Pomogła: 12 razy Wiek: 19 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 987 Skąd: Krosno !
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 11:04 Depilacja
Na wstepie powiem ze szukałam tematu ale nie znalazłam. Jesli jest to zamknijcie;)
Jest juz lato, wiadomo plaza, basen, ktorkie spodniczki... Warto zeby nogi wygladały idealnie. Jak to robicie dziewczyny? Czego uzywacie do depilacji? Tradycyjnie maszynki? Moze elektryczny depilator? A moze jakies żele typu veet?
zapraszam do dyskucji
_________________ Bo we mnie jest seks,
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
Pomogła: 40 razy Wiek: 19 Dołączyła: 09 Lip 2008 Posty: 797 Skąd: z horroru
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 11:08
Na razie maszynki, ale probowalam plastrow, to prawie sie posikalam z bolu. to nie dla mnie, ale mam zamiar wyprobowac za jakis czas depilator. Podobno na poczatku boli jak cholera, ale potem sie prawie bolu nie czuje. Jestem gotowa sie przemeczyc i to wyprobowac
Pomogła: 3 razy Wiek: 17 Dołączyła: 29 Maj 2008 Posty: 488
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 11:14
Ja się depilatora boję, nawet kiedyś przed nim biegałam w całym domu, bo sam dźwięk mnie wykańcza. Osobiście, to jestem zwierzem bardzo włosonielubnym i nogi sobie golę maszynką i żelami do golenia, bo jest fajna zabawa, jak one się zaczynają pienić, a nawet goli mi milimetrowe włosy (a ja nienawidzę mieć dłuższych). Ale zakupiłam sobie teraz plastry z woskiem, i to będzie dopiero zabawa. Tylko muszę sobie włosy zapuścić na nogach trochę, a to będzie trudne ^,^
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 11:18
Mroczna Sadystka napisał/a:
to nie dla mnie, ale mam zamiar wyprobowac za jakis czas depilator. Podobno na poczatku boli jak cholera, ale potem sie prawie bolu nie czuje.
Ja sobie ostatnio kupiłam. Wydałam w cholere kasy a i tak nie jestem zadowolona w 100% To ze boli to jest najmniejszy problem. Bo nie boli az tak... czuc jakby ktos wbijał w nas igiełke:) Bol jest do zniesienia, najgorsze jest jak wloski zaczynaja odrastac, bo albo wrastaja (trzeba po depilacjach czesto robic peeling nog) i pozniej jest problem, albo jak w moim przypadku (jestem brunetka) jak odrastaja to sa za male zeby je usunac a sa widoczne...
teraz mysle wyprobowac jakis krem - cudo:P Ze wystarczy nalozyc i po 3 minutach nie ma sladu włosów:D z tym ze boje sie ze mi podrazni...
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
Pomogła: 3 razy Wiek: 17 Dołączyła: 29 Maj 2008 Posty: 488
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 11:23
Mokate napisał/a:
teraz mysle wyprobowac jakis krem - cudo:P Ze wystarczy nalozyc i po 3 minutach nie ma sladu włosów:D z tym ze boje sie ze mi podrazni...
Te kremy-cuda to straszne jest. Nie dość, że śmierdzi; to dwa, podrażniło skórę mej koleżanki strasznie. Co prawda, chyba z jej winy, ale i tak trzeba z tym trafić. Dla mnie raz w życiu i nigdy więcej.
To już chyba lepiej ten depilator (i tak się nie dam tym dotknąć ;P Podziwam Was)
Pomogła: 19 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Sie 2007 Posty: 941 Skąd: bierze się miłość?
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 12:31
Ja używam maszynki i nie mam zamiaru się nas sobą znęcać poprzez depilatory lub plastry..;) a co do tych kremów to spróbuj i mi powiedz czy są takie efekty jak w reklamie xD
_________________ Jaki dzień w moim życiu był najpiękniejszy?? To nie był dzień, to była noc. xD
Ja tam sobie woskiem jadę po nogach. W okolicy bikini również. Czasem poprawię zwykłą żyletką, kiedy jakieś miejsce jest trudno dostępne, ale najczęściej wosk.
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 09:51
Wazelina, ja sie do wosku zraziłam po tym jak kupiłam sobie plastry i niedosc ze nic nie wyrwały to jeszcze pozniej całe nogi mi sie kleiły i tego zmyc nie mogłam Ale raz mialam robiony taki wosk kosmetyczny i bylo całkiem fajne, tylko drogo jak cholera:P
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
Wazelina, ja sie do wosku zraziłam po tym jak kupiłam sobie plastry i niedosc ze nic nie wyrwały to jeszcze pozniej całe nogi mi sie kleiły i tego zmyc nie mogłam
No bo to sie odrywa szybkim ruchem zaraz przy skórze, a nie do góry... poza tym w pudełku plastrów Veet dołączone są chusteczki, dzięki którym można wszystko wytrzeć.
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 13:51
Wazelina napisał/a:
poza tym w pudełku plastrów Veet dołączone są chusteczki
z tym ze to nie byly plastry veet tylko jakiejs innej firmy, chyba z joanny z serii sensual.
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
Wazelina, ja sie do wosku zraziłam po tym jak kupiłam sobie plastry i niedosc ze nic nie wyrwały to jeszcze pozniej całe nogi mi sie kleiły i tego zmyc nie mogłam
Identycznie się urządziłam. Zanim mi mama powiedziała, żeby to świństwo przy pomocy oleju albo oliwy zmyć to miałam skórę strasznie podrażnioną.
Kremy wg mnie są nic nie warte.
Depilator mam z lodem więc strasznie nie boli, ale jakoś nie mogę się przemóc w sobie, żeby z niego korzystać, a i tak czasu nie mam więc macham maszynkami.
_________________ "Uczesane przez wiatry
Gołe szczyty Połonin
Proszą byś po nich poszedł
Biesom, Czadom się skłonił
Z twarzą mokrą od deszczu
Przeziębnięty, zmęczony
Od złych rzeczy na dole
Jesteś mgłą oddzielony"
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 14:16
onlyma napisał/a:
Identycznie się urządziłam. Zanim mi mama powiedziała, żeby to świństwo przy pomocy oleju albo oliwy zmyć to miałam skórę strasznie podrażnioną.
o włansie zapomniałam dodac ze w tych moich genialnych plastrach mialam oliwke i chusteczki a i tak to nic nie pomogło:P Musiałam w ciepłej wodzie z dodatkiem oliwki to zmywac:p
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 18:18
Mokate napisał/a:
z tym ze boje sie ze mi podrazni...
ja mam wrazliwa skore i mnie nie drazni
albo krem,albo depilator. Czasami maszynka, rzadko.
Mrów, tez jestem takim zwierzem ;p
Mokate, jaki kupilas?
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 08:50
Aguś napisał/a:
Mokate, jaki kupilas?
chodzi Ci o depilator ? Taki pomaranczowo-bialy z baruna. Z dwoma nasadkami.
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 09:36
Mokate, tak, depilator. a moze masz jakas nazwe modelu ?:D
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.