forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Jak odchudzić pupcie??
Autor Wiadomość
kalinka18 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Lip 13, 2008 11:53   Jak odchudzić pupcie??

Mam taki problem chodzi o to że mam grubą i wypukłą pupę.Przeszkadza mi to bo większość cienkich bluzek podwija mi się z tyłu:( próbowałam się odchudzać ale schudły mi tylko ręce i brzuch:( ostatnio biegam wyrobiły mi sie mięśnie ale pupa ani nogi mi nie schudły.Macie na to jakieś rady??

Mroczna Sadystka 
Moderator
Niewyżyta ;*

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 12:05   

wpisz w google: "cwiczenia na pupę" i zobacz, ile stron sie wyswietla ;)

Olka 
Zaawansowany
...Tuere me Deus...

Pomogła: 19 razy
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 12:29   

Odchudzanie Ci nic nie pomoże.. Tak jak mówi Mroczna Sadystka, poszukaj ćwiczeń na tą partię ciała...

P.S. niektórzy chłopcy lubią spore tyłeczki xD

Mrówka 
Przyjaciel forum
Z aparatem

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 12:52   

Jeśli Ci bardzo przeszkadza, to google pomoże.
Jeśli nie jest trzyszafowa, to ją zaakceptuj. Takie są fajne.

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Nie Lip 13, 2008 12:54   

Ja tam bardzo lubię wypukłe i okrągłe tyłeczki, jeżeli reszta przy tym jest szczupła to miodzio ;) .

Maybach 
Uzależniony

Wysłany: Nie Lip 13, 2008 12:56   

Może po prostu masz taką budowę ciała.Potraktuj to jako zaletę.Ja dołączam się w tym temacie do zdania Wizzarda ;)

Olka 
Zaawansowany
...Tuere me Deus...

Pomogła: 19 razy
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 12:56   

Cytat:
Ja tam bardzo lubię wypukłe i okrągłe tyłeczki, jeżeli reszta przy tym jest szczupła to miodzio ;) .

Uuuu... Wizzard, umówimy się? hehe

kalinka18, widzisz, to nic złego, że masz takie kształty, więc czemu chcesz to zmienić?

[ Dodano: Nie Lip 13, 2008 13:57 ]
maybachmaster napisał/a:
Ja dołączam się w tym temacie do zdania Wizzarda ;)

Yeah..;P

Hipokryta
[Usunięty]

Wysłany: Nie Lip 13, 2008 13:35   

Wizzard napisał/a:

To jest to, brachu ;-]

kalinka18 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Lip 13, 2008 14:29   

Bo ona nie jest kształtna:( poza tym mam grube nogi i to nie ładnie wygląda.A jeśli chodzi o te bluzki to naprawde mi się podwijają z tyłu i ciężko mi kupić spodnie z powodu moich ud i pupci,wszystkie odstają.A ogolnie reszta jest ok,nie narzekam:) ale pomimo tego że biegam pół godziny dziennie nie mam efektów,tylko chudnie mi brzuch.

Mroczna Sadystka 
Moderator
Niewyżyta ;*

Wysłany: Nie Lip 13, 2008 14:33   

kalinka18, powinnas sie cieszyc, ze brzuch ci chudnie, chociaz chcialabys inny efekt...ile masz w biodrach, skoro twierdzisz, ze masz duzą pupę?

Roztargniona 
Początkujący

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 14:40   

kalinka18 napisał/a:
że mam grubą i wypukłą pupę.

A co, lepiej mieć wklęsły tyłek? ;>
kalinka18 napisał/a:
Macie na to jakieś rady??

Są specjalne ćwiczenia, które mają za zadanie wykształcić mięśnie pupy. Poszukaj w googlach, albo coś w tym stylu.
Bogowie śmieją się z tego niezwykłego przeznaczenia.

kalinka18 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Lip 13, 2008 14:51   

Obwód pośladków: 120 i duża różnica między pośladkami a brzuchem.Wszystkei spodnie mi odstają w pasie i to bardzo :(

Mroczna Sadystka 
Moderator
Niewyżyta ;*

Wysłany: Nie Lip 13, 2008 14:59   

kalinka18, no to faktycznie sporo...120..no coz :) W sumie to wiesz, ja mam 93 i zawsze narzekalam, ale juz sie z tego wyleczylam. moze w takim razie sprobuj najpierw jakies cwiczenia na uda, a potem dopiero na posladki. Tak stopniowo. Jazda na rowerku moze, ale takim domowym, jak masz mozliwosc, to takze polecam, bo zbedne kalorie sie spala ;p

A jezeli chodzi o spodnie, to tez mialam problem, bo w pasie mam 60 i wszystkie spodnie mi odstawaly, ale teraz kupuje tylko biodrowki i to bardzo dopasowane, wiec ta roznica tak nie rzuca sie w oczy. Ale jak mniemam, to ta roznica jest wieksza u ciebie, ale nie zalamuj sie ;) Dobieraj sobie spodnie biodrowki, a nie takie do pasa, a powinno byc lepiej. to takie zludzenie optyczne...hehehe. a [poza tym raczej ciemne kolory, bo wiadomo-wyszczuplaja :)

Sorencia
[Usunięty]

Wysłany: Nie Lip 13, 2008 15:37   

na biodra i uda jazda na rowerze dość szybka , i pływanie jak najbardziej :P
Cytat:
Krążenie bioder
Stajemy w lekkim rozkroku, opieramy ręce na biodrach. Wykonujemy krążenie biodrami najpierw w lewo przez kilka minut, potem w prawo przez podobny czas. Podczas krążenia staramy się wysuwać biodra jak najdalej od pozycji spoczynkowej. To ćwiczenie pozwala pozbyć się nadmiaru tłuszczu z okolic bioder i brzucha.
Skłony
Stajemy z nogami złączonymi. Podnosimy ręce nad głowę i wykonujemy skłon, nie uginając nóg w kolanach i starając się położyć dłonie na ziemi. Po chwili podnosimy się z wyciągniętymi nad głową rękami i ponownie wykonujemy następny skłon. Powtarzamy 30-50 razy. Tym ćwiczeniem wzmacniamy mięśnie brzucha i pleców.
Przysiady
Stojąc ze złączonymi nogami wyciągamy ręce przed siebie na wysokości klatki piersiowej. Nie opuszczając rąk wykonujemy głęboki przysiad starając się zbliżyć pośladki do stóp. Plecy trzymamy możliwie prosto, kolana razem. Możemy próbować dwie wersje: nie odrywając pięt od podłogi i unosząc pięty (opieramy się na palcach nóg). Odchudzamy w ten sposób uda, polepszamy zmysł równowagi i wzmacniamy nogi. Wykonujemy 30-50 razy.
Skłony na boki - szczupłe biodra
Stajemy w lekkim rozkroku. Ręce wyciągamy poziomo na boki. Wykonujemy powoli skłony na boki, naprzemian na lewą i prawą stronę. Jeśli wykonujemy skłon na lewą stronę, to prawa ręka idzie pionowo do góry, a lewą dłonią możemy przesuwać po zewnętrznej stronie nogi - powinniśmy zejść poniżej kolana. Powtarzamy w każdą stronę po 12-15 razy.
"Damskie pompki"
Kładziemy się na brzuchu. Zgięte w łokciach ręce opieramy dłońmi na podłodze na wysokości ramion. Nogi zginamy w kolanach i unosimy łydki i stopy pionowo do góry. Podnosimy tułów opierając się na kolanach i dłoniach. Plecy i nogi powinny tworzyć linię prostą. Nie wypinamy bioder do góry, ani nie opuszczamy ku podłodze. Wykonujemy 10-15 takich pompek. Doskonale wzmacniają kręgosłup i ręce.
Ćwiczenia na schudnięcie w biodrach
Kładziemy się na lewym boku. Tułów i nogi w linii prostej - prawa noga spoczywa na lewej. Lewa ręka pod głową, prawa wyciągnięta przed siebie dotyka podłogi. Podnosimy prawą nogę do góry (nie przed siebie, tylko w górę, około 20 cm nad podłogę). Po kilku sekundach dołączamy do niej lewą. Wytrzymujemy w tej pozycji 15-20 sekund. Opuszczamy nogi i powtarzamy ćwiczenie. Po serii 15 unoszeń nóg, zmieniamy pozycję, układająć się analogicznie na prawym boku i podnosząc w górę najpierw lewą nogę, po czym dołączamy prawą. Również na prawym boku wykonujemy 15 powtórzeń. Ćwiczenia pozwalają na schudnięcie w biodrach i wzmocnienie - wyszczuplenie ud.
Jędrne, kształtne pośladki
Kładziemy się na brzuchu. Ręce wyciągnięte wzdłuż ciała. Nogi wyprostowane w kolanach unosimy jak najwyżej do góry, zaciskamy pośladki. Wytrzymujemy w tej pozycji około minuty. Co drugi dzień, zamiast statycznie utrzymywać nogi uniesione nad podłogą, robimy nimi pionowe "nożyce"; zaczynając od 5 nożyc, po pewnym czasie dochodzimy do dziesięciu. To bardzo korzystne ćwiczenie jest odmianą asany śalabhâsana (świerszcz) jogi. Pozwala na ujędrnienie pośladków, wzmacnia kręgosłup, pozwalając nam trzymać wyprostowaną postawę, odchudza uda. W celu ułatwienia jego wykonywania pod miednicę możemy podłożyć twardą poduszkę.
Wykopy do góry
Stajemy z wyciągniętymi prosto przed siebie rękami. Energicznie podnosimy jeną z nóg wyprostowaną w kolanach, starając się kopnąć w dłonie. Po chwili powtarzamy drugą nogą, i tak na zmianę, po 15 wykopów każdą nogą. Kiedy dojdziemy do pewnej wprawy, możemy opuścić ręce, a nogi starać się podnieść na wysokość głowy. Cwicząc w ten sposób wzmacniamy mięśnie brzucha, zapewniamy elastyczność nóg i odchudzamy biodra.

powinno pomóc trzymam kciuki :)

kalinka18 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Lip 13, 2008 15:55   

oooo..Dzięki wielkie :slonko:

Odpowiedz do tematu