Wiek: 18 Dołączyła: 17 Mar 2007 Posty: 126 Skąd: Holandia
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 17:38
Szczerze mówiąc mi jest ich żal. I pożyczm bluzkę
_________________ Przeszłam obok NiegoTak blisko Coś dźgnęło
To serce wspomniała Otwarła się rana
Na nowo rozpaczy Wyszeptane znów słowa Kocham...
Czy Bóg mi wybaczy?I szansę da nową?
to jeszcze zależy. jeśli się ubierają niechlujnie na co dzień, to cóż, są niechlujni i tyle. ale jeśli się ubierają byle jak do kościola, na święto, itd. to jest już brak szacunku z ich strony.
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 14:48 Re: co myslicie o .....
Deferens of ulthan napisał/a:
Co myslicie na temat ludzi ktorzy wedlug was zle sie ubieraja?piszcie
A ci ludzie którzy według nas się 'żle' ubierają, mają prawo sądzić że my się 'żle' ubieramy.
A w ogóle co się kryje pod słowem 'żle'? to, że co? nie ma bluzki z hausa i butów adidasa? Oto chodzi, bo już czegoś nie rozumiem ;|. Pozatym każdy nosi to co chce i na ile go stać.
Moim zdaniem pod pojeciem "zle ubrana" kryja sie nastepujace rzeczy
1. dziewczyny "przy kosci" w krótkich miniówach i bluzkach do pepka (troche to smieszne ale i zenujace) rozumiem to ze chca w ten sposób pokazac jakie sa pewne siebie i przebojowe ale to raczej niesie odwrotny skutek
2. Do kosciola w dresach i brudnych bluzach to juz szczyt chamstwa
3. Przetłuszczone włosy, brud za paznokciami a wystrojone jak na bal
4. Przesadna rózowość
5. zakladanie butów na obcasie i nieustanne chwianie sie
rozumiem brak pieniedzy ale wtedy nie trzeba robic z siebie najwiekszej gwiazdy w miescie.
_________________ lepiej być królową przez jedną noc niż nikim przez cale zycie...
Zle czyli jak?? Bo jak było napisane wcześniej jest dużo interpretacji dla zwrotu "zle ubrany" Ale spróbuję odpowiedzieć jeżeli jest ubrany w jakieś tam brudne ciuchy itp i tak na przykład do szkoły przychodzi to według mnie jest to osoba niechlujna i niedbająca o siebie bo przecież wystarczyło by to ubranie wyprać albo coś ja p[oprostu nie rozumiem takich ludzi jeżeli zaś widzę osobę która jest zle ubrana do sytuacji lub bluzka i spodnie zupełnie nie pasują do siebie to wtedy myślę sobie że tam osoba ma zero gustu
_________________ "Zamknij oczy i pomyśl że śnisz, a świat stanie się krainą marzeń twych"
A ja jestem pod tym względem okrutna dla nieznajomych (szczególnie jak jestem z koleżankami). Podobno potrafie obsmarować każdego kto sie wystroił jak szczur na otwarcie kanału
Powiedzmy, że to taka moja zaleta.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Pomogła: 8 razy Wiek: 17 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 1086 Skąd: Mexico City
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 16:21
Co myslicie na temat ludzi ktorzy wedlug was zle sie ubieraja?
co rozumiesz przez słowo źle
bo wiesz mi to może sie nie podobać ale oni mogą mieć taki styl
i to może działaś w drugą stronę ja mam własny styl a tym osobom to jak ja chodzę może sie nie podobać.
Ja tam nie zwracam na to uwagi. Bo o gustach sie nie dyskutuje.
Ale szczerze??? to ja chyba nawet kogo.s takiego podziwiam bo nie boi się wyróżniać nie boi się wybić z tłumu i szacun za to bo jest jakiś a nie jak 1000 500 100 900 klonów które podążają za "modą"
no chyba ze
zle sie ubieraja
i chodzi tutaj o to ze nie schludnie
bo tego nic nie usprawiedliwia
jeśli o to to dla mnie taka osoba to ofleja i to trzeba zmienić
That life has brought me here, where I am"
Pomogła: 15 razy Wiek: 15 Dołączyła: 08 Lip 2007 Posty: 1219 Skąd: Z krainy marzeń ;)
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 21:29
Źle? tzn?
Nie ma ludzi źle ubranych, mogą by tylko ludzie niezadbani. Czyli potargane i brudne ubranie to według mnie jest ''złe'' ubranie A poza tym to każdy ubiera się według swego gustu i upodobań
_________________ Jeszcze raz z tobą być dzisiaj chce
jeszcze raz dotknąć Cię i uwolnić sny
minęło tyle dni ze nie warto liczyć ich
jednak wciąż pragnę Cię mocno tak
tamtych dni mi brak
z Tobą chwil mi brak
zabijasz mnie kiedy zabierasz moje marzenia
Oj nikt z was nie widział źle ubranej osoby?
Ja widziałam dwa dni temu, strój fifty fifty dół kobieta góra 13-latka
dół: mini jeansowe z jakimiś kieszonkami odstającymi, czarne prześwitujące rajstopy (jakby się zaraz miały rozerwać) i buty takie na dosyć wysokim obcasie, czarne, spinane na kostce z długim czubem (no takie "sylwestrowe")
góra: składała się z tylko z jednej rzeczy, czerwona bluzka z seledynową żabką taka jak z tego sklepu Butik.
Dziewczyna wyglądała... No człowiek patrzył od dołu do góry to wydawało mu się, że młodnieje, od góry w dół starzeje się.
Z takich ludzi lubię się zbijać w towarzystwie koleżanek.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY