forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
ładna = głupia?
Autor Wiadomość
Mała_Pe 
Moderator
Piotruś ;* !

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 17:32   

Cytat:
ładna = głupia?

Właśnie.
Wielokrotnie idę sobie przez moje miasto..
zdaje mi się, że ludzie uważają mnie za kompletnego pustaka.. :/
ładne, schludne ubranie, lekki makijaż ..
i od razu taki najazd na dziewczyny.

ludzie, opamiętajmy się. :/

izunia0092 
Dyskutant

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 18:12   

aneczak napisał/a:
piekne laski czesto [ale nie zawsze] zachowuja sie strasznie... takie ach.. och...ech..:/ po prostu czasem śmiesznie sie zachowuja, bo uroda uderzyla im do głowy i to jest ich cała głupota..;/

no niestety niektorym uroda uderza do glowy ale ja sie na tym nie skupiam ... po prostu robie to co chcesz robic :)

Szehe 
Moderator
Bomba czuła na dotyk

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 19:11   

aneczak napisał/a:
piekne laski czesto [ale nie zawsze] zachowuja sie strasznie... takie ach.. och...ech..:/ po prostu czasem śmiesznie sie zachowuja, bo uroda uderzyla im do głowy i to jest ich cała głupota..;/

Jej ale wy mówicie o tych sztucznych pannach z toną make up'u. Tu się zgodze one są puste, ale czy ktoś z was zwrócił kiedyś uwagę na naturalnie ładną dziewczynę?
Chyba nie.
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania...

HEY

Morituri 
Dyskutant

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 20:05   

Szeche napisał/a:
czy ktoś z was zrtócił kiedyś uwagę na naturalnie łądną dziewczynę?

Przy każdej mozliwej okazji. :P

Co do tematu. Stereotyp Barbie utarł się juz dawno temu. I wiele z tym zrobic nie możecie. Owszem, są przypadki, gdy różowa cizia ma nieco w głowie. Ale stereotypy powstają od większej grupy, a nie od pojedynczych jednostek.
I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Szehe 
Moderator
Bomba czuła na dotyk

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 21:04   

Morituri napisał/a:
Co do tematu. Stereotyp Barbie utarł się juz dawno temu. I wiele z tym zrobic nie możecie. Owszem, są przypadki, gdy różowa cizia ma nieco w głowie. Ale stereotypy powstają od większej grupy, a nie od pojedynczych jednostek.

I jak dla mnie ten stereotyp w wielu przypadkach jest bardzo trafny. Miałam stycznośc z takimi pannami i nigdy nie miałam z nimi o czym gadać. Ba mam w swojej klasie 3 czy 4 takie dziewczyny i z żadną nie potrafiłabym przeprowadzić interesującej rozmowy(niby mamy podobne zainteresowania). Ich słownictwo i styl bycia mnie odstrasza.
W takich wypadkach jak najbardziej ładna=głupia. problem jednak jest w tym, ze większość osób wypowiadających się w tym temacie uważa, że ładna sprowadza sie tylko do różowej.
Trudno mi uwierzyć w to, że nie mieliście okazji spotkać sympatyczniej, interesującej dziewczyny, która tylko przez zrządzenie losu urodziłą się jako naprawde ładna osoba.
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania...

HEY

Mała_Pe 
Moderator
Piotruś ;* !

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 21:19   

na obozie rozmawiałam z jedną, uważaną za ładną, dziewczynom
rozmowę zaczęła od swoich kompleksów..
że jest brzydka, gruba i w ogóle...
tak naprawdę wyglądała jak landrynka..
różowa bluzeczka, podarte jeansy, wystające stringi..
Włosy jasny blond jak lalka Barbie xP

zero komentarza w tą stronę.

izunia0092 
Dyskutant

Wysłany: Sro Sie 08, 2007 00:11   

Szeche napisał/a:
Jej ale wy mówicie o tych sztucznych pannach z toną make up'u. Tu się zgodze one są puste, ale czy ktoś z was zwrócił kiedyś uwagę na naturalnie ładną dziewczynę?
Chyba nie.

Latwo jest odroznic taka lale z tona pudru na twarzy od takiej naturalnej pieknosci, nawet po zachowaniu widac kto jest sztuczny a kto nie.

Wazelina 
Boss
Einstein forum.

Pomogła: 26 razy
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: Sro Sie 08, 2007 13:28   

Pani Agata napisał/a:
piękne opakowanie jest przeważnie puste w środku"
(Zeus z forum)

Co o tym myslicie?
czemu ludzie myślą ,ze osoby ładne nie maja własnego zdania, sa puste?

czy mozna ocenic to co kobieta ma w głowie po tym jak wyglada?

I znowu stereotyp.
Powiem po swoim przykładzie-ludzie mają mnie za pustą i głupią. Patrzą tylko na tyłek i stan portfela. Nienawidzę oceniania osobowości i inteligencji po okładce. To tak jakbyśmy oceniali tresc książki patrząc na obrazki w niej.
Nie, to stereotyp że ładna znaczy głupia. Owszem, zdarza się, ale niemożna ludziom przypinac plakietek, bo "tak mi się zdaje, że skoro ładnie wygląda to nie grzeszy inteligencją".

SkipBo 
Praktykant
Cicho!

Wysłany: Sro Sie 08, 2007 17:44   

Mała_Pe napisał/a:
na obozie rozmawiałam z jedną, uważaną za ładną, dziewczynom
rozmowę zaczęła od swoich kompleksów..
że jest brzydka, gruba i w ogóle...
tak naprawdę wyglądała jak landrynka..
różowa bluzeczka, podarte jeansy, wystające stringi..
Włosy jasny blond jak lalka Barbie xP
zero komentarza w tą stronę.

A może to była prowokacja z jej strony? Zmuszenie abyś padła przed nią i mówiła 'Nie, ty jesteś taka śliczna, łuł!' ? Dzisiaj coraz więcej osób stosuje takie 'drastyczne' środki :P .

Ja myślę, że to sprawa indywidualna. Nie można wrzucić wszystkich 'ładnych' dziewczyn do jednego worka i napisać na nim 'ładne dziewczyny - głupie, puste'. Rozejrzyjcie się dookoła siebie, czy macie znajome które dla Was wydają się ładne, a są przy tym inteligentne i nie oceniajcie wszystkich 'ładnych' dziewczyn jednakowo z powodu jednej która inteligencją nie grzeszy.

effciaa16 
Nowicjusz

Wysłany: Sro Sie 08, 2007 18:12   

w sumie to coraz częściej spotyka sie laski, tona fluidu, mini, pink bluzka tym samy ich ubiór jest adekwatny to tego co mają w głowie. Chociaż oczywiście nie każdy taki jest. Bo przecież nie ocenia się książki po okładce.

izunia0092 
Dyskutant

Wysłany: Czw Sie 09, 2007 00:48   

Powiem Wam ze mam jedna qmpele, jest sliczna-blond wlosy, idealna figura i w ogóle swietna... a przy tym inteligentna :)

Fabian 
Dyskutant
rhc bez p

Wysłany: Czw Sie 09, 2007 11:50   

Judi napisał/a:
Misha napisał/a:
Idiotyczny stereotyp.

x2

Nie no Fabian, wyczerpująca wypowiedź :P
Szeche

izunia0092 
Dyskutant

Wysłany: Sro Sie 15, 2007 12:05   

Fabian napisał/a:
x2

Nie masz nic wiecej do powiedzenia na ten temat panie kolego ?

Taka Sobie 
Amator
Zakochana.. *.*

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 12:09   

taa.. tak się ocenia przed rozmową. a rozmowa albo może tę tezę potwierdzić, albo obalić.. ale szczerze mówiąc rzadko zdarza się że naprawdę ładna dziewczyna jest jakoś wybitnie mądra/inteligentna.. szaraczki są mądre/inteligentne na tyle na ile im trzeba. (: i nie starają się na siłę wybić i wylansować. ;]
I'll take you to the promised land
You're the one...

<3 ;*

LeXz 
Nowicjusz

Wysłany: Sro Sie 15, 2007 13:18   

Stereotyp. Mieszkam niedaleko akademika i widzę tam mnóstwo pięknych kobiet (ba, nawet jest ich zdecydowanie więcej niż tych "niezadbanych" - że się tak wyrażę). Wiele osób wyrabia sobie opinię przez pryzmat swojego otoczenia. Akurat komuś się tak trafiło, że większość znanych mu pięknych kobiet jest mało inteligentna, ale powtarzam, zwykły stereotyp, nie znajduje potwierdzenia w żadnych statystykach, pomijając oczywiście statystyki mr.Radka, prowadzone na podstawie jakże wnikliwych i wieloletnich badań.

Stereotypizacja, generalizacja i uprzedzenia - to są największe przejawy nieinteligencji.

Odpowiedz do tematu