Co sądzicie o operacjach plastycznych? Osoby, które poddały się takiemu zabiegowi są dla was puste? Podzielcie się opiniami. Ja sama mam taką jedną w planach. Chce ją mieć dlatego, że nie podoba mi się u mnie jeden szczegół więc czekam tylko do 18-)
_________________ Są dwa słowa dla duszy jak wrzątek dwa te słowa to koniec i początek Pierwsze weschnienie miłości to ostatnie weschnienie rozumu
Jak dla mnie te osoby mogą się kłąść pod nóż wycinać sobie przyszywać co tylko chcą, ale jeszcze nigdy nie widziałam naprawde łądnej pacjentki/pacjenta po takiej operacji. Naoglądałam się tych programów angielskich. Fakt te kobiety są okropne, ale później nie robią się wiele ładniejsze. Jak ktoś chce bardzo prosze, ale pewnych rzeczy nie da się zmienić, nawet za pomocą skalpela.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
To zależy. Bo jeżeli komuś NAPRAWDĘ jest ta operacja potrzebna, ze względów chociażby zdrowotnych, to ok. Ale takich Michael'ów Jackson'ów nie popieram
_________________ Ciesz się i szalej, nie pytaj, co dalej, bo dla tych, co się śmieją smutki nie istnieją! ;]
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Czw Cze 21, 2007 11:10
Najgorsze jest to,ze osoby, ktore ida na operacje plastyczna mysla, że zmieni to cale ich zycie, znajdą męża, pracę.
A potem? zdziwienie, bo często tak nie jest.
Ja sama nie chce sobie nic poprawiać. Wyglądam, tak jak wyglądam. Widocznie tak miało byc. Nie będę usuwać zmarszczek itp. To normlana kolej rzeczy,ze ludzie się starzeją.
a więc jak dla mnie operacje plastyczne tylko w przypadku oparzeń, wypadków itp
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Operacje plastyczne są po prostu kolejnym - nazwijmy to po imieniu - zboczeniem. Owszem, jak ktoś się ś miertelnie niemalże poparzył to jest wręcz pożądana takowa operacja, ale jak komuś się "nie podoba pieprzyk" albo kształt nosa, no to przepraszam bardzo, jeśli nie potrafi nawet siebie zaakceptowac takim, jakim jest, co wolę nie myśleć, w jakim stopniu akceptuje i w ogóle kontakruje się z ludzmi i jaką ma osobowość
Dodatek dla wierzących:
Skoro Bóg chciał, żebyśmy mieli taki a nie inny nos, takie a nie inne pieprzyki w takich a nie innych miejscach, to widocznie miał w tym jakiś cel. A zmienianie tego, bo się cośtam nie podoba jest moim zdaniem po prostu grzechem. Grzechem pychy.
Operacje plastyczne są po prostu kolejnym - nazwijmy to po imieniu - zboczeniem.
Jakie znowu zboczenie?
mr.Radek napisał/a:
Skoro Bóg chciał, żebyśmy mieli taki a nie inny nos, takie a nie inne pieprzyki w takich a nie innych miejscach, to widocznie miał w tym jakiś cel. A zmienianie tego, bo się cośtam nie podoba jest moim zdaniem po prostu grzechem. Grzechem pychy.
Do dodatku dla wierzących,
Jeżeli osobę poparzyło, uległa strasznemu wypadkowi, widocznie Bóg tak chciał, a my nie mamy nic do gadania
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1651 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Czw Cze 21, 2007 13:08
mr.Radek napisał/a:
Operacje plastyczne są po prostu kolejnym - nazwijmy to po imieniu - zboczeniem. Owszem, jak ktoś się ś miertelnie niemalże poparzył to jest wręcz pożądana takowa operacja, ale jak komuś się "nie podoba pieprzyk" albo kształt nosa, no to przepraszam bardzo, jeśli nie potrafi nawet siebie zaakceptowac takim, jakim jest
Po raz pierwszy się z kolegą zgadzam. Jeśli ktoś uległ wypadkowi, to tak. Tylko wtedy.
Eve napisał/a:
Ja sama mam taką jedną w planach.
Nie rób tego. Poczekaj kilka lat i jesli nadal będzie Ci to przeszkadzać, to zastanów się jeszcze raz i rób co Ci się podoba. Prawdopodobnie w przyszłości będziesz się śmiać z swoich pomysłow.
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Pomogła: 8 razy Wiek: 17 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 1086 Skąd: Mexico City
Wysłany: Czw Cze 21, 2007 13:21
Pani Agata napisał/a:
Najgorsze jest to,ze osoby, ktore ida na operacje plastyczna mysla, że zmieni to cale ich zycie, znajdą męża, pracę.
A potem? zdziwienie, bo często tak nie jest.
Zgadzam się
pamiętam jak był ten program Chcę być piękna niektóre kobiety wyglądały lepiej i mówiły ze to może zmienić ich życie ale właśnie czy na pewno.
Po jakimś czasie jak nie będą o siebie dbały będzie to samo i po co tyle zachodu
Mnie tam to lotto czy ktoś się poddaje takiej operacji czy nie niech sobie robi co chce
ja nie mam takiego zamiaru jestem jaka jestem i jest OK
Ale właśnie np w wyniku jakiegoś wypadku oparzeń czy coś jeśli jest taka możliwość to jak najbardziej jestem za
Ale taka Paris czy właśnie Michael Jackson to chyba chodzące plastiki i to już jest obrzydliwe
Jak czasem w TV widzę Jackson'a to aż wstręt czuję bo paskudnie wygląda jak takie homo nie wiadomo jak dla mnie
That life has brought me here, where I am"
Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 03 Mar 2007 Posty: 868 Skąd: Montreal^^
Wysłany: Czw Cze 21, 2007 13:38
A niech se ludzie robią co chcą, w końcu ich ciało. Aczkolwiek ja bym nie zrobiła sobie operacji plastycznej.
1. nie mam ale do mojego wyglądu
2. nie mam kasy
3. kiedyś nie było takich operacji i ludzie sobie radzili,a teraz....wszystko można
Ale tak jak pisał atos i Radek,jak ktoś uległ wypadkowi, no to wydaje mi się ,że nie ma żadnych przeciwko.
_________________ "Sometimes I wish I could save you
And there’re so many things that I want you to know
I won’t give up till it’s over
If it takes you forever I want you to know"
A ja jestem na tak operacjom plastycznym, chociaż sama w życiu bym sobie takowej nie zrobiła - po prostu nie mogłabym żyć z faktem, że np. ktoś pokochał mnie nie za mój prawdziwy nos, ale ten po operacji.
Mr. Radek wspominał o pieprzykach - no to sobie wyobraź, że ja mam kilka na brodzie, w tym jeden, pod którym ciągle robią mi się pryszcze (po prostu mam taki odruch, że go macam). Jakby w czasie rozkwitu wyprysku ktoś uderzył mnie prosto w niego łokciem, to w mojej szczęce prawdopodobnie rozwinąłby się nowotwór. Więc od pieprzyków się odczep ;p
Jeżeli osobę poparzyło, uległa strasznemu wypadkowi, widocznie Bóg tak chciał, a my nie mamy nic do gadania
Szeche, przepraszam bardzo, ale czy przeczytalaś cały post UWAŻNIE??
Przepraszam za podkreślenie, no ale nie moge - nie czyta i sie czepia potem
Szeche napisał/a:
Jakie znowu zboczenie?
Wymieniłem już powody świadczące o prawdziwości mojego określenia.
Jak najbardziej przeczytałam uważnie, wczesniej jak pisałam tamten post czytałam uważnie i teraz żeby sprawdzić czy przeczytałam uważnie, po raz kolejny przeczytałam go uważnie.
Poza tym jakim grzechem pychy, jak ktoś sobie kupuje farbę do włosów też jest to grzech pychy?
Poza tym nie wymieniłeś żadnych "powodów świadczących o prawdziwości twojego okreśenia".
Operacja? Jak ktoś chce bardzo prosze i tak mało im to pomaga
popieram operacje,gdy np dana osoba ulegla wypadkowi. znam taki przypadek - ladna laska i to mloda jechala jako pasazer w samochodzi,i kierowca byl na % i w cos walnal,a laska zaryla twarza w radio,i radio jej w dwarzy zostalo i pol policzka jej zmasakrowala,i owogle ja to oszpecilo-wspolczuje
-no i moge jeszcze tolerowac gdy ktso np. ma kompleksy na punkcie duzych uszow czy np malego biustu
Nie rób tego. Poczekaj kilka lat i jesli nadal będzie Ci to przeszkadzać, to zastanów się jeszcze raz i rób co Ci się podoba. Prawdopodobnie w przyszłości będziesz się śmiać z swoich pomysłow.
Już dosyć długo czekam rok temu lekarz mi odmówił. Przemyślałam za i przeciw zresztą moja mama przeszła już taką samą operacje-)
Beravitre napisał/a:
po prostu nie mogłabym żyć z faktem, że np. ktoś pokochał mnie nie za mój prawdziwy nos, ale ten po operacji.
heh ja już poznałam swojego księcia, który akceptuje mnie taką jaka jestem.
Judi napisał/a:
Ale taka Paris czy właśnie Michael Jackson to chyba chodzące plastiki i to już jest obrzydliwe
Hehe bez przesady-) Manekina z siebie nie zrobię.
mr.Radek napisał/a:
Operacje plastyczne są po prostu kolejnym - nazwijmy to po imieniu - zboczeniem
Bez przesady-)
_________________ Są dwa słowa dla duszy jak wrzątek dwa te słowa to koniec i początek Pierwsze weschnienie miłości to ostatnie weschnienie rozumu