forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Symptomy Dojrzewania
Autor Wiadomość
AdeXis^^ 
Nowicjusz
Czasozamulacz...^^

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 19:08   Symptomy Dojrzewania

Ja u siebie oprócz oczywiscie owłosienia i rozwoju narządów płciowych zauważylem straszną rzecz. Mianowicie kocham samochody i ładne dziewczyny ogladam i jezdze na mecze ogladam f1 litrami pije "Red Bulla" i wszystko mnie denerwuje :jezor:

Quirel 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 19:21   

Heh kiedy to było :)
Co do rebula, radzę się ograniczyć bo on tylko pobudza, a w tym wieku człowiek jest pobudzony 24/h
Pamiętam tylko ten strach, czy niepewność przed dorosłością, pierwszym stosunkiem (tak, tak, kiedyś nawet jak byłem mały i dowiedziałem się skąd się biorą dzieci, to zastanawiałem się jak ludzie tak mogą :P ), czy znajdę sobie jakąś kobietę. Do tego byłem niesamowicie wredny, każdemu dowalałem, stałem się odludkiem etc.
A teraz jestem facetem, który jest duszą towarzystwa, organizuje imprezki, rozkręca nieudane zabawy etc. Do tego dochodziły jeszcze nagłe zmiany temperamenty, bunt (ja vs starszy) oraz - z perspektywy czasu walka o dominację, jakoś rodzice nie mogli zrozumieć iż nie jestem już dzieckiem. Tak właściwie mógłbym na ten temat napisać książkę.

[ Dodano: Pon Mar 24, 2008 20:22 ]
P.S. Gdzie się podziały moje dawne posty?

AdeXis^^ 
Nowicjusz
Czasozamulacz...^^

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 19:38   

ojjj.. buntowac tez sie buntuje i to jak cholera :P :peace:
Niestety jestem nieśmiały :/ mam nadzieje ze to minie :P :crazy:
czasami sie zastanawiam nad sensem życia .
ostatnio nawet dużo myśle (tak potrafie myślec) :lolek:

ewusiak 
Początkujący

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 19:38   

A ja delikatnie przeszlam faze dojrzewania :PP Nie bylo zadnych awantur, alienowania sie, zmiany stylu bycia/ ubioru/ wyslawiania sie etc. Fizycznie zaokraglilam sie tu i owdzie, psychicznie zawsze bylam poukladana i radykalnie sie to nie pozmienialo ;-)

AdeXis^^ 
Nowicjusz
Czasozamulacz...^^

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 19:42   

ja jakos sie tez zbytnio nie alienuje styl... hmmm.. zaczynam o siebie dbac lubie dobre ciuchy ;] aktualnie : buciki puma ferrari czarne jeansy koszula polo ferrari wlosy 1.5-2cm lekko na żel :jezor: ale nie tam jakies laluśiowanie typu solarium albo tony samoopalacza ;] :lolek:

ewusiak 
Początkujący

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 19:50   

Hm jesli chodzi o ciuchy, to sama zaczelam chodzic na zakupy w wieku 12 lat i odtad sama tworze swoj styl :) Nie lubie sie rzucac w oczy, wole ciemne kolory ;-) A jesli mowa o fryzurze itp. to jak najbardziej staram sie byc zadbana :lolek: Ogolnie jakos ja i moj brat lagodnie przeszlismy ta faze ( no on niby jeszcze przechodzi), zadnych imprez, awantur... Spokojnie jest :D

AdeXis^^ 
Nowicjusz
Czasozamulacz...^^

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 19:52   

ja tam nie chodze na żadne imprezy, nie pije, nie pale, nie cpam :ganja: wiec jest wszystko ok a ze mnie rodzice wurzaja i traktuja jak dzieciaka to chyba normalka :peace:

Quirel 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 20:08   

Mnie dalej tak traktują, mimo że mam już ponad 20 lat :)
Zawału by dostali gdyby tak na przykład okazało się, że zrobię z nich dziadków (a za rok, 2 kto wie :) być tatą :) , ale to dopiero jak założę rodzinę i będę miał ją z czego utrzymać, na razie studia )
Wg. mnie rodzice będą traktować swoje dzieci jak małe dzieci do końca życia, moja babcia dalej tak traktuje moją mamę :)
Palić nigdy nie paliłem, cpać nigdy nie ćpałem, pić nigdy ekhem :)
A konflikt pomiędzy ojcem a synem bardzo często występuje, po prostu walczą o własne terytorium :)
Co do dbania o siebie, to ze mnie taki elegancik był i jest, zawsze koszula, sweterek :) Nienawidzę bluz - szczególnie z kapturem. Jak gdzieś wychodzę to staram się być odpicowany że ho ho :) Ale oczywiście nie nakładam jakichś podkładów, nie maluję się i nie siedzę w łazience dłużej od siostry :) I nie toleruję pofarbowanych włosów :)

x_y_z 
Nowicjusz

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 20:16   

Quirel napisał/a:
Co do dbania o siebie, to ze mnie taki elegancik był i jest, zawsze koszula, sweterek Nienawidzę bluz - szczególnie z kapturem.
Fajnie, fajnie :naughty: U mnie nie było jakiś większych problemów. Moze troche z tym buntowaniem...yy i chyba nadal tak jest :)

16
Nowicjusz

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 20:36   

heeeeeeeeheeeeee.... Mi sie zaczelo w wieku 12 lat. Kłótie z rodz. Ale nie żebym uciekała z domu :lolek: .
Zaokrągliłam się... :respekt: No..A psychika mi raczej nie nawaliła :respekt:
No i miałam wtedy pierwszego chłoptasia :lolek: Pierwszy CMOK :yahoo: (ach to bylo cudne!) i takie tammm :crazy:
Do dzis jestem SzAlOnA oNa :lolek:
Yo!!! :yahoo: :yahoo:

problemm1
Nowicjusz

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 21:10   

fizyczne? Nie wiem :]

Z psychicznych to zauwazylem :
- bardziej agresywny
- mniej poblazliwy
- bardziej otwarty
- czesto sie kloce z rodzicami/bratem
- polubilem bardziej muzyke
- czesto pije
- i uzaleznilem sie od... gum orbit :hihi: bez nich czuje sie zle, ciagle mysle, ze z buzi moze mi brzydko pachniec itd.

Jenova 
Początkujący

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 21:46   

Wiadomo, fizycznie zmieniłam się jak każda dziewczyna.
Okres buntu za sobą, polegało to raczej na bardzo częstych kłótniach z rodzicami i dwoma zwierzątkami, które mama kazała mi nazywać braćmi :jezor:
Charakter chyba mi się nie zmienił, a nawet jeśli to nie z powodu dojrzewania tylko zbyt mocnych przeżyć jakie towarzysza mi od 2 lat. Zawsze byłam taka że lubię się śmiać, żartować, wariować ale potrafię być poważna.

LadyInsane 
Znawca

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 22:17   

MAM WĄSY !! AAAA !! JA MAM WĄSY !!

Quirel 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 23:23   

LadyInsane, często to może oznaczać zbyt wysoki poziom testosterony we krwi :) Idż z tym do gina i pamiętaj, że kobiety z wąsem są bardziej skłonne do seksu :) Dzięki testosteronowi :)

Nathalie 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 23:33   

moje dorstanie hmmmm zaczelam duzo czytac i sluchac osterej muzyki, ubierac sie na czarno itp do dzis mi to został ;)

co do wasów wszystkie brunetki zazwyczaj je maja ... plastry boli ale po sprawie na 4 tygodnie :)

~PEACE~

Odpowiedz do tematu