Wysłany: Sro Maj 09, 2007 11:32 modelki na próbe..?
Siemka! mam takie pytanko? mieszkam w małej dziurze a chciałabym spróbowac swoich sił jako modelka... nie jestem brzydka ale tez nie jestem okrponie piękna... ostatnio chciałam spróbowac ale nie wiem od czego moge zacząć... prosze doradzcie mi cos?
1.Wybierz sie do wiekszego miasta na casting- opcja tansza i latwiejsza.
2.Zafunduj sobie sesje i wyslij ja do agencji, telefonu poszukaj w ksiazce telefonicznej.
I mozesz smialo dac sie pochlonac 7-letnim kontraktom zabraniajacym Ci scinac wlosy.
Wiek: 17 Dołączyła: 09 Maj 2007 Posty: 83 Skąd: z Lublina
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 23:01
mam ten sam problem... co ty=] miło mi=] tylko ze ja mieszkam w lublinie a tu co miesiac sa castingi tego typu...nie pozwala mi na to jedynie nadmiar nauki
Siemka! mam takie pytanko? mieszkam w małej dziurze a chciałabym spróbowac swoich sił jako modelka... nie jestem brzydka ale tez nie jestem okrponie piękna... ostatnio chciałam spróbowac ale nie wiem od czego moge zacząć... prosze doradzcie mi cos?
W wakacje, w wiekszych miastach sa czesto castingi, tam sprobuj swoich sil, ja tez tak zrobilam i sie udalo
trzebaspelniac pewne wymagania;
-zdwa cera, wlosy, paznokcie,
-ladna sylwetka....
wymiary maks;60 cm w pasie
maks 90 cm w biodrach....
wiec musisz sie zmierzyc...
wlosy najlepiej agencje lubia dlugie gdyz mozna wiele z nich zrobic
niefarbowane...
zero solarium itp
powinnas zadbac o swoja naturalnosc
musisz byc wysoka....
ciekawy typ urody....- w modelingu mile widziane sa pieguski jak i rudzielce...
zrob sobie dobre zdjecia...-bez makijazu....przodem i profilem..zdjecia twarzy i sylwetki- najelpiej w stroju kapielowym...i rozeslij po agencjach....
jezeli zainteresuje ich twoja urode odezwij sie...
jesli chodzi o dobre agencje na rynku polskim to gaga, d'viosion, age models,
orange...itp
angecja zaprosi cie wtedy na spotkanie powinna wziac ze soba szpilki i stroj kapielowy...
istnieja dwa rodzaje umow z agencja...
jedna na wylacznosc -czyli zadnych zlecen nie bedziesz mogla przyjmowac poza agencyjnymi...
i mozesz byc wolna modelka...czyli twoj wizerunek bedzie u nich wisial...
Pomogła: 12 razy Wiek: 19 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 987 Skąd: Krosno !
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 11:17
A ja mam jeszcze wiekszy problem, bo wiele osob mi mowi ze moglabym byc fotomodelka bo jestem ladna, mam ładna figure i ble ble ble ble
ale jestem za niska i wszystko odpada
no ale dziabot wszystko napisała
_________________ Bo we mnie jest seks,
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
A ja mam jeszcze wiekszy problem, bo wiele osob mi mowi ze moglabym byc fotomodelka bo jestem ladna, mam ładna figure i ble ble ble ble
ale jestem za niska i wszystko odpada
Pomogła: 12 razy Wiek: 19 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 987 Skąd: Krosno !
Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 13:56
izunia0092 napisał/a:
Sa agencje dla nizszych osob. Moja siostra byla
eee tam jakos mnie to nie kreci:P
_________________ Bo we mnie jest seks,
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
no to juz jest inna bajka ale jak cos to warto wiedziec ze istnieje takie cos
zalezy jaki masz wzrost...
jezeli jestes bardzo niziutka to nawet na foto moga nie przyjac...
chyba ze masz wyjatkowa i bardzo ciekawa fotomodelingowa urode
zalezy jaki masz wzrost...
jezeli jestes bardzo niziutka to nawet na foto moga nie przyjac...
chyba ze masz wyjatkowa i bardzo ciekawa fotomodelingowa urode
No i dlatego pisalam ze sa specjalne agencje w wiekszych miastach, nie wiem czy w Polsce tez, i biora nizsze osoby...