Ale znając moje szczęście do facetów to zrobie to po dwudziestce xD
tak jak ja
Pszczoolka napisał/a:
Nat, jeśli będziemy aż tak zdesperowane to kupimy rowerek bez siodełka ^^
ja też tak jak Mycha_92 obstawiam 19, 20 lat.
_________________ `` nic nie jest wieczne,
stałe, niezmienne,
inna byłam a inna będe...
wszystko powoli kończy się,
traci sens``
################
jaaaa.! xX
jak już mówiłam - nie wstydzę się tego - a to, że za to uważacie mnie za 'gorszą' to nie moja wina, że większość z was to żelazne dziewice - nie mam nic przeciwko, ale coś mnie strzela, jak taka osoba mnie krytykuje: równie dobrze, ja mogłabym skrytykować jej wybór dochowania czystości do ślubu...
Czego wy sie jej czepiacie ?? To jej wybor. Jesli dojrzała psychicznie i fizycznie , Widziała co robi była odpowiedzialna(zabezpieczyła sie) To o co chodzi??
A i 12 latka moze zajsc w ciaze bo były juz takie przypadki. (w sensie fizycznym) A w sensie psychicznym ..Nie wiem jak jest do konca ale mysle ze z wszystkim mozna sobie poradzic
a ja znam 16latkę, która tak sobie zaplanowała życie, że CHCIAŁA, powtarzam, CHCIAŁA mieć 16lat i urodzić dziecko. tak się stało. jej chłopak też chciał. teraz mają 18lat i wzięli ślub, a dziecko rośnie im zdrowo i są szczęśliwi.
_________________ "jestem inny, mamo, tato,
czy dostanę w mordę za to?"
tak zachowałaby się osoba dojrzała psychicznie, ale Ty powiedziałas że prosiłabyś o pomoc rodziców wiec to kolejny argument, który potwierdza to ze jesteś niedojrzała.
To nie jest zaden argument .Jezeli poprosiłaby o pomoc rodziców to chyba dobrze.przeciez jej matka ma wieksze doswiadczenie od niej . A ty tam najwiecej wiesz czy ona jest dojrzała czy nie ;/
Mam pytanko... kiedy mieliscie swoj pierwszy raz ?
nie miałam . I nie wiem kiedy to zrobie. Chyba jak bede bardzo kochała . A mam teraz 15 lat chociaz wygladam na jakies 20 ..Stad problem ze interesuja sie mna starsi faceci a jak starsi to wiadomo ze beda chcieli czego wiecej . (Neikoniecznie wszyscy ale wiekszosc chyba tak):)
Pomógł: 11 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1459 Skąd: Od mamy
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 20:15
Mam 18 lat i mi się nie śpieszy. Może na emeryturze dla rozrywki.
EwincE napisał/a:
żadna 12, 13 czy 14 latka nie jest gotowa na współżycie sexualne!
i żadna 12-15 latka nie robi tego z miłości.
EwincE napisał/a:
12, 13, 14 czy 15 latek nie jest w stanie utrzymać dziecka!!
Nastolatki wiedzą co robią i po co mają
To, że skrytykujecie ich decyzje nic nie da, nie zrobi na nich większego wrażenia a i czasu też nie cofnie!
Za wszelkie konsekwencje seksu (czyli ciążę bądź jakiegoś syfa) będą odpowiadać oni/one a nie wy!
Załóżcie sobie taki wątek i dyskutujcie o tym wszystkim tam, a tu odpowiadajcie na pytanie zawarte w temacie!
Wracając do tematu: ja swój pierwszy raz przeżyłam w wieku (prawie) 17 lat
_________________ "Nie muszę robić niczego czego nie chcę...
Teraz wszystko jest dla mnie możliwe"
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 13 Mar 2008 Posty: 214
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 22:27
Wiek nie ma takiego znaczenia. Jeżeli osoba jest do tego przygotowana psychicznie, fizycznie. I musi też również obawiać się konsekwencji. W końcu w takich sprawach zawsze może zdarzyć się niechciana ciąża. ; ) Więc zabezpieczenie to podstawa.
_________________ Jesteś moją imaginacją. Jaram się Tobą jak palacze Holandią.
_________________ Przytaczam sens mej nieobecności
Z konieczności odcięcia od rzeczywistości
Smak wolności szkicuje
Szkielet życia abstrahującego od skłonności
Do zawiłości
Do duchowej starości
Ogłaszam wszem i wobec
Nie ma mnie dla ludzkości.
_________________ Przytaczam sens mej nieobecności
Z konieczności odcięcia od rzeczywistości
Smak wolności szkicuje
Szkielet życia abstrahującego od skłonności