Pomogła: 2 razy Wiek: 18 Dołączyła: 26 Cze 2008 Posty: 233 Skąd: Wawa,Los Angeles
Wysłany: Sro Lip 09, 2008 19:37
eee tam bez przesady... mozna jesc kolacje ale do około godziny przed snem:).... bo musi się to wszystko ułożyć w żołądku zanim człowiek zaśnie....mialam to na lekcji ale nie wiem dlaczego akurat trzeba odczekać godzine gdyz usnełam na lekcji
_________________ Zajebista i tyle bu$$ dla Ciebie
No więc tak. Żołądek nie trawi 24h na dobę;] tylko powoli o 18 przestaję i odpoczywa do godziny 6 rano. Jedzenie skonsumowane po godzinie 18/19 zostaję przetworzone w tłuszcz, bo żołądek zostaje kolejną porcję jedzenie czyli śniadanie i nie ma czasu go strawić.
Ja np gdy napcham się wieczorem, to rano odpuszczam sobie jedzenie żeby mi się to w tłuszcz nie zamieniło. =]
No ale spójrzcie z tej strony. To jest właściwie moje śniadanie:] bo żołądek ma co trawić, nei jestem głodna, mam energię i siłę;p ale obowiązkowo musze wypić jakiś sok warzywny lub owocowy. Bez tego się nie ruszę.
Wam tez bym radziła tak robić;p
Pozatym jak już tu pisano jeśli zjemy jakąś lekko starwną kolację to nic nam nie zaszkodzi. )
Pozdrawiam;)
_________________ ' prawdziwe emocje bywają ukryte w prostych gestach. '
Nic juz nie jesz po szesnastej? Słyszałam, że po osiemnastej, ale skoro tak to
Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi - Tak mówiła babcia.
_________________ Ze mną można tylko w dali zniknąć cicho...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
moja koleżanka nie jadła nic po 15 przez ok 2 lata i schudła z 15 kg bez diety tylko nie jadła po piętnastej także juz z tego można cos wywnioskować...
_________________ "Adrianku" proszę o uzasadnienie swojego podpisu, skoro dotyczy on mnie....
Kolacje trzeba jeść! Ostatni posiłek powinien być na ok. 2 godziny przed snem. Przy odchudzaniu wskazane jest białko. Nie zaleca się spożywania węglowodanów. Nie jedzenie po 18, czy (o zgrozo!) wcześniej zmniejsza metabolizm.
moja koleżanka nie jadła nic po 15 przez ok 2 lata i schudła z 15 kg bez diety tylko nie jadła po piętnastej także juz z tego można cos wywnioskować...
Tak, a potem przytyła 20. Tzw.efekt jojo. Organizm pewnie nie był dożywiony i potem po diecie zaczęła więcej jeść. Drastycznie podniosła kalorie i waga idzie w górę.Wiem jak to ze mną było. Pozdrawiam
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 15:26
Trust napisał/a:
potem po diecie
Trust napisał/a:
bez diety
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
To jest kwestia organizmu, ja prawie całe życie jem kolacje tuż przed snem i nigdy nie narzekałem na nadmiar ciałka.
No chyba że Twoja największa aktywność w ciągu dnia to sięgniecie po pilota i zmiana kanału w tv to wtedy ta kolacja późno rzeczywiście może mieć znaczenie ;]
Pomógł: 4 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 346 Skąd: ze Wszond
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 08:14
Sniadanie jest niby najwazniejsze, ale ja od zawsze najmniej jem wlasnie rano... Na obiad troche wiecej , a NAJwiecej na kolacje - wsuwam jak szalony i nie przeszkadza mi to w zasypianiu... Wiec sam nie wiem, ale ja bez kolacji bym nie przezyl
_________________ Nigdy nie przestała istnieć tęsknota za słowami, których nie miałem odwagi wypowiedzieć.
To, co mogło być najpiękniejsze ukryłem w milczeniu.