Pomogła: 8 razy Wiek: 17 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 1086 Skąd: Mexico City
Wysłany: Nie Lip 15, 2007 22:53
Ja sie pierwszy raz z taką chorobą spotykam tzn moze w TV widziałam kieyds nie pamietam ale nie znam nikogo z taką chorobom
Imago napisał/a:
I czy przeszkadzałoby Wam to u chłopaka/dziewczyny? Tylko szczerze!:)
Szczerze??? To nie wiem ale raczej nie bo kocha się mimo wszystko
ale tak właśnie tak jak mówi tab podobno jest na to jakaś rada także no warto spróbować
Imago napisał/a:
wkurzają mnie pytania, dlaczego chodzę z kimś poplamionym;/;/;/
bo go kochasz???
nie no takich ludzi to nie no po prostu żal.pl
That life has brought me here, where I am"
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 10:42
a ja mam znajomego, który jest cały różowy, opala się zawsze na czerwono, ma blond wręcz białe włosy, białe rzęsy, brwi.... oczy niebieskie a białe gałki podczas wysiłku czy nerwów zabarwiają się lekko na różowo, ta osoba est albinosem i nie widzę w nim nic szpetnego:)
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
WITAJ IMAGO!WIESZ CHOROBY SIE NIE WYBIERA I TY NIE MASZ SIE CZEGO WSTYDZIC.MI NIE PRZESZKADZA ZE MOJ CHLOPAK CHORUJE NA BIELACTWO.KOCHAM GO I TO JEST NAJWAZNIEJSZE.
Cieszę się, na takie zdania, niestety nie wszyscy tak myślą, dla niektórych uroda u wygląd jest ważniejszy.
To forum i wasze wypowiedzi bardzo pomogły M., mimo że już z nim nie jestem.
Imago, wiesz sa ludzie ktorzy nie rozumia ze ktos choruje.odrazu go skreslaja. ja jestem osoba ktora wie jak to jest.lecz ja kocham mojego mezczyzne i bede z nim do konca zyci.on jest dla mnie najwazniejszy.nie obchodza mnie ludzie.co oni mysla i mowia.to choroba jak kazda inna.pozdrawiam
Tak.Ja mam na prawej łopatce jedną i na bicepsie od strony klatki.POzae tym mam kilka drobnych na łokciu.To się zaczeło gdzieś w 1klasie szkoły podstawowej.Chorowałem na zapelenie płuc i brałem zastrzyki.Nie pamiętam jaki to był lek.Ale prawdopodbnie przez te zastrzyki to mam.Nie jest to rzecz przyjemna ale zbytnio mi to nie przeszkadza.Zdaje sobie sprawe że ludzie mają gorsze problemy takie jak nowotwory itp.Więc zawracanie sobie głowy tym było by bezsensu.
do wszystkich chorujacych na ta chorobe glowa do góry jestescie takimi samymi ludzmi jak ci ktorzy sa zdrowi.jestem z wami.moj chlopak chorujr na ta chorobe a moja siostra ma luszczyce.pozdrawiam wszyskich
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 17 Lip 2008 Posty: 224 Skąd: ŚwiaT SłodyczY...
Wysłany: Pon Lip 28, 2008 10:23
Mi by to nie przeszkadzało, chcociaz nie znam żadnej osoby z tą chorobą Ale jak już mówił tabulator, to najwidoczniej da się leczyć, więc to nic strasznego...
Leczenie jest zbyt drogie.Ja już próbowałem.Wiele leków dużo kasy efektów żadnych.Jak na razie ta choroba mi nie przeszkadza.NIe mam zamiaru jej na razie leczyć.Mam inne ważniejsze sprawy.
Mam 13 lat i choruje na bielactwo blamy mam wszendzie na twarzy renkach nogach plecach po prostu wszendzie . na bielactwo zachorowalem gdzy mialem 5 lat prosze pomuscie mi sie stego wyleczyc a tag w ogóle niemoge znalesc dziewczyn z tym czyms:(