Od paru dni na klatce piersiowej pojawiła mi się różowa wysypka... Krosty nie są duże, średnica nie przekracza 5 mm... Trochę mnie to swędzi... Zeszłego lata [pod koniec] też to miałam, ale znikło...
Może uczulenie, jednakże kosty wyszłyby mi na całym ciele...
Potówki raczej odpadają - nie ma teraz jakiś upałów, a ja siedze w chacie...
Nie wiem co zrobić...
Niedługo jade nad morze i jak ja wyjdę na plażę z taką wysypką x(
_________________ Ja nie z tych lasek: solarium i złoty pasek.!
Dziwkom ręki nie podaję...! Z frajerami się nie zadaję...!
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 13:29
Arbuzowa, dermatolog.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 13:32
to nie wiem, może do apteki idź,ale ja to cięzko widzę,żeby samemu...
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Arbuzowa, sama tego nie wyleczysz tutaj potrzebna jest interwencja lekarza, tak jak to już Aguś, napisała wcześniej. Najprawdopodobniej jest to jakaś alergia, ale ja lekarz nie jestem i się nie znam, ale wydaje mi się, że lekarz w tej sprawie jest potrzebny tym bardziej, że to nie pojawiło się pierwszy raz.
_________________ Gdy patrzę w lustro widzę egoistkę-
Widzę siebie...
Mówią że jesteś Boże-
Więc modlę się do Ciebie ...
Jeśli jesteś tak sceptycznie do wszystkiego nastawiona, to nic Ci nie pomoże. Udaj się do dermatologa. Ludzie idą tam z na prawdę różnymi problemami. On powie Ci co jest nie tak i ewentualnie poleci testy alergiczne.
Zapewne jest to wina proszku do prania, bądź jakiegoś kosmetyku. Jeśli kupiłaś jakiś nowy do skóry/ciała, odstaw go na tydzień, powinno zniknąc.
Może to byc też wina jedzenia, czegoś co jesz teraz w dużej ilości. Tak się robi właśnie od dużej ilości białka. No bo skoro mówisz, że siedzisz w domu, to słońce wykluczam.
Być może... Ostatnio zjadam ogromne ilości truskawek xd
Jednakże... jesienią truskawek nie ma x(
Bo tego typu krostki wyszły mi jeszcze zeszłorocznej jesieni...
Co do dermatologa...
Jade jeszcze w tym miesiącu... O ile będę miała czas... ^^
_________________ Ja nie z tych lasek: solarium i złoty pasek.!
Dziwkom ręki nie podaję...! Z frajerami się nie zadaję...!
To już wiem co Ty masz... braki żelaza/wapnia. Też to miałam. Na lato broń Boże wychodzic na słońce ! Dlatego właśnie na jesieni Ci wyskakują krosty, bo skóra zaczyna Ci bardziej pracowac, produkowac łój. Unikaj słońca póki krosty nie znikną, kup sobie wapno do picia i rozrób z wodą. Okropnie smakuje, ale po tygodniu zniknie. I idź do dermatologa, niech Ci przepisze maśc gojącą skórę.