Neska może wypalił Ci skore , bo za duzo go nakladalas?
mi on pomagal,ale i tak mialam na czole duzo zaskornikow, ale skora byla gladka jak nigdy
a co do benzacne to jest beznadziejny kiedys mialam zaskornik na wardze to nie chcialam ,zeby mi pryszcz wyskoczyl to posmarowalam a nastepnego dnia mialam zaczerwienieniona kulke taka.. masakra;/ nie polecam
_________________ "Idź za własnym, wewnętrznym światłem.
Nie wstydź się szaleństwa.
Mówisz, co chcesz, wtedy,
kiedy nie dbasz o to, kto słucha(...)"
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 16:08
Cytat:
Neska może wypalił Ci skore , bo za duzo go nakladalas?
A możliwe. Zresztą, myślę, że ten lek powinno się zażywać będąc trochę starszym, a nie takie 13letnie dziecko, bo naprawdę do teraz nie mogę wyleczyć tych blizn jakie się porobiły. Za wrażliwą i delikatną skórę mam.
Ale pomaga, jakby nie było, nie można mu nic zarzucić, no poza tym jednym, ale to tylko moje prywatne odczucie.
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 27 Maj 2008 Posty: 222 Skąd: znienacka ;)
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 21:05
Mam i mimo, że stosuję różne rzeczy, niewiele go ubywa. Piję zieloną herbatę i drożdże, staram się zdrowo odżywiać. Stosuję Benzacne, albo pożyczam od siostry jakąś maść cynkową. No i oczywiście regularnie robię pilling i maseczkę.
Aguś napisał/a:
A jak traktujecie osoby, które maja trądzik?
Szczerze mówiąc, nie zwracam uwagi na to, czy ktoś ma trądzik, czy nie.
Pomógł: 27 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1859 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 18:55
Każda osoba w wieku dojrzewania trądzik posiada.Mniejszy lub większy , ale takowy istnieje.Nie ma w tym nic złego.Ja korzystam ze środka , który robi mój farmaceuta.Dobrze działa
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 10 Maj 2008 Posty: 68
Wysłany: Czw Lip 10, 2008 22:31
Próbował ktoś może olejku pichtowego ??
Miesza się go z naftą kosmetyczną, coś ostatnio czytałam w necie na ten temat chodź zbytnio nie jestem przekonana... ale chyba spróbuję dużego trądziku nie mam gorzej z zaskórnikami...
najnowszym specyfikiem na trądzik jest maść o nazwie "Differin" ktora nie dawno wyszła w USA jest bardzo dobra ponieważ podrażnia skórę i całkowicie usuwa pryszcze,wągry lecz wiązę sie to z tym że skura bedzie lekko poparzona i czerwona więc lepiej zostać w domu przez okres jakiegos tygodnia, na takiej samej zasadzie dziala Aknemycin plus który jest lepszy ten totalnie sparzyyy twazyczke <- Testowane na mnie
Moja starsza jest dermatologiem xD
_________________ When you're down and troubled, and you need some love and care, and nothing, nothing is going right. close your eyes and think of me, and soon I will be there, to brighten up even your darkest nights
A zna ktoś może terapie trądziku metodą LHE? Z tego co czytałem w internecie jest to osiem zabiegów, po 2 na tydzień. Metoda niby bardzo dobra, ale jednak wolę zapytać was czy ktoś się już poddał tej terapii. Jeśli nie to wypróbuję i dam znać jak efekty ^^ Bo mnie już Trądzik denerwuje
Od 2 lat mam wyskakujące raz po raz na plecach i dekoldzie niespodzianki, w sumie już z początkiem wakacji zaczęło trochę zanikać, ale znaczną poprawę uzyskałam po wyjściu na słońce Kiedyś w życiu nie założyłabym bluzki z dekoltem czy odkrytymi plecami, teraz w ogóle się nie krępuję;] Wiem, że nie u każdego to tak zadziała, bo generalnie dermatolodzy nie pozwalają na kąpiele słoneczne jak ma się trądzik, ale znam parę przypadków, w których jednak to pomogło. Mam nadzieję, że u mnie taki stan się utrzyma
_________________ Girl, you'll be a woman soon. last.fm!
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 09:44
A ja się nadal kwasze. Złuszczanie, nawilżanie, złuszczanie, nawilżanie.No i filtry. Teraz w lato, oczywiście zmniejszyłam natężenie, ale nadal.
No i zmieniam kremik. Effaclarowi K na razie dziękuje, teraz zamówiłam lysanel activ , o
Polecam kwasy. trochę z tym " zabawy " est ,ale efekty są
[ Dodano: Pon Sie 04, 2008 09:44 ]
A ja się nadal kwasze. Złuszczanie, nawilżanie, złuszczanie, nawilżanie.No i filtry. Teraz w lato, oczywiście zmniejszyłam natężenie, ale nadal.
No i zmieniam kremik. Effaclarowi K na razie dziękuje, teraz zamówiłam lysanel activ , o
Polecam kwasy. trochę z tym " zabawy " est ,ale efekty są
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
na takiej samej zasadzie dziala Aknemycin plus który jest lepszy ten totalnie sparzyyy twazyczke <- Testowane na mnie
O matko... Nawet mi nie przypominaj. Dermatolog dała mi to w czasie roku szkolnego i potem musiałem iść z całkowicie zjaraną twarzą do szkoły. Ten lek to jest zło!
_________________ STRIP SAMBA! http://youtube.com/watch?v=HoyQwrviMbs Eu sou um barco na imensidao do mar
Com saudade do meu porto
Navego, navego, navego nas ondas do mar
Vento me leva pra la de novo
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 12:03
Kriss napisał/a:
najnowszym specyfikiem na trądzik jest maść o nazwie "Differin" ktora nie dawno wyszła w USA jest bardzo dobra ponieważ podrażnia skórę i całkowicie usuwa pryszcze,wągry lecz wiązę sie to z tym że skura bedzie lekko poparzona i czerwona więc lepiej zostać w domu przez okres jakiegos tygodnia, na takiej samej zasadzie dziala
Po pierwsze Diffferin jest już starym wg mnie lekiem, a nie żadną nowością. Po drugie, wiadomo, każdy reaguje na leki inaczej, ale używam go 3 raz ( obecnie raz na tydzień, góra dwa) i jakoś poza 1 razem nie jestem zadowolona z jego rezultatów.
Mój organizm już się prawie wynormował po kuracji Izotekiem, przynajmniej nie muszę już biegać wszędzie z kremami po torebkach czy kieszeniach. Kupiłam sobie ostatnio żel z Garniera i czekam z wielką niecierpliwością do grudnia. Bo w grudniu moja dermatolog ma mi zrobić super-świetny pillling, a przynajmniej ona tak twierdzi.
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...