Johnson & Johnson (Na pudełku jest napisane ACUVUE OASYS with HYDRACLEAR Plus)
Beravitre napisał/a:
Mają jakieś wady, zalety
Jak każda rzecz mają.
Zalety:
-widać całą twarz, oczy
- jeśli nie lubisz okularów masz problem z głowy
- latem można nosić okulary przeciwsłoneczne
- można grać np. w piłkę i nie bać się o okulary
Wady:
- trzeba pamiętam kiedy dokładnie mija ten miesiąc czy kwartał żeby nie nosić soczewek dłużej
- żeby założyć trzeba mieć lustro
- łatwo jest je zgubić
- nie można w nich spać
- przy kontakcie z wodą może ona wpłynąć
-regularnie co miesiąc czy kwartał trzeba kupować nowe
Myslę jednak że soczewki są super sprawą i momo tych wad warto w nie zainwestować.
_________________ "Bo ja mam tylko jeden świat
Słońce, góry, pola, wiatr
I nic mnie więcej nie obchodzi
Bom turystą się urodził..."
"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France
Hmm, no to ja się wypowiem Noszę od kilku dni, iWear miesięczne, za soczewki na pół roku zapłaciłam koło 220 zł plus płyn koło 40 zł który pewnie starcza na jakiś miesiąc. Jestem cholernie zadowolona, tylko gdy w gabinecie podczas uczenia się zakładania upadła mi jedna soczewka na stół, teraz czuję że nie widzi się przez nią tak dobrze jak przez drugą niezniszczoną soczewkę i chyba je wywalę i założę świeże... No więc są delikatne, na początku trzeba się bawić w macanie oka żeby ją założyć w ogóle, ale bardzo polecam.
Miśka, a orientujesz się może w cenach soczewek kolorowych?
ja nie nosze okularów ale jestem ślepy jak kret, bede musiał wybrac sie do okulisty... I mam pytanie w zwiazku z tym, czy mozna nosic od razu soczewki czy trzeba jeszcze ponosic jakis czas okulary??:>
ja nie nosze okularów ale jestem ślepy jak kret, bede musiał wybrac sie do okulisty... I mam pytanie w zwiazku z tym, czy mozna nosic od razu soczewki czy trzeba jeszcze ponosic jakis czas okulary??:>
od razu, ale okulary też będziesz musiał sobie kupić, na wszelki wypadek... chociaż na Twoim miejscu pewnie by mi było szkoda pieniędzy
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 17:09
wady soczewek to to, że trzeba sie przyzwyczaić do ich zakładania i zdejmowania.
ja, jeśli nie moge zdjąć soczewki i ciągle prubuje, to robi mi sie niedobrze. Bo coraz dokładniej widze jak naciskam na moje oko a ono sie zagłębia, a gdy puszczam soczewke to lekko sie przesówa do przodu
_________________ Lubie film AVP i co z tego? Nie czepiajcie sie mnie tylko dlatego, że lubie kosmitów i nie pisze o np. chłopcach, tusz czy błyszczyk, nowa moda albo nie moge sobie znaleźć chłopaka.