po 1. Moga usszkodzic blonke dizewiczna jezeli ktos ich nie potrfi wsadzac i jezeli ktos jest dziewica
Bzdura. Błona jest dużo dalej i nie ma takiej opcji, by uszkodzic błonę. Jedynie penisem to się da.
Oj nie tylko penis ma takie zdolności.
Martyna90 napisał/a:
no nie wiem.. czytałam dużo na ten temat i błona jest zaraz przy wejściu do pochwy wiec nie az tak daleko ...każda ma ją inną... więc jak masz delikatną to możesz sobie ją uszkodzic nie wiedzac o tym ....
Fakt jest taki ze mozemy błonę uszkodzić nie wiedząc o tym, ale czy to jakieś straszne. Po drugie ta błona nie jest zaraz przy wejściu do pochwy, no be przesady
Jak używam to wybieram OB, ale raczej przyzwyczaiłam się do podpasek, jakoś zmiana podpaski sprawniej mi idzie Tamponów używam jak idę na basen, lub jak wiem że będę robiła coś, co może podpaskę naruszyć.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Słyszałam i o ogórku, ale chodziło mi o mniej oryginalne metody
No ale nieistotne.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Maj 2007 Posty: 1233
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 19:32
Cytat:
Gryzie?
sprawdź. Włóż sobie do tyłka i zdaj relację.
Tampony są wygodniejsze i czuję sie w nich pewniej.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
ja tam używam tamponów od drugiego okresu i jeszcze nic mi się nie stało. wiadomo, że za pierwszym razem mały problem z włożeniem był, ale teraz jest spoko. polecam o.b. Light Flow / Light Days.
podpaski są dla mnie udręką. nie lubie tego uczucia, gdy coś ze mnie wypływa...
Wiek: 16 Dołączyła: 31 Maj 2008 Posty: 29 Skąd: Zadupie city xD
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 12:25
Ja używam tamponów i jest supcio xD W ogóle ich nie czuć jak się dobrze założy,ale to już kwestia wprawy A z tym przerywaniem błony dziewiczej to nie wiem jak jest. Jedni mówią tak,drudzy tak. Z resztą nie zależy mi na niej jakoś bardzo...
Ale nie wskazane jest przerzucić się tylko na tampony. Należy używać na zmianę. Np w nocy podpaski a w dzień tampony
Oczywiście,że można używać O.B mini podczas obfitej miesiączki, z tym,że będziesz je musiała ciągle zmieniać. A chyba lepiej mieć spokój na dłużej prawda?
Ja używam O.B normal i jest okej
Co do innych firm produkujących tampony to nie mam o nich zdania ponieważ nie używałam.. kuzynka poleciła mi właśnie O.B i z nich jestem bardzo zadowolona.
Sznureczek jest bardzo mocno przymocowany. Jeśli jednak by się urwał to należy poczekać aż tampon całkowicie nasiąknie ,później spróbować wyjąć go palcami. Jeżeli to nie pomoże to ginekolog wita...
Pomogła: 2 razy Wiek: 15 Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 175 Skąd: Orneta ;))
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 20:21
jak dla mnie z tamponami wygodniej ;] szczególnie lekcje wf... baseny... itp... i wakacje nie trza się ograniczać masz tamponik i jedziesz ... ;] ja używam tapaxów a jakich?.. zależy.. a nich się nie urywają sznureczki chcesz się przekonać kup sobie jakieś i pociągnij z całych sił za sznureczek ;]
_________________ nIe oDnAjDzIe wIeCeJ nAs tA sAmA cHwIlA...a cZaSeM bY mOgLa=(
pozdra dla Oska :]
madafaka. co Cię nakłoniło do napisania mojego nicku pod swoim podpisem
Z tamponami jest niepewnie , zawsze jest jakaś obawa , np :
menia napisał/a:
Czy czesto sie zdarza ze sznureczek sie urywa?
menia napisał/a:
Co wtedy trzeba zrobic,oprucz pojscia do ginekologa??
Dlatego ich nie używam.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 11:49
Lady_Hate napisał/a:
Z tamponami jest niepewnie ,
Eeee tam, niepewnie. Czy ktoś na tym forum choć raz napisał, że naprawdę owy sznureczek mu się urwał? Nigdy nie spotkałam się z taką opinią.
Ja sobie bardzo chwalę, znam osoby, które twierdzą, że albo im nie wygodnie, albo mają jakieś opory psychiczne. Ich sprawa. Ale bez przesady, wystarczy pociągnąć mocniej i samemu sprawdzić, że wcale to nie jest takie proste, by urwać ten nieszczęsny sznurek.
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
jeżeli tampony są dobre [typu ob lub tampax] sznureczki nie mają prawa się urwać. jeśli nie jesteś pewna możesz sprawdzić na jednym tamponie jego wytrzymałość
jeżeli już się urwał niekoniecznie trzeba iść do ginekologa. możesz sama spróbować go wyjąć [pamiętaj aby rozluźnić mięśnie]
_________________ `you would have said "i love you" in the cutest place on earth
where some butterflies are dancing with the fairies.. <33