Wysłany: Sro Sie 13, 2008 23:16
Moim zdaniem zdecydowanie lepsze są tampony...
Pytasz się czy można w pierwszych dniach używać mini... otóż można ale trzeba je wyjatkowo czesto zmieniac. bo przeciekaja... Dlatego tez radze maxi albo normal...
Do tamponow mozna sie przyzwyczaic. na poczatku sa problemy z wkladaniem ale z czasem zrobiecsz to w 5 s. Naprawde polecam z Podpaskami jest za duzo klopotu a poza tym nie jest milo nosic takiego 'pampersa'
[ Dodano: Czw Sie 14, 2008 00:19 ]
Aaa. No i o sznureczek nie ma co sie bac :p Są naprawde wytrzymale i jeszcze nigdy nie zdarzylo mi sie aby sie urwal albo schowal tak zeby nie dalo sie go wyjac.
ja przez lata uzywalam podpasek ... jak mialam 17 lat to chcialam uzywac tamponow i nawet je kupilam ale zwyczajnie nie moglam tego wlozyc;PPP tragedia okropny bol... jak sie potem okazalo bylo to zwiazane z tym ze nigdy nic wiekszego nie robilam z kims...
co sie okazalo potem wlasnie gdy pojawil sie chlopak i jak to mu powiedzialam poprzepychal paluszkami ( a bylo ciezko!i bolalo mnie nei wiem czemu na poczatku:() i po 3 miesiacach weszlo bez problemu!
jest wygodniej szczegolnie w szkole i na treningach... to na pewno.. ale drozej... i mniej higenicznie bo mozliwe sa czestsze infekcje ale to pewnie zalezy od organizmu i uzywania.
sznureczek nigdy mi sie nie urwal... na moje to to nie ma szans. ja kupuje Ob normal
Wcale nie jest mniej higieniczne. Jeśli używasz tamponów Tampax to w ogóle go nie dotykasz, tylko aplikator w określonym miejscu. Tampony wchłaniają krew już wewnątrz ciała, co zapobiega namnażaniu się bakterii. A zgromadzona w tamponie krew nie rozkłada się, nie mając kontaktu z powietrzem.
Co do chorób. Niezwykle rzadko zdarza się, ze kobieta podczas stosowania tamponów zachoruje na Zespół Wstrząsu Toksycznego. Ale tampony nie są jedyną przyczyną skoro mogą zachorować nie tylko kobiety, ale także mężczyźni i dzieci. Istnieją łatwe sposoby aby ograniczyć ryzyko zachorowania, a nie rezygnować z tamponów.
A jeśli chodzi o pytanie autorki odnośnie sznureczka, to on się raczej nie urywa .
Ja osobiście dziękuje temu kto je wymyślił . Dają poczucie świeżości i komfortu, a jedyne o co musisz się martwić to to, żeby go zmieniać .
_________________ So you think you can stone me and spit in my eye?
So you think you can love me and leave me to die?
hej..mam pytanie do dziewczyn ktore uzywaja tamponow...ja niedawno pierwszy raz uzylam tampona..i mialam pewien problem..nie moglam zrobic siku.....chcialam ale mnie moglam...czy to normalne??prosze o odp;)
hej..mam pytanie do dziewczyn ktore uzywaja tamponow...ja niedawno pierwszy raz uzylam tampona..i mialam pewien problem..nie moglam zrobic siku.....chcialam ale mnie moglam...czy to normalne??prosze o odp;)
ja tez tak za pierwszym razem mialam w sumie nie weim dlaczego... ale tez pamietam to uczucie.... hmm ale da sie;P:P