Wysłany: Czw Maj 03, 2007 14:43 "Nie ma brzydkich kobiet sa tylko niezadbane"
Czytałam ostatnio w gazecie, że zdaniem stylistów ''nie ma brzydkich kobiet, są tylko niezadbane''. Czy Wy też zgadzacie się z tym stwierdzeniem..? Bo ja myślę, że to stuprocentowa prawda. Jeżeli dziewczyna potrafi strojem i fryzurą podkreslić swoje zalety to zwykle uchodzi za ładną. Na pewno każdy z was zna pannę, która pomimo że nie grzeszy urodą jest uważana za piękną i niewiadomo jaką. Czekam na odpowiedzi pozdro ;*
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do raju
Niegrzeczne mają raj na ziemi
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 20:42 Re: "Nie ma brzydkich kobiet sa tylko niezadbane"
Bad_Girl napisał/a:
Czytałam ostatnio w gazecie, że zdaniem stylistów ''nie ma brzydkich kobiet, są tylko niezadbane''. Czy Wy też zgadzacie się z tym stwierdzeniem?
Często się tak mówi, żeby podnieśc samoocenę, ale tak naprawdę to się z tym nie zgadzam. No sory, ale jak dziewczyna ma nos jak kartofel, małe oczka i wielą pupę to nie jest ładna gdyby nie wiem pod jakim makijażem się skryła.
Cytat:
Bo ja myślę, że to stuprocentowa prawda.
Czasem idę z koleżanką ulica i sobie zadajemy pytanie "Ciekawe ile tej pani jest w tej pani?"
Cytat:
Jeżeli dziewczyna potrafi strojem i fryzurą podkreslić swoje zalety to zwykle uchodzi za ładną.
Może nie za ładną a za zadbaną. Ja sobie siebie nie wyobrażam wstającej wczesnie rano, zeby makijaz nakłądac.
Cytat:
Na pewno każdy z was zna pannę, która pomimo że nie grzeszy urodą jest uważana za piękną i niewiadomo jaką.
Wiesz czemu uchodzi za piękną?
Te najładniejsze czesto z zazdrości wśród dziewczyn są niezauważane, a chłopcy wolą te przeciętne dziewczyny, bo naprawde łądnych się boją. I przez to za te najładniejsze uchodza przecietne dziewczyny lub paszczury które pod makijażem wyglądają jako tako.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 21:48
w 100% racja;) ale to jest też kwestia gustu, gdyż każdy ma inny;) i nawet najbrzydsza wg niektórych dziewczyna kiedy się umaluje ubierze może stać się piękną;)
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Bo nie każdej dziewczynie makijaż, ciuch i inne pomogą w byciu piękniejszą..
Twarzy nie da się zmienić..
Ale po zdjęciu tych przykrywek i tak panna zostanie taka jaka była przed..
"Ładnemu we wszystkim ładnie;)"
A dbałość o siebie to też kolejna sprawa...
Choćby była ładna, a tłuste włosy i śmierdziała.. To i tak nie będzie piękną...
Ciuchy, makijaż jak tu ktoś wspomniał to element który podnosi samoocenę. Chociaż to, może działać w inną stronę, zbyt mocny makijaż, lub potocznie mówiąc zbyt duża ilość tapety i ciuchy które ledwo co zasłaniaja ciało mogą oszpecać. Ważne aby to kobieta czuła się dobrze w swoim ciele i akceptowała taką jaką jest. Pozatym są różne gusta i każdemu podoba się inny typ urody. Dla nas dziewczyna z dużą pupą i małymi oczami może ujść za 'brzydką' lecz dla kogoś innego może wydać się ona atrakcyjna.
A co do tematu to powiem, że w pewnym stopniu się z tym zgadzam, bo naprawdę jeżeli widzimy kobietę która o siebie dba to odrazu wydaje nam się 'ładniejsza'.
Spójrzcie w ogóle ile 'ładnych' dziewczyn jest niezadbanych. Ja często widzę w szkole dziewczyny które chodzą brudne, z przetłuszczonymi włosami. One chyba nie zdają sobie sprawy jak wyglądały by jeżeli by trochę nad sobą popracowały.
Wiek: 22 Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 48 Skąd: ok.Rzeszowa
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 12:38
Aj tam jak zwykle operacje.... ludzie.... po prostu ktoś jest ładny a ktos brzydki..... najlepiej to wytapetować buśke tak żeby puder sypał się na wszystkoch dookoła i się wtedy pięknym jest ? myślę, że nie. Po prostu ktoś sie rodzi ładny a ktoś nie i nie ma o czym gadać, jak się zaakceptuje takim jakim się jest to będzie ok
_________________ Zapraszam Do Czytania I Komentowania Mojego Bloga >>Klik<< Sztuką Jest Przejść Przez Życie, Przy Tym Zostać Zauważonym....
a ty myslisz, że ładne dziewczyny to nie mają swoich sposobów żeby ładnie wygladać?
myslisz, że jak ktos się rodzi ładny to takim zostaje na całe życie ? nie, trzeba o siebie dbać bo jak nie to będziesz oglądał ładną buźkę plus pryszcze i łojotok na włosach
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 14:50
Oczywiście , że nie ma brzydkich kobiet , są tylko takie , które się prawie nikomu nie podobają ;P
_________________ "Zaciśnij pięść nim skończy się bój
Najgrubszą z krat nie zamkną Twych ust
Z najmniejszej z cel ucieknie Twój krzyk
Bo każdy dzień oddałeś dla krwi
Unieśmy dłoń za starą pieśń
Za faszyzm słów, za czerwień i biel
Wolność w nas dla której wciąż warto trwać
Choć dręczy Cię czerwony sejm, czerwony rząd, sprzedany kler
Nie walczysz sam o racje dla swoich praw
Nie pozwól złamać się!"
Wiek: 22 Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 48 Skąd: ok.Rzeszowa
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 14:51
Dbanie o siebie to swoją drogą !!!! Ale uroda jest od urodzenia raczej a tapety np tylko ją "polepszają" co jest stwierdzeniem na wyrost...... niektóym dziewczynom to aż "nie pasuje". Macie szczęście że regualmin jest
_________________ Zapraszam Do Czytania I Komentowania Mojego Bloga >>Klik<< Sztuką Jest Przejść Przez Życie, Przy Tym Zostać Zauważonym....
no dobra a Ty KrajziCinek myślisz że jak laska rodzi się piękna to jest taka przez całe zycie..? otóż nie. jesli nie będzie o siebie dbała to będziesz oglądał biękną buźkę plus pryszcze i łojotok na główce
no dobra a Ty KrajziCinek myślisz że jak laska rodzi się piękna to jest taka przez całe zycie..? otóż nie. jesli nie będzie o siebie dbała to będziesz oglądał biękną buźkę plus pryszcze i łojotok na główce
WIesz ale gdybym miała wybierac byc zadbaną brzydulą czy niezadbaną pięknościa wolałabym to drugie.
Znam taką dziewczynę, która po prostu nie zwraca uwagi na wygląd, jest ubrana nie bardzo modnie, bez makijażu bez ulepszaczy, a i tak wielu ludzi twierdzi, ze to naprawde bardzo ładna dziewczyna.
Nieraz też widziałam zadbane dziewczyny, na pierwszy rzut oka ładne, ale jak sie przyjżałeś nawet spod makijazu było widac niedoskonałości.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 15:45
Ja myślę, ze to zadbanie nie oznacza makijażu itp, tylko takie najzwyklejsze czynności typu mycie sie.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
co za artykuł guzik prawda, tak samo, jak są ładni i brzydcy faceci, to są ładne i brzydkie kobiety. No bo co: facet może być bzydki, a kobita po prostu niezadbana? Moim zdaniem jest to bez sensu i podważam treści zawarte w rzeczonym artykule.
Nie mylmy tu dwóch pojęć bo jeżeli kobieta się ładnie wymaluje nie ma tłustych włosów i do tego założy jakiś fajny ciuch to nie staje się piękną tylko po prostu zadbaną ale sądzę także że kanonów piękna jest tyle ile ludzi na świecie i na przykład dziewczyna która nie podoba się jednemu chłopakowi moze być dla innego pięknością czyli oznacza to że każda osobą na świecie jest piękna ale nie każda zadbana i tu nasz problem się rozwiązuje