forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Wspomnienie dzieciństwa.
Autor Wiadomość
Wazelina 
Boss
Einstein forum.

Pomogła: 26 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 17:37   Wspomnienie dzieciństwa.

skylinegtr napisał/a:
Jak mi brak lat 90 tych....

Większośc z Was jest z okresu lat 90 i wychowywało się w tych latach. Tak więc, moje pytanie: czy Wam też brakuje lat 90-tych i dzieciństwa?

Mnie zdecydowanie. Jarmarków, karuzel, wielkich lizaków, różowo-czerwonych sukienek, włosów związanych w warkoczyki, sandałków. Z chęcią jeszcze raz przeżyłabym lata 90-te. Teraz, kiedy ściągam muzykę z tamtego okresu, przypomina mi się dzieciństwo. ;)

Aguś 
Moderator
Księżniczka.

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 17:43   

Teraz wszystko jest takie.. sztuczne.
Dzieciaki są jakieś takie inne...
trudno to jakoś opisać.
Swieta nie pachna swietami, ech...
A może po prostu ja na to inaczej patrze?

Mi brakuje. Chciałabym zostac na zawsze dzieckiem,o.
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie. ;)

Notatki.

Wazelina 
Boss
Einstein forum.

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 17:49   

Aguś, zgodzę się. Święta to już nie to samo. Nie ma mnóstwa śniegu, nie ma bajery o tym, że Mikołaj przyjedzie, nie ma wyczekiwania na prezent od samego rana. A dzieciaki racja, teraz od małego już zachowują się jak dorośli, szybko dorastają, wiedzą najlepiej... kiedyś za moich czasów, dzieci były inne.

Mała_Pe 
Moderator
Piotruś ;* !

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 17:52   

No święta to już nie są te.
Jak byłam mała to było tak fajnie i fajnie - pamiętam doskonale..
Bo dzieciństwa się nie zapomina.
Małe rzeczy mnie cieszyły.
I w ogóle.
Teraz ? EEe, to jest nie to.

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 17:58   

Aguś napisał/a:
Chciałabym zostac na zawsze dzieckiem,o.
Powiedziała starucha. :P

W wieku tych 5,6 lat wszystko wygląda kompletnie inaczej, niż w wieku 4 razy starszym. ;-) Wszystko było takie wielkie, tajemnicze i niezrozumiałe. I dlatego fajne. Nawet, jak zostawałem na dworzu do zmroku, wracając do domu było takie fajne uczucie, że "wracam wieczorem, po pełnym dniu ;-) ". Teraz po prostu jest ta godzina i robi się ciemno. Żadne wrażenie. Tak samo z otoczeniem, ja mieszkam w dość dużym i poplątanym osiedlu i w wieku przedpodstawówkowym samo to jedno osiedle było miastem tak wielkim, że rodzice nawet zabraniali mi chodzić na przeciwny jego koniec "bo za daleko", a jak nie mówiąc im poszedłem (bo jak by inaczej ;-) ), to wszystko było takie fajne, wielkie i nieznane, głupia klatka schodowa innego koloru, inne galerie, jakieś stare drzwi, wypadające z zawiasów. To był właśnie piękny okres, w którym fascynowały tak proste rzeczy.

tabulator 
Moderator
Naciśnij F13

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 17:59   

mi tak średnio brakuję, właściwie to nie ma czego, bo moje dzieciństwo nie było usłane różami. pamiętam jednak parę szczegółów.
*guma "Turbo"
*Power Rangers
*Filmy na VHS
*Commodore Atari <3
*Pegasus :D
i jeszcze parę innych jazd z dzieciństwa. ;]

Użytkowniku: nie sraj do własnego talerza, używaj opcji SZUKAJ.

bellamuerte 
Przyjaciel forum
te dejo Madrid

Pomogła: 37 razy
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 18:00   

Aguś napisał/a:
Swieta nie pachna swietami, ech...

Zgadzam się.

Moim zdaniem nawet bajki nie są już bajkami. Dzadzą jakieś japońskie wytwory czy pokemony. ach.. co te dzieci wiedzą o Gumisiach, Smurfach czy Muminkach. ;)
Wracając jeszcze do świąt. Z roku na rok robią się one coraz bardziej komerycjne. Walentynki to jeden wielki róż, Święta - cholerny Mikołaj. Brak tej... rodzinnej atmofsery. ;)

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 18:24   

Ze świętami zgadzam się kompletnie. Zawsze z bratem robiliśmy zawody na najdłuższy papierowy łańcuch na choinkę. Taki zwykły, z ogniw z pasków papieru. Szły zeszyty, podręczniki a nawet książki telefoniczne, a jak doszło co do czego, to na choince tyło więcej kolorowego łańcucha, niż wszystkiego innego + kilka oplotów dookoła pokoju. ;-) Komu by się chciało teraz tak bawić? :P

Ale św. Mikołaj, to jeden z najlepszych, przewalonych numerów z dzieciństwa. :D na kilka dni przed Wigilią spać przez niego po nocach nie mogłem. :P I nazajutrzny wielki zjazd rodzinno świąteczny u mojej Babci. Święta to okres idealny dla fantazji i wyobraźni, a że dziecko ma jej najwięcej, więc będąc dzieckiem są najfajniejsze. Teraz jest wszystko proste i jasne, wszystkie zagadki rozwiązane, na dodatek dzieci duże, więc i rodzicom tak na atmosferze nie zależy. Tym, którzy zostali, bo ludzie umierają i przy ogólnorodzinnym stole u corocznej babki, każdego roku jest o 1 osobę mniej.

bellamuerte 
Przyjaciel forum
te dejo Madrid

Pomogła: 37 razy
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 18:29   

Mnich napisał/a:
Zawsze z bratem robiliśmy zawody na najdłuższy papierowy łańcuch na choinkę. Taki zwykły, z ogniw z pasków papieru.

oo, właśnie..
pamiętam, jak babcia specjalnie kupowała papier kolorowy, by mała bella mogła porobić łańcuchy na choinkę. ;) a teraz? jej, te dzieci tracą dzieciństwo. ;)

Kasieenka 
Zaawansowany
Lech Poznań !

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 18:31   

No brakuje, brakuje.

Kiedy byłam dzieckiem potrafiłam się cieszyć z drobnych rzeczy i może to była recepta na szczęscie? ;)

Pamiętam jeszcze te przyjaznie, zabawy i wielgachne 'problemy' z dziecinstwa. ;)
Jak kiedyś dopadłam stary pamiętnik to było można się pośmiać.

Cytat:
Cytat:
Cytat:

psss, i co Wy wiecie o dorastaniu :P .

Dalajlama

Wazelina 
Boss
Einstein forum.

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 18:43   

Kasieenka napisał/a:
Cytat:
Cytat:
Cytat:

No gówno wiemy no :D

Kasieenka 
Zaawansowany
Lech Poznań !

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 18:47   

A własnie pamiętam jeszcze ten ból jak znalazłam przez Wigilią prezent w szafie i sie przekonałam, że św. Mikołaj nie istnieje :( .

Dalajlama

mr.Radek 
Boss
Jego Wysokość Król

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 19:29   

Brakuje mi czasów, kiedy nie zdawałem sobie sprawy z istnienia takich zjawisk jak homoseksualizm, aborcja, feminizm, i tym podobne w ogóle dla mnie nie istniały i żyło się bez tego lepiej. Wtedy nie było takiego rozgłosu na to, a potrafilem też cieszyć się z 1 GHz procesora, który dziś jest dla mnei złomem.

ankamal 
Znawca
SP lover :P

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 19:38   

Wazelina napisał/a:
Większośc z Was jest z okresu lat 90 i wychowywało się w tych latach. Tak więc, moje pytanie: czy Wam też brakuje lat 90-tych i dzieciństwa?

Mnie zdecydowanie. Jarmarków, karuzel, wielkich lizaków, różowo-czerwonych sukienek, włosów związanych w warkoczyki, sandałków. Z chęcią jeszcze raz przeżyłabym lata 90-te. Teraz, kiedy ściągam muzykę z tamtego okresu, przypomina mi się dzieciństwo.

heh...pamiętam jak kiedyś w Ciechocinku wlecialam do tej fontanny Grzybek, babcia mnie postawila na murku a ja zaczelam sei szarpac..cóż hehhe :D
pamiętam jeszcze te kanay telewizyjne a na nich cos w stylu "disco polowego mtv" xD
i te sochki w butelkach w ksztalcie miśkow i warkoczyki...ohhhh
albo pamietam jak kiedys na plac zabaw przyleciala wielka chmara owadow,a my zaczelismy je butelkami uderzac a one sie rozdwajaly.heeeeh
jeeeeeeej,smutno mi sei zrobilo :(
If it takes you forever I want you to know"

27.04 Koncert SP w Pradze! <3 Belief in dreams :)

Szehe 
Moderator
Bomba czuła na dotyk

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 21:21   

Z dzieciństwem kojarzy mi się wiele gier. U mnie na ulicy była gromadka dzieciaków (około 10) i zawsze się grało w "Króla lula" "Piekarza" "Diabła" "Ziemię"
Pamiętam jak z koleżanką budowałam gniazda dla ptaków na wiosnę i liczyłyśmy na to że przylecą i się wprowadzą.
Kiedyś była prenumerata pisma "Zwierzęta z Zielonego lasu" i na podstawie jedego artykułu szukałam z koleżanką śladów zwierzecych łap na śniegu.
Zabawa w "Króla lwa" przy której zwichnęłam nogę (akurat odgrywaliśmy scenę jak Simba wisiał na tej skale :P )
No i najfajniejsze święto w roku "Lany Poniedziałek" :D

CO do bajek Gumisie, Smerfy, Muminki, mój brat wychowany na Cartoon Network i Jetix powiedział ze te bajki są głupie. Nie zna się.
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania...

HEY

Odpowiedz do tematu