Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 367
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 17:54
Wszyscy niepotrzebnie panikują.
Ja używam tamponów od trzeciej miesiączki, a to już było dość dawno temu [gdzieś w 5 klasie podstawówki] i NIGDY sznureczek mi się nie urwał i nie miałam problemów z tamponem.
Widzę tylko zalety- dużo większy komfort, niż w podpasce, można chodzić na basen, etc., poza tym ja np. noszę wyłącznie stringi i do nich raczej podpaski by mi nie podpasowały ^^.
Pomogła: 5 razy Wiek: 18 Dołączyła: 27 Lip 2008 Posty: 353 Skąd: CK
Wysłany: Pon Lip 28, 2008 12:26
Nie słyszałam jeszcze żeby się komuś urwał... Tampony są bardziej higieniczne i wygodniejsze od podpasek. Osobiście przerzuciłam się kilka lat temu i nie narzekam;)
_________________ ~Con ogni respiro che prendo~
Samotna wśród ludzi, którzy myślą: ona nigdy nie jest sama...
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 11:38
.Ajrisz. napisał/a:
od jakiego wieku używać tamponów?
Nie ma określonego wieku, co do używania tamponów. Chcesz używać w wieku 13 lat, używasz, nie, to czekasz.
Lepiej zastanowić się nad rozmiarem i firmą, niż bać się tego, że się jest za młodym.
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 12:14
Banicja Wieczysta napisał/a:
Musi się najpierw uregulować.
Ale pierniczenie. Nic nie musi i te 3 lata, to wcale nie reguła przecież. Zresztą, co to ma do rzeczy, czy okres jest wyregulowany, czy też nie?
OK, wiadomo, lepiej nie używać podczas pierwszej, drugiej, trzeciej miesiączki. Ale bez przesady... Nikt sobie przecież tym krzywdy nie zrobił.
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Pomogła: 40 razy Wiek: 19 Dołączyła: 09 Lip 2008 Posty: 797 Skąd: z horroru
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 12:27
Banicja Wieczysta napisał/a:
Używać można po trzech latach od pierwszej miesiączki.
Odrazu to wiadomo, że nie.
Musi się najpierw uregulować.
... skąd ty masz takie informacje? a jak ktos ma 5 lat i jeszcze mu sie nie uregulowało, to tez ma nie uzywac? tutaj zgadzam się z Neską, to nie ma nic do rzeczy.
_________________ "Na razie" pisze się osobno!!!
"Bywają wielkie zbrodnie na świecie, ale chyba największą jest zabić miłość..."
Pomogła: 3 razy Wiek: 17 Dołączyła: 29 Maj 2008 Posty: 488
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 20:02
Neska napisał/a:
.Ajrisz. napisał/a:
od jakiego wieku używać tamponów?
Nie ma określonego wieku, co do używania tamponów. Chcesz używać w wieku 13 lat, używasz, nie, to czekasz.
Lepiej zastanowić się nad rozmiarem i firmą, niż bać się tego, że się jest za młodym.
WTF? Jaka Mrówka? Że niby ja?
Sorry Mrów, nie wiem dlaczego wyskoczył Twój nick Już poprawiam./ Neska