Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 19:42
Ash., spróbuj paste Lassari.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Najważniejsza sprawa w przypadku trądziku - NIE WYCISKAĆ, bo to Tylko szkodzi a nie pomaga, poza tym dokładnie myć twarz i też nie za dużo bo można skórę przesuszyć.
Z tym wyciskaniem to prawda zostają blizny i następny kłopot na głowie. Ja na trądzik używam kremu z kwasem azelainowym - codziennie wieczorem. Nie dość , że skuteczny to nie ma , stosując go , przeciwwskazań jeśli chodzi o wychodzenie na słońce.
Na pryszcze najlepsza jest pewność siebie, zero stresów, wywalenie hormonów z organizmu, zero czekolady, tluszczu same owoce i warzywa, cala seria garniera, papier scierny, kwas soiarkowy, coś do wyciskania (jakieś szczypce czy cos)
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 17:28
karcia123 napisał/a:
Teoria o czekoladzie byla 100 lat temu.
Przeczytaj moją wypowiedz jeszcze raz to może zrozumiesz jej sens.
co do tego,ze 100 lat temu, niestety, na niektórych dieta wpływa na stan cery.
Nesiu, dostałam dziś próbki Psyhgogielu Przysłali po dwa razy:szampon, krem,żel do buzi
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 13:18
na trądzik wypróbujcie maść Benzacne !!! Wystarczy nanieść każdego wieczoru cienką warstwę na trądzik, a rano zmyć...
Czasem wyskoczy jakaś krostka, ale sporadycznie i nie ma ich na calej twarzy!
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 13:31
*Julka* napisał/a:
Neska, a to lekarstwo to w jakiej postaci jest i ile kosztuje bo tam nie pisze?
Differin to zwykła maść, coś koło 50 zł. niestety stoi.
Aguś napisał/a:
Nesiu, dostałam dziś próbki Psyhgogielu Przysłali po dwa razy:szampon, krem,żel do buzi
O proszę, jak się dzielnie spisali, napisz jeszcze, czy zadowolona jesteś.
Zmniejszono mi dawkę, do 1 tabletki dziennie ( cholera!), czyli moja kuracja się wydłuża i nie skończę jej do lipca... wrrrr!
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Najważniejsza sprawa w przypadku trądziku - NIE WYCISKAĆ
Właśnie.
A jeśli już komuś się zdarzy wycisnąć niech jak najszybciej przemyje twarz jakimś żelem.
_________________ Przytaczam sens mej nieobecności
Z konieczności odcięcia od rzeczywistości
Smak wolności szkicuje
Szkielet życia abstrahującego od skłonności
Do zawiłości
Do duchowej starości
Ogłaszam wszem i wobec
Nie ma mnie dla ludzkości.
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 14:51
Neska napisał/a:
Differin to zwykła maść, coś koło 50 zł. niestety stoi.
u mnie 37 zł dokładnie.
Neska napisał/a:
O proszę, jak się dzielnie spisali, napisz jeszcze, czy zadowolona jesteś.
szamponu i żelu nie próbowałam jeszcze. za to krem,tak jak pisałaś, na razie się spisuje cudownie. Dziś nałożyłam go nawet na usta
Cytat:
Zmniejszono mi dawkę, do 1 tabletki dziennie ( cholera!), czyli moja kuracja się wydłuża i nie skończę jej do lipca... wrrrr!
ważne ,żeby były efekty
Najważniejsza sprawa w przypadku trądziku - NIE WYCISKAĆ
Właśnie.
A jeśli już komuś się zdarzy wycisnąć niech jak najszybciej przemyje twarz jakimś żelem.
E tam ja wyciskam wszelkie alieny jak mam z jakąś problem ale to nie na twarzy, miałam pare razy na nodze to biore taką maśc wysuszająca tormentiol
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Ja mam trochę na plecach xp Nienawidzę tego, szczególnie w lecie!
_________________ Przytaczam sens mej nieobecności
Z konieczności odcięcia od rzeczywistości
Smak wolności szkicuje
Szkielet życia abstrahującego od skłonności
Do zawiłości
Do duchowej starości
Ogłaszam wszem i wobec
Nie ma mnie dla ludzkości.
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 18:18
Aguś napisał/a:
Cytat:
ważne ,żeby były efekty
Właśnie, różnie z tym teraz jest. Efekty są, bo porównując cerę np. z listopada i teraz, to mam o niebo lepszą i jakby trochę wybielała mi buźka, ale już mam dość tej mojej suchości i napływów gorąca.
Aguś napisał/a:
u mnie 37 zł dokładnie.
O widzisz. U mnie zawsze takie okropne ździerstwo!
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...