ja to bym najbardziej po ślubie chciała.
albo w ogóle. ^^
_________________ 'To się będę śmiał, gdy nie zdążą ze zniszczeniem świata przed jego końcem'
'Cały świat gra komedię.'
'Daj mi właściwe słowo i odpowiedni akcent, a poruszę świat.'
A ja się tak zapytam. Co to znaczy być "dojrzałym psychicznie", bo jak dla mnie fajny frazes. Wątpię, żeby moje znaczenie tego słowa mieściło się w wyobrażeniu większości 15latków, którzy uprawiają seks.
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
Co to znaczy być "dojrzałym psychicznie", bo jak dla mnie fajny frazes. Wątpię, żeby moje znaczenie tego słowa mieściło się w wyobrażeniu większości 15latków, którzy uprawiają seks.
Misha ma rację. jednym z przejawów dojrzałości psychicznej w wieku 15 lat jest, moim zdaniem, nie uprawianie seksu.
myślę, że żadna 15latka, ni 15latek nie jest na to gotowy.
_________________ 'To się będę śmiał, gdy nie zdążą ze zniszczeniem świata przed jego końcem'
'Cały świat gra komedię.'
'Daj mi właściwe słowo i odpowiedni akcent, a poruszę świat.'
Ja myślę że to musi być dobrze przemyślana decyzja, a seks dla tej osoby będzie inspirowany miłością do swojej drugiej połowy, a nie chwilowa chęcią zaspokojenia swojego zwierzęcego porządania. Natsępna sprawa to jak np. dziewczyna wpadnie i co wtedy?
Tak jak już ktoś napisał wyżej trzeba utrzymac rodzinę na no może nie przyzwoitym ale dobrym poziomie, żeby dziecku/dziecią nic nie brakowało, no dobra ale kasę skąd wziąść?
Sytuacja z mojej szkoły para 16 lat wpadła, oczywiście mieli ten luz że rodzice dziewczyny co tu dużo mówić byli zamożni. dostali mieszkanie, do szkoły uczęszczają normalnie, opiekunka pilnuję im tego dziecka, myslę więc nawet nie poczuli że mają pociechę
No dobra ale wpada dziewczyna która nie ma kasy, skąd weźmie na utrzymanie, rzuci szkołe i pójdzie pracować, a pamiętajmy że w dzisiejszych czasach bez szkoły jest się nikim, to samo tyczy się chłopaka
Najbardziej w tym wszystkim denerwuja mnie te "mamy" po 16 lat co drugie słowo to ku.., wpadła w bramię w jakąś tam noc, dziecko staraciło szansze na lepsza przyszłość, skonczy w domu dziecka, albo jak ja to określam zostanie "dzieckiem ulicy"
Pamiętajmy że nie sztuką jest spłodzić dziecko ale je wychować.
To chyba tylę co mam do powiedzenia, nie jestem pewien czy ten tekst powyżej trzyma się jakoś stylistycznie i ortograficznie
_________________ ...gdyby mi sie tak chciało, jak mi się nie chce, to byłbym wielkim człowiekiem...
Co do tej dojrzałości psychicznej, fizycznej emocjonalnej.
po pierwsze najpierw osiągamy d.fizyczną, potem psychiczną (to jest wyznaczone na mniejwięcej 18-20 lat) a emocjonalna/społeczna jest osiągana dopiero około wieku 24 lat.
Więc nie pierniczyć ze ktoś jest dojrzały, sraki czy owaki. po prostu mieliście ochotę spróbować, z ciekawości, zeby się sprawdzić, nie wiem, ale żadnej dorzałości w tym nie widzę.
po drugie (już nie pamiętam która dokadnie- Mroczna Sadystka albo casablanca) dziewczyna dała link (chyba w tym temacie) z bardzo fajną rozmową księdza Pawlukiewicza z młodzieżą- żadne kościelne kazanie, a raczej bardzo interesująca rozmowa którą polecam wysłuchać.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
czytałem ,że chłopak który nie przeżył pierwszego razu w gym potem bedzie nic nie warty
A dziewczyna która nie miała chłopaka w gym to też będzie potem nic nie warta
_________________ Tylko frajerzy grożą innym, normalni ludzie ostrzegają
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 16:55
Zefir napisał/a:
A dziewczyna która nie miała chłopaka w gym to też będzie potem nic nie warta
Kutfa no! Jestem nic nie warta. Pewnie umrę jako dziewica! Cholerajasnazajebiaszczo. O!
małami napisał/a:
ale jeżeli jest się gotowym emocjonalnie,psychicznie,fizycznie i kocha się tę osobę..'
Pierniczenie, oj pierniczenie. Gotowym emocjonalnie? Phi! Określ mi to. Powiedz kiedy ktoś jest gotowy emocjonalnie na seks. Jak to się objawia? Jakieś charakterystyczne elementy? Słucham, słucham.
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
ja miałam prawie 17 lat...
ale szczerze?? mogłam z tym dłużej poczekać, trochę żałuje..
_________________ Tylko ja sypiam w jego ramionach !!
To dla niego zostałam stworzona !!
Tylko mnie nazywa "kochaniem" !!
To mój teren pod jego ubraniem !!