecko
bo mi się w tym momencie nasuwają dwa wyjaśnienia
pierwsze czyli podobno ja
a drugie czyli jak ktoś dajmy na to ma tak nasrane do głowy ze hej
That life has brought me here, where I am"
A czy to z dziewczynami to prawda? Skąd Wy to wiecie?
prawda wiem bo
Primo- jesteśmy dziewczynami
Secundo- zauważyłeś że dziewczyny wolą starszych chłopaków? A to właśnie dlatego że są bardziej dorośli. Wiem z własnego doświadczenia
_________________ "Bo ja mam tylko jeden świat
Słońce, góry, pola, wiatr
I nic mnie więcej nie obchodzi
Bom turystą się urodził..."
"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France
Ej ale ja tez dziecinna jestem
tzn mi czasem ktoś powie ze się jak dziecko zachowuje np jak mam atak śmiechu ze prawie na ziemi leżę
albo jak czasem coś mówię to tez jak dziecko
ale no to zależy właśnie jak ktoś ma w głowie
i zależy o co chodzi ze zachowuje się jak dziecko
bo mi się w tym momencie nasuwają dwa wyjaśnienia
pierwsze czyli podobno ja
a drugie czyli jak ktoś dajmy na to ma tak nasrane do głowy ze hej
w ogóle mętlik w cholerę mi zrobiłaś tym powyższym
Jeśli ktoś potrafi śmiać się w głos z drobnych rzeczy to nie jest dziecinny. Taki ktoś po prostu kocha życie. Niektóre zachowania są nazywane dziecinnymi, bo wiąże się z nimi radość i spontaniczność, a właśnie to co jest radosne jest piękne i tak rzadko spotykane u dorosłych. Ale teksty typu "Masz zarazę od..." ...szkoda słów.
Pomogła: 17 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 1550 Skąd: Marchewkowe pole ^^
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 21:03
Chłopcy z reguły dorastają później ;p Także dziewczynom w wieku gimnazjalnym w głowach juz amory a im tylko klocki lego ;p Ale rzeczywiscie chłopcy są dziecinni nawet w LO,oczywiscie juz rzadziej ;p Ale jednak w kazdym jeszcze troche drzemie dzieciątko
Dobrze jednak ze te czasy 'chłopczyków' są juz za mną ( podstawowka-poczatek gim)
_________________ ~~ Zanim w popiół się zmienię
Chcę być wielkim płomieniem
Chcę się wzbić ponad świat
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~
To, że w LO chłopacy są mniej dziecinni to tak nie do końca prawda. Moja klasa jest doskonałym zaprzeczeniem tego co powiedziała "rozkołysz świat". Chyba, że moja klasa jest jakaś "inna" niż reszta społeczeństwa.