zamierzam zaczac uzywac tamponow zamiast podpasek jednak mam problem "Czy przy obfitych miesiaczkach moge uzywac O.B mini??Czy czesto sie zdarza ze sznureczek sie urywa??Co wtedy trzeba zrobic,oprÓcz pojscia do ginekologa??
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pon Paź 02, 2006 14:55
misiaczek_17 napisał/a:
podlaski
Hm...
menia napisał/a:
Czy przy obfitych miesiaczkach moge uzywac O.B mini?
Raczej tak, ale bedziesz musiała je czesciej wymieniać.
menia napisał/a:
Czy czesto sie zdarza ze sznureczek sie urywa??Co wtedy trzeba zrobic,oprucz pojscia do ginekologa??
Najpierw sprubować wyjąć go, a potem to faktycznie tylko lekarz.
Ja osobiście wolę podpaski, bo no bo poprotu tak mi wygodniej.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
A tak w ogóle to kicha z tym okresem bnie dziewczyny:/ faceci w tej kwestii mają lepiej... Tylko ptaszka muszą ewentualnie pilnować Pysiaczek , jakiej firmy podpasek używasz?? menia, Pysiaczek , od kiedy macie okres??
Tak możesz używać O.B mini,ale musisz często zmieniać przy obfitej miesiączne,tak co 2 godziny najmniej.A co do sznureczka,to w O.B nigdy sie nie urywaja,nawet jak się urwą,to O.B mają to do siebie,że wyjdą same podczas sikania;)Najczęsciej sznureczki urywają się przy tamponach Bella,nie polecam ich w żadnym wypadku!!
_________________ Są chwile,które w pamięci zostają i choć czas mija to one nie mijają...
Na zawsze w moim sercu [*][*][*]
[*]Radzio i Babcia[*]
Ja nie słyszałam..byłabyś tak miła i wytłumaczyła mi , co to jest Mia
Cytat:
Wstrząs septyczny, posocznica, uogólniony zespół odczynu zapalnego, zespół układowej odpowiedzi zapalnej, SIRS, nieformalna nazwa to sepsa (łac. sepsis, ang. septic shock, systemic inflammatory response syndrome, SIRS) to rodzaj patologicznej, ciężko przebiegającej i o wysokiej śmiertelności uogólnionej reakcji organizmu na zakażenie.
Często wiąże się to z zakażeniem uogólnionym i obecnością drobnoustrojów i ich toksycznych produktów we krwi. Wstrząs septyczny nie jest związany z konkretnym gatunkiem drobnoustrojów.
W przypadku tej choroby śmiertelność jest bardzo duża i zależy od wczesnego oraz intensywnego leczenia. Jednak nawet wtedy śmiertelność może sięgać 50%. U osób pozostawionych bez właściwego leczenia praktycznie wynosi 100%.
- Z WIKIPEDII
Przy używaniu tamponów wiąże się to z tym że tampon pozostaje w "środku" i krew rozkłada się w nas - tak więc łatwo o zakażenie !
Wysłany: Wto Paź 17, 2006 08:29
Mia napisał/a:
Przy używaniu tamponów wiąże się to z tym że tampon pozostaje w "środku" i krew rozkłada się w nas - tak więc łatwo o zakażenie !
hym.....tampon wchłania krew a nie ją tamuje i wydaje mi się ze twoja wypowiedz raczej nie tyczy się do tamponów Ja już uzywam od roku i jestem zdrowa , zyje , i przez ten czas miałam tylko zapalenie ucha.Pozdro
TampOny bardzO ułatwiają życie! czujesz się wygodniej i bardziej świerzo! wystarczy Ci instrukcja w srOdku! nic nie przebijesz i nic sobie nie zrobisz jeżeli się do niej dostosujesz! i będziesz ostrożna! i rada... zanim włożysz tampon tam gdzie powinnaś pociągnij za sznurek zeby się naciągnął wtedy nie wejdzie Ci przy , chodzeniu czy bieganiu tam gdzie nie powinen
_________________ Wbrew temu cO piszę...
jestem zupełnie zwyczajna!