Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 07:41 "Brunetki, blondynki - ja wszystkie was dziewczynki&
Zainspirowana burzliwą ( ) rozmową z Atosem, postanowiłam założyć temat, który (mam taką nadzieję ) raz na zawsze rozwieje nasze wątpliwości.
-Jak wygląda brunetka, a jak szatynka?
-Jak odróżnić szatynkę od ciemnej blondynki?
-Jaki kolor włosów ma użytkowniczka Szeche? (szatynka? ciemna blondynka?)
-jeśli ktoś jest rudy, to jak go tak ładniej nazwać?
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 706 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 08:01
Pani Agata napisał/a:
Cytat:
No to zajebisty cytat dałaś...
Google się kłania, google nie gryzie, google to twój przyjaciel!
Włosy jasne
* popielate blond – właściwy jasny odcień. Najczęściej występują we wsch. Skandynawii oraz Europie Środkowej i Wschodniej. Są to włosy prawie pozbawione melaniny (ciemnego barwnika).
W skali Fischera-Sallera A-L.
* rude – najczęściej spotykane w postaci mieszanek z innymi kolorami. Czysto rude włosy najczęściej można spotkać w Irlandii. Ich zabarwienie wynika z obecności tzw. płynnej melaniny.
W skali Fischera-Sallera I-IV.
* rudoblond – popielaty blond z lekką domieszką rudawych odcieni. Najczęściej spotykane w Europie północnozachodniej. oraz w zach. Skandynawii.
W skali Fischera-Sallera V-VI.
* ciemnoblond – ciemniejsze odcienie włosów jasnych.
W skali Fischera-Sallera M-O.
* jasnobrązowe – pośrednie między włosami ciemno-blond a średnio-brązowymi. Czasami mogą wykazywać tendencję do jasnorudych odcieni.
W skali Fischera-Sallera P-Q.
Włosy ciemne
* średniobrązowe – właściwe brązowe. Czasami mogą wykazywać tendencje do ciemnorudych odcieni. Spotkać je można w całej Europie.
W skali Fischera-Sallera R-T.
* ciemnobrązowe – pośrednie między włosami brązowymi a czarnymi.
* czarne – najbardziej bogate w melaninę. Spotykane głównie w Europie płd. Jak również w niektórych rejonach Wysp Brytyjskich. Dzielą się na czarne o odcieniu brunatnym i czarne o odcieniu granatowym ("najczarniejsze").
Ciemnobrązowe i czarne w skali Fischera-Sallera to U-Y.
dziękuję.
_________________ "I zstąpi na ciebie Duch Pana, i wespół z nimi ogarnie cię zachwycenie, i przemienisz się w innego człowieka" Sam 10,6
* popielate blond – właściwy jasny odcień. Najczęściej występują we wsch. Skandynawii oraz Europie Środkowej i Wschodniej. Są to włosy prawie pozbawione melaniny (ciemnego barwnika).
* rude – najczęściej spotykane w postaci mieszanek z innymi kolorami. Czysto rude włosy najczęściej można spotkać w Irlandii. Ich zabarwienie wynika z obecności tzw. płynnej melaniny.
* rudoblond – popielaty blond z lekką domieszką rudawych odcieni. Najczęściej spotykane w Europie północnozachodniej. oraz w zach. Skandynawii.
* jasnobrązowe – pośrednie między włosami ciemno-blond a średnio-brązowymi. Czasami mogą wykazywać tendencję do jasnorudych odcieni.
Włosy ciemne
* średniobrązowe – właściwe brązowe. Czasami mogą wykazywać tendencje do ciemnorudych odcieni. Spotkać je można w całej Europie.
* czarne – najbardziej bogate w melaninę. Spotykane głównie w Europie płd. Jak również w niektórych rejonach Wysp Brytyjskich. Dzielą się na czarne o odcieniu brunatnym i czarne o odcieniu granatowym ("najczarniejsze").
dziękuję.
No dobra ale jakie włosy ma szatynka a jakie brunetka?
A ja jestem (raczej) blondynką
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1651 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 09:32
Fabian napisał/a:
Włosy jasne
Włosy ciemne
To teraz Fabian spójrz na zdjęcie Szeche ze zgłoszenia do wyborów Miss i określ mi ten kolor włosów.
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Pomogła: 8 razy Wiek: 17 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 1086 Skąd: Mexico City
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 11:23
Teraz to ja już sama nie wiem
ja zawsze myślałam ze szatynka i brunetka to to samo
Cytat:
jak rude to wredne
nie wiem ja mam kumpele i ona właśnie ruda jest i wszyscy "Ruda" do niej mówią i jakoś jej to nie przeszkadza
więc na prawdę nie wiem
wiewiórko to raczej odpada
That life has brought me here, where I am"
Może Marchewka? : )
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
brunetka od koloru brunatnego - niedzwiedz brunatny
a tak w ogóle to własnie wole brunetki.. jakoś tak bardziej mnie pociągaja charakterki mają dobre... wyczytałem na http://www.handsomemen.pl/Tag,Brunetka.html o pewnej zależności charakteru od koloru włosów
To proste. Brunetka (czy też brunet) ma czarne włosy o każej porze dnia, po prostu czarne. Większość ludzi na świecie to bruneci, w tym mieszkańcy Afryki i sporej części Azji.
Szatyni mają też ciemne włosy, ale ze złocistym lub matowo brązowym odcieniem - zauważysz to szczególnie na słońcu. W bardzo słoneczny dzień nawet niektórzy bruneci wyglądają na szatynów, ale takie rozdzielenia to też kwestia intuicji Albo obejrzyj pojedyncze włosy danej osoby i zobacz, czy są czarne, czy raczej jaśniejsze niż czarne.
Szatynkami niekoniecznie są ciemne blondynki, chociaż niektóre by chciały
ładniejsze określenie rudej osoby - miedzianowłosa, ryża, płomiennowłosa, Tycjanowska piękność