Wysłany: Nie Cze 29, 2008 22:02
Jak na razie mam to przed sobą i w ogóle mi się nie spieszy (z resztą: do czego?). Jestem zupełnie niedojrzała jak zdecydwana większośc dziewczyn w moim wieku.
"Gdyby życie było słodkie jak czekolada... Jak byśmy się czuli? Ciągle poszukiwalibyśmy czegoś innego, by uwolnić się od tej przesłodzonej mdłości... "
"W życiu niewiasty rozróżnić można siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomógł: 2 razy Wiek: 14 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 160 Skąd: Radom
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 11:07
Radzę żeby zaczynac dopiero gdy jestescie pelnoletni ponieważ w razie wpadki musisz odpowiadac za swoje czyny. Jak by to wyglądało 15 - latek został tatusiem, gdzie jeszcze sam nie jest dorosłym.
_________________ Jak pomogłem, to kliknij "pomógł".
Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 250 Skąd: Giżycko
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 22:01
micbar1 napisał/a:
Jak by to wyglądało 15 - latek został tatusiem,
Znam taki przypadek i chłopak miał nie łatwo a co do pytania to myślę że nie za bardzo mi się do tego spieszy taa.... jeszcze mi tego brakowało żeby ojcem zostać... Jak dorosne!
_________________ "Keczap to mój przyjaciel, dawaj mi ten k**wa keczap, człowieku!"
Uprawiać sex można wtedy, kiedy oboje są już odpowiednio dojrzali psychicznie. Wiedzą o ewentualnych konsekwencjach i co robić, aby temu zapobiec. Generalnie im więcej wiedzy na ten temat tym lepiej Moja 'fizyczna' granica wiekowa to 15 lat. Rzadko niestety zdarza sie, że w tym wieku ktoś posiada ową 'dojrzałość'.
ja zawsze myślałam tak: "16 lat mi wystarczy". no ale teraz z wiekiem, im bliżej mi do tej 16, tym bardziej mi się tego odechciewa... mam juz 15 lat (skończone) i nie wyobrażam sobie, że jeszcze rok i wskocze komuś do łóżka i zrobie to. chciałabym zrobić to z jakimś męzczyzną, którego będe kochała, z którym będe do końca życia, a nie żeby sprawdzić który lepiej to robi, nie z pierwszym leszym,
mam w klasie 2 dziewczyny już rozdziewiczone, i nie zazdroszcze im życia. powiedziały tylko 1 osobie, a teraz wszyscy wyzywają je od dziwek.
ostatnio coraz bardziej zaczełam wierzyć w Boga (już właściwie nie powinno mnie tu być, powinnam nie żyć, może dlatego) i zaczełam myśleć o tym, żeby poczekać z tym do ślubu w końcu nic mi się wielkiego nie stanie....
_________________ chcialabym poczuc ze na Ziemi sa dobrzy ludzie, ze nie wszyscy mysla tylko o sobie...
Pomogła: 1 raz Wiek: 19 Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 186 Skąd: Poznań
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 22:07
Seks to poważna sprawa i radzę poczekać do ukończenia liceum. Ze średnim wykształceniem przynajmniej można dostać robotę za 1200 zł w jakimś sklepie i mieć za co wykarmić ewentualną wpadkę. Pierwszy raz w wieku 14 czy 15 lat świadczy tylko o głupocie i o tym, że nie myśli się o przyszłości. Mój pierwszy raz miał miejsce w wieku 18 lat, jakoś tak w wakacje, przed rozpoczęciem maturalnej klasy. I szczerze mówiąc był fatalny, co bynajmniej nie zniechęca. A czy trzeba czekać na odpowiednią osobę?? To już zależy od indywidualnych przekonań. Jakbym czekała na "tego jedynego" i wyszłoby tak jak wyszło za pierwszym razem, to na bank nie odezwalibyśmy się do siebie przez najbliższych 20 lat.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 335
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 10:16
W wieku 16. Dziś mam 17. Jestem z tym samym facetem od lat 5. Nie żałuję, jesteśmy szczęśliwi, nawet, jeśli się rozpadnie, żałować nie będę, bo naprawdę się kochamy.
Hm... ja troszkę odbiegnę od tematu, czego bardzo nie lubię robić, ale jest stosowna do tego sytuacja...
Ja tutaj czytam że dziewczyny się nie szanują jeśli w tym wieku już to zrobią, później czytam, że jakaś dziewczyna nie wyobraża Sobie, żeby wskoczyła jakiemuś facetowi do łóżka w wieku 16 lat...
Dziewczyny! (nie do wszystkich) czemu aż tak bardzo się nie szanujecie? Czemu uważacie że to wszystko wasza wina, a co jeśli 16 latka zrobi to z 17 latkiem, to co, dziewczyna jest wtedy dziwką, a facet - zwycięzcą?
magda_15, napisała:
Cytat:
i nie wyobrażam sobie, że jeszcze rok i wskocze komuś do łóżka
a jak on Ci wskoczy to będzie OK?
Jeżeli uważacie że dziewczyna, która zrobi to w wieku 15 lat z 2 lata starszym facetem, się nie szanuje, to moim zdaniem ten facet się też nie szanuje jeśli zrobił to z 15 latką.
Bo wy dziewczyny (nie wszystkie), bierzecie wszystko na Siebie, mówicie (nie wszystkie) że kobiety się bardziej podczas stosunku muszą poświęcić, oddać itp. a jak coś będzie nie tak, to wtedy macie usprawiedliwienie i mówicie że wy jesteście najbardziej pokrzywdzone...
No, to tyle Offtopu.
Ja jeszcze nie miałem "pierwszego" razu
Czy 15 lat to dobry wiek? Jeżeli chcecie tego, macie na uwadze konsekwencje, podołacie w razie ew. wpadki, to proszę bardzo, ja was nie potępiam.
Ale wiem, że wieku 15 lat nie jest się odpowiednio dojrzałym do "tych spraw".
Przeca nie trzeba od razu uprawiać seksu, może jakiś petting, oralny, wspólna masturbacja... mógłbym wymieniać i wymieniać
Tak samo z alkoholem, kiedyś mówiłem (jak byłem mały)
"Nigdy nie będę pił" a dzisiaj dorosłem i proszę... i to samo działa tylko że w druga stronę.
Po prostu trzeba dojrzeć do tego, a wiek 15 lat to nie jest odpowiedni wiek, bez względu na to jak ktoś szybko dorasta i czy miał trudne dzieciństwo czy nie.
Ja czekałam do swojej 18stki..oczywiście wcześniej już chcieliśmy,jednak czułam że do końca jeszcze nie jestem na to gotowa. Mój chłopak czekał na mnie aż 8 miesięcy.Po 18 to się stało i jesteśmy ze soba do dziś;)