Skoro dojrzałośc psychiczna oznacza branie odpowiedzialności za własne czyny to tak.
Nektey napisał/a:
I niekoniecznie ta dziewczyna sie psuciła;/
Tyle, że ta dyskusja nie jest o gwałcie. Bo to już inna sprawa.
Jak 12 letnie dziecko może sobie poradzic z takim ciężarem? Jakoś się wierzyc nie chce.
Nektey napisał/a:
Ale przeciez jest jeszcze ojeciec dziecka
No i? W czym on może pomóc? Chłopcy w wieku 12 lat biegają z pistoletami na kulki po osiedlach, a nie niańczą dzieci.
_________________ Przytaczam sens mej nieobecności
Z konieczności odcięcia od rzeczywistości
Smak wolności szkicuje
Szkielet życia abstrahującego od skłonności
Do zawiłości
Do duchowej starości
Ogłaszam wszem i wobec
Nie ma mnie dla ludzkości.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 08:46
LatinoSka napisał/a:
EwincE napisał/a:
LatinoSka napisał/a:
WIEK NIE MA ZNACZENIA!!!
Każdy inaczej dorasta...
no ty chyab kpisz.
czyli według Ciebie jeśli komuś w wieku 12 lat wydaje się że jest dojrzały psychicznie jak i fizycznie to może uprawiać sex.?
TAK... dalej jestem przy swoim.. !! Tak jeśli ktoś w wieku 12 lat chce uprawiać sex to niech go uprawia !!!! A co do 15 to nie wiem czy to takie stanowcze NIE bo o ile wiem duzo osób przezywa wtedy swój pierwszy raz.
buahahahhahahahahahahahhahahaha
Nektey napisał/a:
Ona sama dziecka nie bedzie wychowywac..)no chybaz e cały swiat jej sie zawali ") Ale przeciez jest jeszcze ojeciec dziecka ...rodzice matki ..babcie ..znajomi rpzeciez moga pomoc..I niekoniecznie ta dziewczyna sie psuciła;/
Nie jestem mocna z biologii,ale 12 klatka to chyba zbytnio w ciąże zajść nie może.
12latek, to dajcie spokój, mam w domu 11 letniego brata. Wiem jacy oni są, często przyprowadza swoich kolegów. To są jeszcze dzieci. A seks dla dzieci nie jest.
I racja, wiek moze nie grac znaczenia,ale do cholery, nie jakis dzieciak majacy 12 lat! Rozumiem, moze jest dojrzały, miała/a cięzkie dzieciństwo , życie ją nauczyło itp,ale seks?
Ja się tam nie śpieszę, na problemy "on miał orgazm, a ja nie" mam jeszcze czas. Nie wiem po co na siłę robić z siebie dorosłych i zwalać na siebie wszystkie problemy które za tym idą.
Cytat:
A co do 15 to nie wiem czy to takie stanowcze NIE bo o ile wiem duzo osób przezywa wtedy swój pierwszy raz.
Tak. a ile z nich potem tego żałuje, bo chłopak ja zostawił po tygodniu,bo rodzice zauwazyli, bo blablabla
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
12 lat i sex bez przesady!
Tak jak już pisali ci nade mną to jest głupota mam kolegów którzy maja te 13 lat a zachowują się jak dzieci w wieku 7-10 lat! To nie dojrzałe i głupie, do wszystkiego trzeba dorosnąć! z tego co ja sie orientuje 12 latka nie może zajść w ciąże a ni chłopak 12 nie może sie do tego przyczynić! Sorki jeśli się mylę ale ja tak uważam
nie kochałam. zrobiłam to tylko i wyłącznie dla własnej przyjemności i nie uważam, że seks jest tylko dla wielce zakochanych par.
Pewnie, seks jest dla zwierząt
pfff. wiesz, to osobista decyzja. ja dojrzałam bardzo szybko co było potwierdzone jakimiś tam badaniami i wizytami u lekarzy i nie byłam wtedy chudą, malutką bezbiustną 13latką, która nie miała pomysłu na siebie ani na swoje życie. byłam świadoma swojej decyzji i zabezpieczyłam się, bo wiem, że na ciąże nie jestem jeszcze gotowa. ciałem też byłam dojrzała i nadal twierdzę, że dobrze wtedy zrobiłam.
_________________ "jestem inny, mamo, tato,
czy dostanę w mordę za to?"
Dziewictwo to cnota, którą współcześnie powinniśmy cenić, a nie oddawać jak najszybciej. Ja jeszcze jestem prawiczkiem, tego mogę być dumny, że jeszcze ani razu się nie dopuściłem mimo dziesiątek okazji.
Jak dwunastoletnie dziecko może zajść w ciąże? Przecież taka dziewczynka często gęsto nie ma rozwiniętego biustu, czy nawet miesiączki. A jeśli ma to nawet nieregularnie. W wieku dwunastu lat skakałam z parapetu w szkole, a moi koledzy ganiali się po szkole z pistoletami na wodę. Takie dziecko jest w 5/4 kl. Bez przegięć... To prawda, że np. cyganie już zakładają rodzinę, ale takie dziecko jednym słowem ma zniszczoną przyszłość. Bo ani nie ma średniego wykształcenia, nie ma matury, a bez tego w głupim warzywniaku nie możesz pracować bo nie umiesz liczyć!! W tym czasie dzieciaki mają problemy z liczeniem pod kreskę, nawet ułamków niektórzy nie umieją. I jak taki ktoś ma mieć podstawy do wychowywania dziecka. Jaki autorytet dla tego malucha! Bez przegięć, ale moim zdaniem dziecko w tym wieku które pisze się na związek seksualny ani trochę nie jest odpowiedzialne czy dorosłe psychicznie. I nie gadajcie że wiek nie ma znaczenia nawet kobieta która zajdzie w ciąże po liceum ma trochę zniszczone życie.
Niektórzy mojej siostry znajomi już dawno się pożenili, zrobili sobie dzieci, a ona robiła to po kolei, jak przyszedł na to czas. Na początek ślub, potem kolejny (cywilny, potem kościelny), skończone studia, praca i teraz jest na macierzyńskim bo jest w ciąży. Trzeba znać kolejkę rzeczy a nie pchać się jak popadnie. Bo moim zdaniem dziecko przed 20 to jest głupota. Na początek trzeba sobie ułożyć życie dopiero mieć podstawy aby uprawiać seks.
Się rozpisałam
_________________ Romeo! Gdzie jesteś cholero?! Marznę przez ciebie na balkonie!
pfff. wiesz, to osobista decyzja. ja dojrzałam bardzo szybko co było potwierdzone jakimiś tam badaniami i wizytami u lekarzy i nie byłam wtedy chudą, malutką bezbiustną 13latką, która nie miała pomysłu na siebie ani na swoje życie. byłam świadoma swojej decyzji i zabezpieczyłam się, bo wiem, że na ciąże nie jestem jeszcze gotowa. ciałem też byłam dojrzała i nadal twierdzę, że dobrze wtedy zrobiłam.
Dla ciebie liczy się tylko dojrzałość fizyczna(aczkolwiek by była ona w pełni rozwinięta w wieku 13 lat)?
_________________ Chcąc być łagodnym, okrutnym być muszę
i i nie uważam, że seks jest tylko dla wielce zakochanych par.
jasne. xD można kochać się z każdym napotkanym na swojej drodze mężczyzną hmm. przykład? prostytutki tak robią... ale one to robią za kase... xD
LatinoSka napisał/a:
ZABEZPIECZYŁA SIE!!!
nie ma 100% metody antykoncepcyjnej.
olii napisał/a:
głupia, szczenięca miłość. teraz, kiedy wyleczyłam się z chorej 'miłości' chyba żałuję tej decyzji, mogłam poczekać.
i pewnie większość osób, które mają to za sobą twierdzi podobnie.
bellamuerte napisał/a:
jeśli odpowiedzieliście już na zadane pytania, nie róbcie offa
soory za offa. xD
ale ta dyskusja wiąże się z pytaniem zawartym w temacie.
Pszczoolka napisał/a:
Jak 12 letnie dziecko może sobie poradzic z takim ciężarem? Jakoś się wierzyc nie chce.
zgadzam sie... 12 latek nawet nie wie jak wychować takie dziecko...
a jeśli odda je w opieke swoim rodzicom to też po raz kolejny potwierdzi swoja niedojrzałość do tego żeby uprawiać seks.
Aguś napisał/a:
A seks dla dzieci nie jest.
pierwszy raz zgodzę się z Aguś
Aguś napisał/a:
Ja się tam nie śpieszę, na problemy "on miał orgazm, a ja nie" mam jeszcze czas. Nie wiem po co na siłę robić z siebie dorosłych i zwalać na siebie wszystkie problemy które za tym idą.
z tym też się zgodze.
panna_m napisał/a:
a dojrzałam bardzo szybko co było potwierdzone jakimiś tam badaniami i wizytami u lekarzy i nie byłam wtedy chudą, malutką bezbiustną 13latką
chodziłąś z tym do lekarza?
Nat napisał/a:
nawet ułamków niektórzy nie umieją.
a ja mam prawie 16 lat i też nie umie tak doskonale ułamków
[żart]
Nat napisał/a:
ani trochę nie jest odpowiedzialne czy dorosłe psychicznie.
ale LatinoSka próbuje nam to wmówić. xD
Nat napisał/a:
Na początek ślub, potem kolejny (cywilny, potem kościelny), skończone studia, praca i teraz jest na macierzyńskim bo jest w ciąży.
też taką chcę mieć przyszłość... po prostu POUKŁADANĄ...
_________________ `` nic nie jest wieczne,
stałe, niezmienne,
inna byłam a inna będe...
wszystko powoli kończy się,
traci sens``
################
jaaaa.! xX
i i nie uważam, że seks jest tylko dla wielce zakochanych par.
jasne. xD można kochać się z każdym napotkanym na swojej drodze mężczyzną hmm. przykład? prostytutki tak robią... ale one to robią za kase... xD
chodzi mi o to, że seks to seks, miłość to miłość i o ile laska nie puszcza się codziennie z innym to jest ok. ;] jeśli zmienia partnera np. co miesiąc albo dwa to oczywiście, że go nie kocha, tylko czuje do niego pożądanie.
panna_m, hmm to może tak to powiem.
Masz 13 letnie dziecko i przyłapujesz je na sexie z " Kolegą" co być wtedy powiedziała?
Później ta 13-nasto latka zachodzi w ciąże ( bo wtedy sie ma miesiączki chyba, nie wiem nie jestem specjalista w tej dziedzinie) i to przez własną głupotę , "Kolega" odwraca sie plecami no bo przecież ganianie sie po szkole z pistoletem na kapiszony jest o wiele ciekawsze niż ona.
każda prostytutka też nie czuje do swoich klintów milości tylko pożądanie, tak samo jak oni do niej... więc chyba źle myślisz... a jeśli myślisz w tej kategori no to życze udanego dalszego życia.
jesteś po prostu dziecinna.
ozyrys napisał/a:
Później ta 13-nasto latka zachodzi w ciąże ( bo wtedy sie ma miesiączki chyba, nie wiem nie jestem specjalista w tej dziedzinie) i to przez własną głupotę , "Kolega" odwraca sie plecami no bo przecież ganianie sie po szkole z pistoletem na kapiszony jest o wiele ciekawsze niż ona.
tak, dokładnie.
13-15 latek nie jest po prostu w stanie zagwarantowac opiekę i wychowanie takiemu dziecku skoro sam nie jest w pełni dojrzały...
i panna_m nie wciskaj mi kitów ze Ty, w wieku 13 lat byłaś dojrzała psychicznie do takiej dycyzji dziecko, Ty w tedy w 5-6 klasie podstawówki byłaś.!
ozyrys napisał/a:
I co ?
wtedy taka niedojrzała małolata oddaje dziecko pod opiekę swoim rodzicą i reszte ma w d...e nie licząc się z tym, jak bardzo zje....a sobie swoją przyszłość.
akurat mam koleżankę, która ma 14 lat i jest w 7 miesiący ciąży... jej chłopak ma 24 lata... i jestem ciekawa jak będzie wyglądać ich przyszłość... zero dzieciństwa... zero imprez... teraz tylko dom i pieluszki.
takim jak ona życzę powodzenia...
nieodpowiedzialne dzieci...
stałe, niezmienne,
traci sens``
################
jaaaa.! xX
zrozumiałabym, przecież sama w tym wieku to zrobiłam.
ale powtarzam - jeśli już się to robi to trzeba być świadomym i się zabezpieczać, jeśli nie chce się zajść w ciążę! chyba, że gumka się zsunie, ale jeśli umie się ją założyć i nie kupuje się gówna za kilkanaście groszy w kiosku to problemów być nie powinno.
jeśli chodzi o mnie, to w wypadku ciąży na pewno bym jej nie usunęła, nawet w tak młodym wieku. jeśli już kiedyś doszłoby do wpadki to wiedziałabym, że sama tego chciałam, rozpoczynając współżycie i starałabym się, żeby moje dziecko miało w życiu jak najlepiej.
tylko, że teraz nie mam już 13 lat i jestem jeszcze bardziej świadoma swojej seksualności i wyborów...
[ Dodano: Wto Cze 24, 2008 13:07 ]
EwincE, nie jestem dziecinna, tylko mam inne spojrzenie na niektóre sprawy. ;] dziecinny = niedojrzały. niedojrzały = nieodpowiedzialny. nieodpowiedzialny = ktoś, kto nie chce brać odpowiedzialności za swoje czyny. a ja gdybym musiała to bym wzięła. jeśli porównujesz kobiety, które zmieniają partnerów np. raz na kwartał do dziwek to tylko twoje przekonania i nie będę ich podważać. ale nie chcę się kłócić, każdy ma inny pomysł na własne życie, swoją ideologię i podważanie jej wprowadzi tylko niemiłą atmosferę na forum, a nie chcę żeby było tak, że od razu po moim dołączeniu tutaj powstał jakiś konflikt. ;]
BOŻE DZIECKO!!
NIE MA 100% METODY ANTYKONCEPCYJNEJ!!!!!!!!!
W KAŻDYM WYPADKU JEST PRZYNAJMNIEJ 3-4% SZANS ZE ZAJDZIESZ W CIĄŻE.!!
panna_m napisał/a:
i starałabym się, żeby moje dziecko miało w życiu jak najlepiej.
w wieku 13 lat to Ty się mozesz starać...
nawet nie byłabyś w stanie wychować tego dziecka... bez pomocy rodziców ani rusz. Uwierz mi.
panna_m napisał/a:
tylko, że teraz nie mam już 13 lat i jestem jeszcze bardziej świadoma swojej seksualności i wyborów...
i co nadal robisz takie głupstwa? xD
stałe, niezmienne,
traci sens``
################
jaaaa.! xX
może dla ciebie seks to głupstwo. jak dla niektórych przyjemność. ;] mówię, że gdybym wpadła (przez te 3-4% według Ciebie) to konsekwencje przyjęłabym na siebie. no oczywiście, że z pomocą rodziców. :] mówiłam w którymś momencie, że bez? xP przecież bym nie zamieszkała pod mostem z dzidziusiem, tylko razem z mamą wychowywałabym je na dobrego człowieka. moja mama jeszcze niedawno chciała mieć kolejne dziecko, więc może nie byłaby zachwycona, ale na pewno pomocna. ;P