forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Wspomnienie dzieciństwa.
Autor Wiadomość
Olka 
Zaawansowany
...Tuere me Deus...

Pomogła: 19 razy
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 19:19   

Moje dzieciństwo było cudowne... z chęcią jeszcze raz bym to przeżyła...
Teraz dzieci siedzą na internecie, słuchają muzyki z mp3 lub mp4... Ja się bawiłam laleczkami, w chowanego, berka, "jakie krowa daje mleko" (hehe to było dobre).. oj mam co wspominać... Wtedy byłam młoda i piękna, teraz tylko piękna... :peace:

Zdemoralizowana!. 
Nowicjusz
Smuci. Flanelowo...

Wysłany: Pon Lip 14, 2008 20:45   

Pamiętam. Ach... To były czasy, jak dobre wczasy.
Bieganina po podwórku, zbieranie jagód w lasie, zabawy tematyczne, przesiadywanie pod gołym niebem aż do poranka...
Miło się na sercu robi. Choć żal. Tęsknię za tymi czasami... Kiedy problemy dziecięce ważniejsze były od kłopotów dorosłych. Kiedy muzyka brzmiała inaczej. Kiedy każdy dzień nie oznaczał szarej monotonii, a zwiastował kolejną przygodę i niezapomnianą historię.

Hoakina 
Początkujący
Dupa Fryne.

Pomogła: 1 raz
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 16:55   

Jak byłam mała to sobie zszyłam palec zszywaczem- to pamiętam najlepiej.
Siedzą w pamięci wszystkie głupie wybryki, jednak nie powiem, żebym była wybitnie radosnym dzieckiem. Byłam wychowywana surowo, w domu, gdzie chcieli zrobić ze mnie fenomena intelektualnego. Gdzie wpajano te swoje durne zasady moralne... Chyba głównie po to, by móc mną zabłysnąć przed rodziną i znajomymi. W rezultacie wyszło na odwrót.
Nie wiem, czy chciałabym wrócić do dzieciństwa... Wiem za to, że moja mama z pewnością nie chciałaby jeszcze raz przechodzić przez wychowywanie mnie.
Jednak wolałabym być nieco młodsza i nie martwić się ani o pracę, ani o studia.

Boski 
Początkujący

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 18:12   

Ooo taaak pamiętam jak goniliśmy z kuzynem z siusiakami na wierzchu po polu .. to były czasy :D Ciekawe wspomnienie z dzieciństwa... :D

Kiki 
Nowicjusz
czekam na księcia

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 19:03   

Ja w latach 90tych przeżyłam tylko 6 lat, ale za to jakich... moi rodzice zawsze dbali i dbają o rodzinny nastrój na święta, o tradycje... papierowe nie tylko łańcuchy, ale także koszyczki i inne zabawki na choinkę, poza tym budowanie "baz" z koleżankami, zero komputerów czy telefonów. Pamiętam, że co niedziela w TV leciał jakiś program muzyczny w stylu "top10" z discopolo... :yahoo:
Teraz to już jakby nie ta sama muzyka, co dawniej...
Z tamtego okresu nadal mam swoje zniszczone ulubione laleczki,ale nie najnowszy model Barbie czy Kena... takie zwykłe, z lekko szarą skórą i roztrzepanymi włosami, ubranka szyte przez mamę, a nie z "najnowszej kolekcji", te zabawy w klasy, robienie misek z masy solnej, cała masa śmiesznych przygód...
Teraz dzieciaki wolą posiedzieć na komputerze, telefony dostają już na I Komunię, co wg. mnie jest głupotą.
Szkoda, że tamte czasy nie wrócą, jak ktoś wcześniej słusznie zauważył, "dzisiejsze" dzieciaki tracą swoje dzieciństwo...
wypełnioną oddechem
a meble są kanciaste
a ciało - delikatne
a ziemia wszędzie płaska
a niebo nieosiągalne"

Roztargniona 
Początkujący

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 19:07   

Najfajniej było po deszczu, kiedy wszędzie pełno błota. Mama ubierała mnie w czerwony płaszczyk przeciwdeszczowy i błękitne gumiaczki. Biegłam w sad z czereśniami, dużo tam ziemi. Brałam rozpęd i hop! po kolana w błocie. Potem się nie dało wydostać. Gumiaki zostawały w błocie, a ja w skarpetkach zapierniczałam po tatę, żeby je wydostał. Świetna zabawa.
Bogowie śmieją się z tego niezwykłego przeznaczenia.

Oska
[Usunięty]

Wysłany: Nie Lip 20, 2008 12:27   

Aguś, komercha po prostu.

Zefir 
Praktykant
Niebieski ogień

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 21:27   

a ja nigdy nie zapomnę tych śmiesznych soczków z taką wystającą słomką
albo zabaw na placu zabaw za blokiem np. na huśtawkach była zabawa kupisz mi to i to albo krzyczeliśmy w wniebogłosy przeróżne piosenki np. Zakręcona albo Co powie tata
I te batoniki w kratkę uuuu to była radocha jak mama mi taki kupiła bo to była dla mnie największa nagroda ponieważ ciężko je było dostać albo gotowanie zupek z piołunu i takich białych kwiatków (mówiliśmy na to groszek z ziemniakami) i zbieranie `` Przygody ze sztuką`` bożee ja mam do dziś 41 części tego
Albo miałem śmieszny nawyk z rana mama mi dawała złotówkę na gumę z żelem miętowym
ja sobie kupiłem i żując gumę szedłem pod inne bloki i pod balkonami zbierałem spinacze które spadły komuś xD i te wieczorynki... ee teraz to nie takie
Na Gwiazdkę było wiele radochy bo wtedy święta były inne niż teraz
Pamiętam jak mama mi kupiła mazaki jezuu ja myślałem że dostałem coś cenniejszego od złota tak chciałem je mieć ale cuż mogłem poradzić ojciec pijak zostawił mnie i mamę
Dużo czasu spędzałem u mojej cioci albo u babci gdzie razem z młodsza siostrą zepsuliśmy zamrażarkę rozpuszczalnikiem xD albo kota do pralki wrzuciliśmy i też zupki z warzyw dla kur...albo wędzenie baraniny ziimą to był urok zimy
Achh te stare dobre czasy szkoda ,że nie jestem już młody jak kiedyś....

Bonyfreeq 
Amator
Niepokorny egoista

Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 12:26   

Przestancie! Bo sie zaraz rozbecze z tych wspomnien :P
Fakt, kiedys bylo lepiej, ale zauwazyliscie, ze jak to mowimy, to wyglada to tak, jakbysmy juz byli niewiadomo jakimi dziadkami? :D

Taak, dobrze jest powspominac. Domki na drzewie, cale dnie na dworze, gry planszowe, Pegasus tez... duzo by wymieniac. Naprawde piekne mamy wspomnienia!

magic89 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 18:27   

tak tak zgadzam się z wami :)

ajjć to były czasy. Teraz ludzie ciagle sie gdzies spiesza, nie zauwazaja tego co tak naprawde sprawia ze mamy usmiech na twarzy.
Teraz to tylko kasa, kasa i jescze raz kasa. ajjć to dla mnie chore. . .

a co do bajek.. hehe miś uszatek górą. albo Bolek i Lolek.. oo albo jescze papaj :) to były prawdziwe bajki. .. A teraz ?? Pani pająkowa albo psoty Dudusia.. te bajki nigy nie beda takie jak kiedyś

Ja nie zapomne jescze takich napoi "ptysiów" w szklanej butelce ... hehe

Ze świętami też się zgodze.. Zawsze kolędnicy przychodzili, a teraz jak przyjdzie raz na 5 lat to jest super;/ To nie ta atmosfera co wcześniej....

Kurcze no szkoda troche ze mineło i nie wróci... Bo to były naprawde piękne czasy

CzikiBum. 
Początkujący
Złośnica.

Wysłany: Sro Paź 15, 2008 18:17   

aaj, taaak.
cudownie wtedy było.
kolorowe wstążki we włosach, całe dnie zabawy na placu zabaw.
pamiętam jeszcze, że od obiadu aż do wieczorynki siedziałam i bawiłam się z dzieciakami.
zawsze zalewałam się łzami i przekonywałam mamę, że dzisiaj jest głupia wieczorynka i chcę się jeszcze pobawić na takiej oponie. albo zimą tata targał mnie sankami aż do parku, na górkę. a śniegu było od groma.
i latem jeździłam na wieś do kuzynki, miała taki hamak i się często na nim bujałyśmy.
i piaskownicę z lalkami i różnymi zabawkami.
jak tak sobie to wszystko przypominam, to od razu nasuwa mi się na myśl taka piosenka o kolorowych jarmarkach, chatach z piernika [?] :D

Nyder 
Początkujący

Wysłany: Sro Paź 15, 2008 18:43   

"Gdybym miał astralny nóż, odciąłbym sobie wspomnienia z dzieciństwa"

Samo dzieciństwo było piękne, szalało się wtedy.
Tylko czemu inni wyciągają mi brudy z przedszkola? Co to za wspomnienia, zbluzgane strachem przed wyśmianiem?

-Żadne...
decyzje podjęte""

Nie interesuje mnie ilość postów, tylko jakość.

Pinokio 
Początkujący

Wysłany: Sro Paź 22, 2008 23:03   

Mnie brakuje wczesnych lat dziecięcych - pierwsza połowa 90-tych i końcówka 80-tych. To był szczególny, wyjątkowy okres w dziejach ludzkości, takie mam wrażenie. Nawet fotografie z tamtych lat mają inny odcień niż starsze i nowsze.
Pamiętam dobrze, jak na zabawach przedszkolnych szalały: Lambada, Flames of Love, Mydełko Fa... i do dzisiaj są to moje ulubione kawałki imprezowe ^ ^

Damianos 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Paź 24, 2008 12:12   

każdy dorasta , za 10 lat powiecie ale z nas były
Kod:
głupki   
:hihi: i se pisali na Przestarzałych PC'tach :respekt: za 10 lar pewnie będa głosowe kompy :lolek: wszystko WYWALi :mlotek: itp itd xD Ale i tak sie ciesze że jestem
Kod:
TU
:nana: :yahoo: :yahoo: :crazy:

nickszalinski
Nowicjusz

Wysłany: Pią Paź 31, 2008 21:59   

Te czasy...

Dlaczego ludziom chce się wierzyć w reinkarnację?

Odpowiedz do tematu