Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4297 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 19:02
Salami napisał/a:
Wydaje mi się, że wielu chłopaków z niską samooceną mocno podbudowałoby, gdyby jakaś dziewczyna powiedziała im, że są przystojni, albo fajni albo chociaż ładni, czy cokolwiek w tym rodzaju.
ale czasami mogą to odebrać tez jak jakąś litość. Jeśli sami uważają się za beznadziejnych i ktoś im zaczyna mówić , ze tak nie jest , ze są śliczni itp, to może to ich irytować, bo ktoś zaprzecza ich uczuciom....
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"Tylko nie trzeba sobie, drogi sąsiedzie, zaprzątać głowy wielkimi planami, niech mi pan wierzy! Ja, na przykład, chciałem przewędrować cały świat. Ale cóż, okazało się, że wypadło inaczej. Widzę stąd tylko bardzo nieznaczny kawałek tego świata. Myślę zresztą, że nie najlepszy jego kawałek, ale, powtarzam, to nie jest takie straszne."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Aguś, to jeszcze zależy od wielu czynników, np. od kontekstu, tonu głosu, itp. dlatego trzeba precyzyjnie wyrażać uczucia.
oprócz tego przydałoby się chwalenie takiego kolesia w gronie znajomym, najlepiej też, żeby to "przypadkiem" usłyszał. kompleksy wtedy nie mają szans.
najlepszy lek na kompleksy - płeć przeciwna
_________________ Trzy resorty dla Ligi, którą Roman wiedzie,
pięć dla Samoobrony z Lepperem na przedzie,
dziewięć dla PiS-u pod władzą Kaczora,
jeden dla Władcy - Ojca Dyrektora.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4297 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 19:19
mr.Radek napisał/a:
. od kontekstu, tonu głosu, itp. dlatego trzeba precyzyjnie wyrażać uczucia.
No właśnie. O to mi chodziło
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"Tylko nie trzeba sobie, drogi sąsiedzie, zaprzątać głowy wielkimi planami, niech mi pan wierzy! Ja, na przykład, chciałem przewędrować cały świat. Ale cóż, okazało się, że wypadło inaczej. Widzę stąd tylko bardzo nieznaczny kawałek tego świata. Myślę zresztą, że nie najlepszy jego kawałek, ale, powtarzam, to nie jest takie straszne."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
widzicie, jak fajnie, gdy się wszyscy rozumiemy?
ew. może być jeszcze kumpel, modlitwa albo rodzina, ale płeć przeciwna jest oczywistym lekarstwem.
ale czy znacie może osoby już nie mające, ale chore na kompleksy? to dopiero trzeba mieć zwalone życie, żeby takie coś mieć
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 19:59
mr.Radek napisał/a:
ale czy znacie może osoby już nie mające, ale chore na kompleksy
wyjaśnij, bo nie wiem o co dokładnie chodzi...
Aguś, nasze kompleksy to są takie o pierdoły, szczerze mówiąc. ale jeśli jest osoba chora psychicznie, która ma tak zszarganą psyhikę przez własne kompleksy... o takie osoby mi chodzi.
Ja na przykład jestem chora na kompleksy. Mam wrażenie, że jestem jedną wielką, chodzącą wadą. Posiadam tzw. manię prześladowczą, jestem przekonana że wszyscy się ze mnie śmieją, obgadują, nie lubią i te sprawy. Ale! Zwalam to raczej na uroki dojrzewania, bo w końcu jestem tylko głupią, rozhisteryzowaną nastolatką ^^.
WTYDAJE MIM SIę żE KOMPLEKSY BIORA SIę OD TEGO Z KIM TAK NAPRAWDE PRZEBAYWAMY I Z KIM MAMY NA CODZIEń DO CZYNIENIA. NP SIEDZISZ Z KUMPELAMI CZY Z KUMPLAMI I WIDZIESZ ZE Są LEPIEJ UBRANI MAJą LEPSZE OCENY MAJą LEPSZY TELEFON I TAKIE TAM. CHYBA OD TEGO TO SIę ZACZYNA A POTEM JESZCZE RODZICE cIę OLEWAJą I DOłUJą!!
_________________ 2pac królem hip hopu choć już nie żyje
Pomogła: 3 razy Wiek: 14 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1278 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 15:04
Aguś napisał/a:
Czy to przez te wyidealizowane kobiety w gazetach i TV?
Między innymi tak.
Ale myślę, że oprócz mediów duży wpływ ma na to nasze otoczenie. Dziewczyna sobie myśli, ze skoro jej koleżanki są od nich szczuplejsze to czemu ona nie ma być. Skoro koleżanki nie maja pryszczy to ona też by chciała nie mieć. A potem przeobraża się to w kompleksy.
_________________ Jestem z upływającej wody
z liści które drżą
trącane dźwiękiem wiatru
przelatującego pośpiesznie
jestem z wieczoru
który nie chce usnąć
patrzy uparcie
głodnymi oczyma gwiazd