Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 20:22 ładna = głupia?
"piękne opakowanie jest przeważnie puste w środku"
(Zeus z forum)
Co o tym myslicie?
czemu ludzie myślą ,ze osoby ładne nie maja własnego zdania, sa puste?
czy mozna ocenic to co kobieta ma w głowie po tym jak wyglada?
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Po drugie. po wyglądzie nigdy się nie ocenia ludzi. Każdy człowiek zasługuje na swoje 5 minut by pokazać jakim jest człowiekiem (czy wartym dalszej znajomości czy nie).
Mamy tu do czynienia ze swoją drogą całkiem słusznym gebneralizowaniem. Zwykle ładnie wyglądają idotki, a mądre kobity są z reguły brzydsze. Nie wiem, dlaczego tak jest, ale statystyki mówią same za siebie.
A gdzie te statystyki przepraszam są? Z chęcią bym je sobie przejrzał. Uważam, że to tylko stereotyp nie potwierdzony żadnymi argumentami, tylko "tak i już". Na studiach znajdzie się masa ładnych kobiet, które do tego są inteligentne.
_________________ Quem dies vidit veniens superbum, hunc dies vidit fugiens iacentem nowa era zarabiania
Pomogła: 8 razy Wiek: 17 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 1086 Skąd: Mexico City
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 21:56
Misha napisał/a:
Idiotyczny stereotyp.
Dokładnie
jak nie ocenia się książki po okładce (choć za czytaniem nie przepadam) tak nie ocenia się ludzi po wyglądzie
That life has brought me here, where I am"
Pomogła: 8 razy Wiek: 17 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 1086 Skąd: Mexico City
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 22:13
Cytat:
Nie zgodzę się. Jak do biblioteki chodzę i nie mam pojęcia co wypożyczyć, to w pierwszej kolejności patrzę na okładkę
ej ja chciałam zaszaleć kurde tak inteligentnie powiedzieć a ty mi tu kurde zepsułeś wejście
ech ty
That life has brought me here, where I am"
Judi spróbuję cię wybronić . Misha ona powiedziała, że nie ocenia się książki po okładce, a nie dokonuje się wyboru czy ją ocenić czy nie patrząc na okładkę
_________________ Quem dies vidit veniens superbum, hunc dies vidit fugiens iacentem nowa era zarabiania
Niestety trzeba się pogodzić z tym, że pięknym osobnikom płci pięknej w istocie brakuje mózgu. Wiem to z wlasnego wieloletniego już doświadczenia. Natomiast istoty brzydsze zazwyczaj odznaczają się wyższym IQ od swych pięknych koleżanek. Inteligencja rzadko idzie w parze z urodą, i tak - niestety - jest.
Już bardziej byłbym skłonny powiedzieć: "Każdy ma w sobie coś pięknego, tylko nie każdy potrafi to dostrzec". O wiele lepiej brzmi i więcej w tym prawdy .
Wiem to z wlasnego wieloletniego już doświadczenia.
mr.Radek napisał/a:
Natomiast istoty brzydsze zazwyczaj odznaczają się wyższym IQ od swych pięknych koleżanek.
Stary, o kim Ty mowisz? I w ogóle- w jakich kregach sie obracasz? Jesli dajesz te przyklady, majac na mysli podworkowa swite, to lepiej sie nie odzywaj.
Znam inteligentnych dziewczyn garsc i sa to osobniki zarowno nie grzeszace uroda, jak i piekne.