Czy 14 - 15 lat jest juz wystarczajacym wiekiem ? jeśli obie strony tego chcą ?
Nie ma jakiejś tam ograniczonej bariery wiekowej, ale istnieje bariera dojrzałości, ale nie takiej fizycznej - psychicznej!
_________________ Ze mną można tylko w dali zniknąć cicho...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
stary jak ci juz bryka to juz rzni kogo ci da a jak nie achce ci sie to jeszcze ci zostaly u sasiada sztachety a jezeli sasiad ma zelazny lub betonowy plot oj oj ajĆĆ boli ale zamnkni oczy i za ojczyzne
Ja mam pierwszy raz za sobą (w wieku 15 lat) ,ale to właśnie zależny od dojrzałości psychicznej. Robiłam to bo chciałam , a nie żeby się pochwalić koleżankom (zresztą i tak o tym nikomu nie mówiłam , wiedza dwie osoby) .
Nikt mi nie włożył do napoju tabletki gwałtu, nie piłam przed alkoholu, byłam w pełni świadoma.
_________________ "-Ała, pękła mi guma.! ..
-Guma to pękła pana rodzicom 20 lat temu"
Ja mam pierwszy raz za sobą (w wieku 15 lat) ,ale to właśnie zależny od dojrzałości psychicznej. Robiłam to bo chciałam , a nie żeby się pochwalić koleżankom (zresztą i tak o tym nikomu nie mówiłam , wiedza dwie osoby) .
Nikt mi nie włożył do napoju tabletki gwałtu, nie piłam przed alkoholu, byłam w pełni świadoma.
Aleś pokazała swoją dorosłość.Seks w wieku 16 lat.Chciałaś stać się dorosłą?
Może do ślubu to ja się wstrzymywać nie będę (jak facet będzie kiepski w łóżku to ja się do końca życia męczyć nie będę, lol), ale sądzę, że 18 to już jest wiek, w którym można spróbować. Oczywiście nic na siłę, najlepiej po prostu zrobić to z kimś kogo naprawdę się kocha i dobrze zna.
A do 15-latek uprawiających seks nic nie mam, ich wybór. Ważne by wiedziały jakie to niesie konsekwencje i co to antykoncepcja, a jeśli poza tym uważają, że są gotowe... to proszę bardzo, same decydują o sobie i chyba wiedzą co dla nich najlepsze.
_________________ Girl, you'll be a woman soon. last.fm!
ocen siebie a pozniej oceniaj innych ;] moze Ty jestes pusta co ?no a Ty jestes dorosla masz 18 lat i tak myslisz ? niektorzy szybciej dojrzewaja.
raksha farah napisał/a:
Ważne by wiedziały jakie to niesie konsekwencje i co to antykoncepcja, a jeśli poza tym uważają, że są gotowe... to proszę bardzo, same decydują o sobie i chyba wiedzą co dla nich najlepsze.
wlasnie ;]
CrazyVirus, Olka, vegas, to raczej nie jest temat o tym kto miał najwcześniej i kogo potępić ... Decyzję podjęła sama, ma swój rozum i bierze sama za to odpowiedzialność .... Więc z łaski swej przestańcie oceniać ludzi bo chyba nie o to w tym chodzi ???
_________________ "-Ała, pękła mi guma.! ..
-Guma to pękła pana rodzicom 20 lat temu"
Pomogła: 6 razy Wiek: 18 Dołączyła: 11 Maj 2008 Posty: 202 Skąd: Mazury
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 13:11
Jestem jedyną dziewicą wśród moich przyjaciół i znajomych i nie czuję presji, nie chce robic nic na siłe.
Nie spotkałam odpowiedniej osoby by kochac się z nią i na razie sie nie zapowiada, że ją znajdę
Dla mnie ma to być coś wyjątkowego a nie robione na szybkiego byle mieć to już za sobą...
_________________ Bądź takim, abyś nie musiał czerwienić się sam przed sobą...- Wiktor Hugo