Wysłany: Sro Lip 16, 2008 17:24 Pielegnacja dla niego
Zacznijmy od tego, ze mam raczej sucha, niezbyt wrazliwa cere z nielicznymi przebarwieniami.
Mam 14 lat, jestem chlopakiem i chce zadbac o siebie (bez zadnego narcyzmu, oraz szeroko pojetego ,,pedalstwa'' ) bez wydawania fortuny, domowymi sposobami, naturalnie.
Co mi polecicie? Maseczki, papki, peelingi, olejki, mineraly, kremy i inne?
Moze np. sucha skora czy co jest efektem braku jakichs witamin i mineralow? Prosze o porady i wskazowki
Z gory dziekuje za pomoc
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 17:29
ToniX, czym myjesz buzie?
Czego teraz używasz?
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Ja bym sugerował mydło z ludzi , taka fajna kostka tylko nie wiem czy jeszcze są w produkcji ... trzeba sprawdzić u producenta o ile jeszcze jakiś żyje.
No wlasnie myje twarz mydlem i woda, i uzywam jakiegos zelu z Lidla do kapieli xD Jako ze musze sie juz golic =D uzywam pianki a potem balsamu. Po kąpieli uzywam antyperspirantu w kulce oraz dezodorantu. Ot co. Zamierzam zmienić nieco moje kosmetyki, od kiedy postanowiłem bardziej zadbać o siebie ;3
Póki co takie mam typy:
Dezodorant - Nivea Fresh Active Spray
Żel - Nivea Energy for Men
Szampon - Nivea Szampon Prostujący straight & easy (kręcą się =/ )
I może coś jescze.
Może doradzicie mi, jakieś inne kosmetyki, jednak nie chcę wydawać za dużo kasy =P
Z góry dzięx =)
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 17:45
Chodziło mi o twarz,ale ok
No wiec, do mycia, hmm, może mydło siarkowe, tonik ogórkowy ziaji? albo jakiś delikatny żel do mycia buzi, np http://wizaz.pl/kosmetyki...p?produkt=18220 .
Jesli chodzi o kremy, to spróbuj bambino na noc. To nie jest drogie
Ale musisz pamiętać,ze każda buzia inaczej reaguje.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 17:53
Mrówka, ale tak np raz na tydzien umyć nim buźkę nie zaszkodzi chyba ale potem koniecznie tonik i kremik. Z nawlizaczy to jeszcze polecam Physiogel, lub Humektan ale to juz droższa sprawa.