Pozerzy,pseudo coś tam np. metal nie słucha techna a metalu =/ Nikt nie pozoruje się na kogoś,robiąc rzeczy zupełnie sprzeczne dla danej subkultury.:roll:
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 17:04
e, skoro słucha muzyki, ubiera się jak metal,to do cholery po czym poznajesz, ze pseudo??
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 17:11
mumblin'cattle napisał/a:
Trudno powiedzieć. Jeżeli należysz do POP kultury to raczej tego nie zrozumiesz
no tak ty taka doświadczona i w ogóle obyta w tym stylu... tyle że wiesz, ty także żyjesz w czasach 'pop kultury' jak t określiłaś kochana. a jeśli Ci chodzi o to, czy słucham popu czy ogólnie tej muzyki, co teraz robi furorę na salonach, wielce się mylisz.
nie rozumiem w ogóle zjawiska jakie opisujesz, po co ktoś miałby podszywać się pod członka danej subkultury??
co komu da podszywanie się pod Punka? Jak można się podszyć pod punka? no ok, rozumiem, słuchać muzyki i się ubierać może żyć podług wartości kultury punk nikt na dłuższą metę nie da rady, jeśli to nie leży w jego naturze. tyle ode mnie.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pomogła: 6 razy Wiek: 15 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 337 Skąd: z dziury . o!
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 18:20
sama subkultura jest mi bliska.
ale żebym na siłę szukała jakiś ciuchów, czy też malowala sie jakoś zeby pokazać jaki to ze mnie punk to nie.
owszem to co mam, nosze.koszulki zespołów też.
pozdrawiam.
(proszę na mnie nie krzyczeć jestem tu pierwszy raz)
_________________ Moje oczy są oczami wariata,
kiedy spotykają się z Twoimi oczami. Kochać...
W tym słowie jest kolor nieba,
ale także rdzawy pył gorzkich dni.
Punki były w latach 80., jeśli chodzi o samą subkulturę.
A teraz to wymarło, po prostu. Skończyło się.
Mało kiedy się spotyka prawdziwego punka , który nie chodzi do szkoły, manifestuje na ulicy, ma w d**** ocenę innych, robi co chce i choćby raz w życiu był spisywany .
A czy ktoś , kto ma irokeza, dwa tatuaże , kolczyk w języku i pasek z ćwiekami może od razu nazywać się punkiem.
Nie!
Chodzi również o sposób myślenia.
Podoba mi się taki wizerunek, ale ubiór nijak ma się do poglądów życiowych, chociaż przyznam, że pełni jednak jakąś rolę.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
Pomogła: 5 razy Wiek: 14 Dołączyła: 14 Sie 2008 Posty: 471
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 16:24
ostatnio widziałam mało ludzi ubranych jak przystało na prawdziwego punka. teraz wszystkie style się mieszają i wychodzi jedno wielkie g.... (słowa, które nie można użyc na tym forum). szkoda, że zanika ten unikalny styl tak jak hipisi.
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 21:12
abc-abc napisał/a:
O nie siedmioletnie punki to już chyba przesada.
hehe znam takie zjawisko to się zwie hmm... "KINDERPUNK" ;p
_________________ Nieodłączna siostra Miłości
Zwykle unika Szczerości
Przyjaźni się z Nienawiścią
Nieraz poznałam już Ją
Popularna wśród ludzkiej rasy
Przetrwała przez długie czasy
Zrodziła się w Kainie
Teraz w mych żyłach płynie
Jak już mowa o kinderpunk'ach... Widziałem taką dziewczynę na oko 12-13 lat ubrana na czarno, w trampolach, z arafatką... Wyglądało to co najmniej dziwnie. Ale cóż, ja jestem tolerancyjny
_________________ "Popatrz jak wszystko szybko się zmienia..."