Mam okulary, jak widzieliście na moim zdjęciu, które dałem na forum... Noszę od półtoraroku, na jednym oku mam -0,75 a na drugim -0,5 albo odwrotnie. No i jeszcze cylindry.
ja nie noszę okularków ..
ale jakby była taka potrzeba to nie płakałabym ..
_________________ "...najbardziej kochamy tych ludzi, te sprawy i te rzeczy, od których bieg życia każe nam odchodzić - nieraz na zawsze.."
Marek Hłasko - Robotnicy
Seville [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 10:50
Ja mam wadę -6 na obu oczach. Od szóstego roku nosiłam okularki. Ale teraz nosze soczewki. Bardziej się sobie podobam i mogę robić wiele rzeczy. Owszem, soczewki to nie najtańsza rzecz, ale proponuję Wam choćby spróbowanie. Wiele osób ma lęk przed 'włożeniem sobie palców do oczu'. Naprawdę, to nic strasznego, przyzwyczaicie się.
Noszę. Nosiłam. Właściwie to noszę. Od końca 1 klasy podstawówki (zdałam teraz do 3 gim). Obecnie mam wadę -9. Mam takie kwadratowe plastikowe oprawki (przezroczyste w kolorowe paseczki). Na wakacje rodzice kupili mi soczewki i chyba uda mi się ich namówić na kontunuowanie tego cały czas. Przyzwyczaiłam się do okularów, jednak moim (i nie tylko) zdaniem bez nich wyglądam lepiej. Jak to moja mam powiedziała "widać moje wielkie piękne oczka". Tak na marginesie już szykuję sie do operacji usunięcia wady wzroku którą można przeprowadzać niestety dopiero od 18 roku życia.
_________________ "Bo ja mam tylko jeden świat
Słońce, góry, pola, wiatr
I nic mnie więcej nie obchodzi
Bom turystą się urodził..."
"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France
Tak moja wada to -1,75... Okulary nosiłam już 4 lata temu ale nie miałam nosić cały czas tylko do kompa czytania itp. A teraz już od półtorej miesiąca nosze dzień w dzień
Pomogła: 9 razy Wiek: 19 Dołączyła: 02 Sie 2006 Posty: 661 Skąd: Toruń
Wysłany: Sro Sie 08, 2007 22:28
Też noszę okularki. Jedno szkło mam + 1,75, a drugie +0,5 z cylindrem.
A oprawki? Miałam cieniutkie, na dole na żyłkę, brązowe. Ostatnio byłam na badaniu i wzięłam sobie nowe oprawki. Teraz mam szerokie na górze i z boku. Na żyłke na dole. a boki w biało czarną kratkę
_________________ Gwiazdy nie spadają, one tylko wychodzą na spacer.
Pomogła: 3 razy Wiek: 17 Dołączyła: 20 Sie 2007 Posty: 484 Skąd: Fraustadt
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 07:55
Nosze okulary, ale tylko do czytania i kompa. Wade mam mała, nawet nie wiem jaka. A oprawki mam mało widoczne. Szkła w kształcie prostokątów, na dle żyłka, góra cienka, a boki takie troche grubsze. Kolor: jasny brąz- w słońcu mienią się na fioletowo.
Nosicie okulary? Jesli tak to jak dlugo i jakie (wada wzroku) no i jakie oprawki macie
wiec.. tak.. nosze okulary, nosze od 4. klasy podstawówki i mam powazna wade wzroku : -9 i -2 (krótkowzroczność) i mam prostkątne oprawki... ale mam na tyle dobrą sytuację, ze moje szkla są bardzo cienkie
[ Dodano: Nie Wrz 02, 2007 14:44 ]
a cylindrów i innych rzeczy ktorych nazwy nie wymienie to juz nie wiem ile mam .. ;/
_________________ Nic nie dzieje się przypadkiem, wszystko jest zawsze z jakiegoś powodu