Wysłany: Pon Mar 24, 2008 19:08 Symptomy Dojrzewania
Ja u siebie oprócz oczywiscie owłosienia i rozwoju narządów płciowych zauważylem straszną rzecz. Mianowicie kocham samochody i ładne dziewczyny ogladam i jezdze na mecze ogladam f1 litrami pije "Red Bulla" i wszystko mnie denerwuje
Heh kiedy to było
Co do rebula, radzę się ograniczyć bo on tylko pobudza, a w tym wieku człowiek jest pobudzony 24/h
Pamiętam tylko ten strach, czy niepewność przed dorosłością, pierwszym stosunkiem (tak, tak, kiedyś nawet jak byłem mały i dowiedziałem się skąd się biorą dzieci, to zastanawiałem się jak ludzie tak mogą ), czy znajdę sobie jakąś kobietę. Do tego byłem niesamowicie wredny, każdemu dowalałem, stałem się odludkiem etc.
A teraz jestem facetem, który jest duszą towarzystwa, organizuje imprezki, rozkręca nieudane zabawy etc. Do tego dochodziły jeszcze nagłe zmiany temperamenty, bunt (ja vs starszy) oraz - z perspektywy czasu walka o dominację, jakoś rodzice nie mogli zrozumieć iż nie jestem już dzieckiem. Tak właściwie mógłbym na ten temat napisać książkę.
[ Dodano: Pon Mar 24, 2008 20:22 ]
P.S. Gdzie się podziały moje dawne posty?
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 19:38
ojjj.. buntowac tez sie buntuje i to jak cholera
Niestety jestem nieśmiały mam nadzieje ze to minie
czasami sie zastanawiam nad sensem życia .
ostatnio nawet dużo myśle (tak potrafie myślec)
Pomogła: 4 razy Wiek: 18 Dołączyła: 29 Sty 2008 Posty: 215 Skąd: z daleka;]
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 19:38
A ja delikatnie przeszlam faze dojrzewania Nie bylo zadnych awantur, alienowania sie, zmiany stylu bycia/ ubioru/ wyslawiania sie etc. Fizycznie zaokraglilam sie tu i owdzie, psychicznie zawsze bylam poukladana i radykalnie sie to nie pozmienialo
_________________ "Kochaj żeby żyć i żyj żeby kochać"
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 19:42
ja jakos sie tez zbytnio nie alienuje styl... hmmm.. zaczynam o siebie dbac lubie dobre ciuchy ;] aktualnie : buciki puma ferrari czarne jeansy koszula polo ferrari wlosy 1.5-2cm lekko na żel ale nie tam jakies laluśiowanie typu solarium albo tony samoopalacza ;]
Pomogła: 4 razy Wiek: 18 Dołączyła: 29 Sty 2008 Posty: 215 Skąd: z daleka;]
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 19:50
Hm jesli chodzi o ciuchy, to sama zaczelam chodzic na zakupy w wieku 12 lat i odtad sama tworze swoj styl Nie lubie sie rzucac w oczy, wole ciemne kolory A jesli mowa o fryzurze itp. to jak najbardziej staram sie byc zadbana Ogolnie jakos ja i moj brat lagodnie przeszlismy ta faze ( no on niby jeszcze przechodzi), zadnych imprez, awantur... Spokojnie jest
_________________ "Kochaj żeby żyć i żyj żeby kochać"
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 19:52
ja tam nie chodze na żadne imprezy, nie pije, nie pale, nie cpam wiec jest wszystko ok a ze mnie rodzice wurzaja i traktuja jak dzieciaka to chyba normalka
Mnie dalej tak traktują, mimo że mam już ponad 20 lat
Zawału by dostali gdyby tak na przykład okazało się, że zrobię z nich dziadków (a za rok, 2 kto wie być tatą , ale to dopiero jak założę rodzinę i będę miał ją z czego utrzymać, na razie studia )
Wg. mnie rodzice będą traktować swoje dzieci jak małe dzieci do końca życia, moja babcia dalej tak traktuje moją mamę
Palić nigdy nie paliłem, cpać nigdy nie ćpałem, pić nigdy ekhem
A konflikt pomiędzy ojcem a synem bardzo często występuje, po prostu walczą o własne terytorium
Co do dbania o siebie, to ze mnie taki elegancik był i jest, zawsze koszula, sweterek Nienawidzę bluz - szczególnie z kapturem. Jak gdzieś wychodzę to staram się być odpicowany że ho ho Ale oczywiście nie nakładam jakichś podkładów, nie maluję się i nie siedzę w łazience dłużej od siostry I nie toleruję pofarbowanych włosów
heeeeeeeeheeeeee.... Mi sie zaczelo w wieku 12 lat. Kłótie z rodz. Ale nie żebym uciekała z domu .
Zaokrągliłam się... No..A psychika mi raczej nie nawaliła
No i miałam wtedy pierwszego chłoptasia Pierwszy CMOK (ach to bylo cudne!) i takie tammm
Do dzis jestem SzAlOnA oNa
Yo!!!
_________________ Nawet się nie obejrzysz a zostaniesz trafiony strzałą amora...
Z psychicznych to zauwazylem :
- bardziej agresywny
- mniej poblazliwy
- bardziej otwarty
- czesto sie kloce z rodzicami/bratem
- polubilem bardziej muzyke
- czesto pije
- i uzaleznilem sie od... gum orbit bez nich czuje sie zle, ciagle mysle, ze z buzi moze mi brzydko pachniec itd.
Pomogła: 6 razy Wiek: 16 Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 247
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 21:46
Wiadomo, fizycznie zmieniłam się jak każda dziewczyna.
Okres buntu za sobą, polegało to raczej na bardzo częstych kłótniach z rodzicami i dwoma zwierzątkami, które mama kazała mi nazywać braćmi
Charakter chyba mi się nie zmienił, a nawet jeśli to nie z powodu dojrzewania tylko zbyt mocnych przeżyć jakie towarzysza mi od 2 lat. Zawsze byłam taka że lubię się śmiać, żartować, wariować ale potrafię być poważna.
_________________ Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi,
bo nie jesteś sam...
LadyInsane, często to może oznaczać zbyt wysoki poziom testosterony we krwi Idż z tym do gina i pamiętaj, że kobiety z wąsem są bardziej skłonne do seksu Dzięki testosteronowi