Wysłany: Sob Gru 22, 2007 23:09 Białe i błyszczące...
Macie jakieś sposoby na śnieżnobiały uśmiech? Oczywiście pamiętając o podstawowej higienie jamy ustnej? Stosujecie jakieś środki, płyny? Czekam na rady i pozdrawiam
_________________ Ja, stoję w ciszy wszechświata
Zmarnowany płomyk dnia
Za mgłą wiecznej niemocy
Wokół tylko blask nocy
Załamany w świetle świec
Opuszczony w ciszy sens
Jak kometa spadam w dół
Zagubiony w locie słów
Zmarnowany płomyk dnia
Za mgłą wiecznej niemocy
Wokół tylko blask nocy
Załamany w świetle świec
Opuszczony w ciszy sens
Jak kometa spadam w dół
Zagubiony w locie słów
Węgiel w tabletkach. Nie niszczy tak bardzo szkliwa, a wybiela, oj wybiela ^^. Raz na tydzień pomocz szczoteczkę, pocierają o nią trochę węglem i potem wyszczotkuj porządnie zęby.
Pasta Beverly Hills White. W Rossmanie, w zależności od rodzaju pasty, kosztuje między 14 a 20 złociszami i naprawdę jest skuteczna. No i można ją stosować codziennie, bo nie niszczy szliwa, a likwiduje 90% przebarwień.
Pasta Blend a med również niszczy przebarwienia, ale nie w takim stopniu... Są jeszcze różne paseczki, substancje wybielające itd itp, ale z tym to już się nie orientuję, więc przemaszeruj do apteki i tam zapytaj
dotte a stosowałaś ten węgiel? Przyniósł efekty? ^^
Zmarnowany płomyk dnia
Za mgłą wiecznej niemocy
Wokół tylko blask nocy
Załamany w świetle świec
Opuszczony w ciszy sens
Jak kometa spadam w dół
Zagubiony w locie słów
dotte a stosowałaś ten węgiel? Przyniósł efekty? ^^
taak, najpierw używałam węgla, który bardzo zaniżył poziom przebarwień, a od jakiegoś czasu używam tej pasty beverly hills i też widać efekty, chociaż kupiłam ją jakieś kilka tygodni temu ^^. mój uśmiech nie jest rażąco biały, ale miałam kiedyś podobny problem jak Ty i sobie z nim poradziłam ^^. teraz chyba zainwestuję w te paseczki [/hide]
Zmarnowany płomyk dnia
Za mgłą wiecznej niemocy
Wokół tylko blask nocy
Załamany w świetle świec
Opuszczony w ciszy sens
Jak kometa spadam w dół
Zagubiony w locie słów
Pomogła: 2 razy Wiek: 25 Dołączyła: 19 Sie 2007 Posty: 214 Skąd: tylko zapragnę...
Wysłany: Nie Gru 23, 2007 15:38
Ogolnie kolor zebow nie tyle zalezy od uzywania past wybielajacych, palenia papierosow etc. co po prostu od koloru kosci.Tak,higiena jamy ustnej ma duze znaczenie , ale nie rewelacyjne.Stosowanie past wybielajacych przynosi jakies rezultaty, ale nie zrobi z zoltego zeba bieli, nie oszukujmy się.Pasty wybielajace owszem daja jakis rezultat ptrzez swoja zawartosc np. sody czy polynamu.Oczysci taka pasta zeby z bakterii, ale i troszke wybieli kosc.
Ale tylko w minimalnym stopniu stana sie one jasniejsze.Pasty BlanX sa dobre, dostepne w normalnej wersji, ale tez i homeopatyczne- są drozsze o jakies 10 zł chyba.
Oczywiscie przy czyszczeniu zebow nie nalezy zapmnieć o nicach dentystycznych.
a jesli kogos stac, to polecam zabieg u stomatologa,rezultat super-i utrzymuje sie dlugo, przy dobrym dbaniu o zeby.
_________________ Kobiety mają przynajmniej stroje. Ale czym mogą przykryć swą pustkę mężczyźni?
Ogolnie kolor zebow nie tyle zalezy od uzywania past wybielajacych, palenia papierosow etc. co po prostu od koloru kosci.Tak,higiena jamy ustnej ma duze znaczenie , ale nie rewelacyjne.Stosowanie past wybielajacych przynosi jakies rezultaty, ale nie zrobi z zoltego zeba bieli, nie oszukujmy się.Pasty wybielajace owszem daja jakis rezultat ptrzez swoja zawartosc np. sody czy polynamu.Oczysci taka pasta zeby z bakterii, ale i troszke wybieli kosc.
Ale tylko w minimalnym stopniu stana sie one jasniejsze.Pasty BlanX sa dobre, dostepne w normalnej wersji, ale tez i homeopatyczne- są drozsze o jakies 10 zł chyba.
Oczywiscie przy czyszczeniu zebow nie nalezy zapmnieć o nicach dentystycznych.
a jesli kogos stac, to polecam zabieg u stomatologa,rezultat super-i utrzymuje sie dlugo, przy dobrym dbaniu o zeby.
Ale palenie papierosów, picie kawy etc. wpływa na stopień przebarwień, które likwidują właśnie te pasty wybielające. Olśniewająca, hollywoodzka biel to nie będzie, racja, ale myślę że po dłuższym czasie stosowania (i sumiennym!) efekty mogą być, jeśli połączy się to z węglową czy tam sodową (chociaż to nie polecam, można sobie szkliwo uszkodzić) kuracją.
To tak jakbyś powiedziała otyłej dziewczynie że pomoże jej tylko odsysanie tłuszczu i anoreksja, a przecież jakby dokładnie wykonywała ćwiczenia jakieś przyjmijmy dwa lata i stosowała łagodne diety, to z pewnością miałaby wymarzoną sylwetkę.
jenny napisał/a:
A jak długo stosuje się ten węgiel?
jak długo chcesz... ja się szybko poddałam bo ciągle to zapominałam, to mi się gdzieś zapodziała ta tabletka, no i nie wyrobiłam sobie odruchu szczotkowania nim zębów co tydzień. powodzenia!
Pomogła: 2 razy Wiek: 25 Dołączyła: 19 Sie 2007 Posty: 214 Skąd: tylko zapragnę...
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 13:06
dotte, ale nadal to nie bedzie " to"
Przy dłuższym stosowaniu past wybielajacych możesz rozjasnic jedynie te powstałe przebarwienia,króre masz nabyte poprzez leki, kuracje hormonalne, kawę, czy palenie tytoniu.
Każdy człowiek ma inny kolor kosci,jesli nie jest ona "biała" to nic z tym nie zrobisz.(pastami, plastrami,)
to tak jak bys sie opalała, kazda skora wydziela melanine podczas opalania, opalasz sie kilka razy na słoncu/solarium... chcesz być czekoladką, ale jesli skora wydzieli tyle melaniny ile może to pozniej chocbys opalała sie dniami to nie bedziesz taka jak . np. Twoja kolezanka , której skora wydziela jej wiecej.:)- takie porownanie.
Pasdty, plastry wybiela to co masz powstale, tylko i wyłącznie.
Wybielanie u stomatologa nie tylko wybieli przebarwienia powstale, ale takze pozwoli ci rozjasnic kolor kosci zęba- o jeden dwa tony.Ale czasami takie wybielanie jest długotrwałe i kosztowne- jesli kogos interesuje to moge napisac na czym polega:)Cops tam ze szkoły jeszcze pamietam:)poza tym sama zrobiłam pol roku temu u stomatologa.:)
_________________ Kobiety mają przynajmniej stroje. Ale czym mogą przykryć swą pustkę mężczyźni?