Pomogła: 4 razy Wiek: 16 Dołączyła: 06 Cze 2008 Posty: 93 Skąd: Z Gór:P
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 22:24
Ja bym chciała pracować w jakimś biurze, banku, czy coś w tym stylu, bo do liceum idę związanym z takimi pracami, albo też bym chciał być nauczycielką, co prawda zarobki marne, ale dużo wolnego
_________________ ...:::: ŻYJ- krzyknęła nadzieja.... Życie odparło cicho- BEZ CIEBIE NIE POTRAFIĘ::::::.......
~~~~~~~~~~~~
hmm ja chodzę do szkoły ekonomicznej <najgorszy wybór w moim życiu>
a czy zawód który bedę miała w przyszłości bedzie dotyczył ekonomi to się zobaczy ale szerze w to wątpię heh ;p
_________________ Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.
Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 248 Skąd: Giżycko
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 20:59
Ja mam takie plany :
-Policjant - chcę nim zostać, emerytura po 15 latach i jest spoko a egzamin nie taki trudny,
-Aktor- mogę występować w teatrach i tych innych, a może ktoś mnie zauważy?
A tak trochę nie realnie:
- Asystent prywatnego detektywa - moje marzenie
_________________ "Keczap to mój przyjaciel, dawaj mi ten k**wa keczap, człowieku!"
Moje marzenia z dawnych lat niestety już nie do ziszczenia
- informatyk
- policjant
- na stałe do woja
a teraz to już nie wiem raczej mi to obojętne kim będę nic po za tym co wymieniłam mnie nie kręci.. O informatyce mogę zapomnieć gdyż tam trzeba umieć matmę a ja vs. matma = porażka.. policjant i wojsko? bo? bo.. mam uszkodzony słuch...
_________________ "Wolność - to oddech życia." - Alfred Delp
"Być wolnym to móc nie kłamać." - Albert Camus
Hipokryta [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 22:08
Bende chumanistom.
Tak na poważnie - przymierzam się na filologię Angielską
Pomógł: 3 razy Wiek: 17 Dołączył: 21 Cze 2008 Posty: 315 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 22:18
egoorginal napisał/a:
Ja mam zamiar zostać informatykiem. Najchętniej otworzyłbym sklep usługowo handlowy
Proponuję spółkę, co Ty na to?
Chciałbym też zajmować się w przyszłości na poważnie muzyką, ale raz, że z tego nic nie wypali, to dwa, że nawet gdyby, to tutaj się za to nie utrzymam.
_________________ Confidence is what you have before you understand the problem.
Nie znam Ciebie, nie mam jeszcze kapitału na założenie sklepu, muszę skończyć liceum, więc raczej odpada.
Hipokryta [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 09:56
Wiecie co - ja się odrobinę komputerami interesuje i powiem Wam, że praca jako tester oprogramowania/gier - to dobra, przyjemna i dobrze płatna praca.
Jeszcze może help desk, ale raczej dla ludzi o silnych nerwach.
Help Desk - to takie coś, jak biuro obsługi klienta, czyli siedzisz np. w UPC i czekasz na telefony od zdesperowanych ludzi, typu :
-PANIE! KANAŁY POZNIKAŁY! POMOCY - albo:
-DZIEŃ DOBRY! DZWONIE DO PANA W TAKIEJ SPRAWIE, OTÓŻ JAK CO DZIEŃ WSTAŁEM O 6:00 ŻEBY WEJŚĆ NA CZATA! A TU NIE MA INTERNETU! POMOCY..
Widzę, że ja tu jestem najbardziej ambitna. Nie wiem kim chcę być i co chcę robić. Nic mnie nie interesuje.
_________________ Żeby móc milczeć
Żeby móc milczeć tak
I wszystko powiedzieć
Żeby każdy zrozumiał mnie
Żeby każdy zrozumiał
Żeby każdy mógł zrozumieć mnie
Hipokryta [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 14:29
Ja również chciałbym uczyć Angielskiego, ale nie jako nauczyciel tylko coś bardziej ambitnego.Chciałbym iść na filologię Angielską, a po niej nie wiem co dokładnie, jeszcze tego nie sprecyzowałem.Może jako tłumacz turystyczny? Praca jest spoko, bo po świecie i tłumaczysz zagranicznym turystom, a cały koszt Twojego pobytu finansuje agencja, dla której pracujesz.W dodatku zarobki nie są takie złe.Lub praca w jakieś firmie anglojęzycznej, tłumacz książek czy coś.Zawsze jakąś alternatywę po filologi się znajdzie.