Pomogła: 40 razy Wiek: 19 Dołączyła: 09 Lip 2008 Posty: 797 Skąd: z horroru
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 13:54
to ja powiek jak u mnie:
za gorę 1300 i za dol 1300, wiec razem 2600 zl i ja mialam osobno zakladane na gore i na dol, wiec jeszcze do tego dwie wizyty po 100 zl, to razem wychodzi 2800 zl.
_________________ "Na razie" pisze się osobno!!!
"Bywają wielkie zbrodnie na świecie, ale chyba największą jest zabić miłość..."
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 14:01
tommek, najpierw byly co miesiac , a teraz ostatnio bylam w czerwcu i mam dopiero isc w polowie wrzesnia. Na ostatniej wizycie wyjela mi gumki i same druty sa, ale ladnie to wyglada, bo tych gumek nie lubilam zbytnio. ale sie troche boje, bo juz mialam 4 zeby wyrywane i bol niesmawity, a nie mam jeszcze osemek i jak mi wyrosna, to prawdopodobnie bedzie trzeba je usuwac i to operacyjnie. juz mam tego dosc ;/
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Nie Lip 27, 2008 07:31
Mroczna Sadystka, ja właśnie dlatego,zę nie mama ósemek nosze aparat ruchomy.
Moja orto powiedziała,ze takie aparaty powinno sie zakaldac jesli sa juz osemki. No chyba,ze wada jest bardzo poważna.
Jeli po pol roku z tym moim paratem nie bedzie efektow to wtedy zaczniemy kombinowac ze stalym.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Wysłany: Nie Lip 27, 2008 09:53
Aguś, ale widzisz, mnie moje zeby bardzo przeszkadzaly, bo wystawaly jak u konia jakiegos i chcialam je cofnac jak najszybciej. w ogóle, to ja mialam juz zakladac aparat 3 lata temu, ale kazdy mi kazal czekac na te ósemki. Teraz zdecydowalams sie na to, poniewaz np. mojej mamie zeby madrosci wyrosly dopiero jak miala 30 lat, a ja nie chce nosic w tym wieku aparatu, wiec nosze juz teraz. Najawyzej potem usune operacyjnie te ósemki.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Nie Lip 27, 2008 10:58
Mroczna Sadystka, no widzisz, ale Ty miałaś poważniejsza wadę, to wiadomo.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomógł: 11 razy Wiek: 16 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 762 Skąd: Europa środkowa
Wysłany: Nie Lip 27, 2008 11:24
ja miałem nosić aparat, jednak orto powiedziała że wystarczy wyrwać zęba i się unormuje...
Mnie się jakoś to nie wydaje chociażby to że górne zęby za bardzo nachodzą na dolne
_________________ "Człowiek rodzi się, kocha i umiera nie na próbę."
JPII
aparatu stałego nie możesz wyciągać i nosisz go 2, 3 lata bez przerwy
a aparat wyciągany nie musisz ciągle zakładać [ale najlepiej codziennie bo przy dłuższym okresie bez nie będzie ci pasował]
wyciągany aparat nosie się chyba do czasu kiedy zęby się wyprostują [tez dość długo] ale wyciągany jest chyba dla dzieci bardziej.
co do ceny nie wiem ale słyszałam że stały ponad 1000zł
_________________ `you would have said "i love you" in the cutest place on earth
where some butterflies are dancing with the fairies.. <33
Wysłany: Nie Lip 27, 2008 13:29
tommek, co Ty za herezje głosisz