Poza tym nie wiem czy teraz opalanie się w solarium nie jest zdrowsze od naturalnego słońca
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Pomogła: 8 razy Wiek: 17 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 1086 Skąd: Mexico City
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 10:57
Ja jeszcze nigdy nie byłam na solarce jakoś na razie się nie wybieram
wole sie buchnąć na kocyk i niech mnie słońce opala
That life has brought me here, where I am"
Poza tym nie wiem czy teraz opalanie się w solarium nie jest zdrowsze od naturalnego słońca
Dobreee weź przestań, słońce jest najzdrowsze
Tak? To ciekawe czemu wciąż powtarzają stosujcie filtry UV, zakładajcie zwiewne ubrania, ale nie odkrywajcie ciała na duże słońce bo się poparzycie, noscie czapki, nie wychodźcie między 10 a 14 godziną bo słońce jest najmocniejsze.
Nie złapiesz. A przynajmniej ja nic nie złapałam. Jakoś kilka razy byłam na leżącym i to w różnych salonach, ot tak dla sprawdzenia. Wcale nie jest tak źle. Wchodzisz do tej trumny, klapę przesuwasz ustawiasz sobie światła, gra muzyka, zamykasz oczy i budzisz się dopiero po 10 min
No moze i masz racje ale w Polsce lezace sa bardziej higieniczne a ja mieszkam w Anglii wiec zeby isc na lezace musze jechac godzine czasu metrem [tyle mam do polskiego, czystego solarium]. Inne sa brudne i nie estetyczne blee
Boje sie jakos ze zle "skorzystam" z lecacego a na stojacym nie ma takich szans.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pią Sie 03, 2007 05:00
mr.Radek napisał/a:
Dobreee weź przestań, słońce jest najzdrowsze
czerwiec 2007
filtr 50
A ja co? Skóra popalona. Nigdy tak nie mialam . To słońce jst teraz takie dziwne. Nie opala tylko pali skórę.
mr.Radek napisał/a:
Dlaczego? Ano dlatego, że miast poleżeć na słoneczku i wyrobić se naturalną opaleniznę sięga po jakieś specyfiki albo naświetla się jakimiś promieniami.
a gdzie znajdziesz slonce zimą?
Wiesz nie wszystkich stać,zeby we ferie do Grecji jechać
Ja nie chodzę, bo jak idze jak wygladają moje znajome chodzące na solarium , to stwierdzam,ze wolę byc blada. Zresztą ja bardzo lubię gdy jestem blada
Szeche napisał/a:
A masz jakieś świdro hydro ten teges co pozwala ci określić czy dziewczyna jest po solarium czy po słoneczku?
jesli przesadzi z solką to widać . Po solarium opalenizna jest taka pomarańczowa jakby
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1730 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Pią Sie 03, 2007 06:01
Pani Agata napisał/a:
Ja nie chodzę, bo jak idze jak wygladają moje znajome chodzące na solarium , to stwierdzam,ze wolę byc blada. Zresztą ja bardzo lubię gdy jestem blada
Bo chodzi o to, żeby wpaść do solarium raz czy dwa.. złapać tylko taki "mus słoneczkowy", a nie od razu spalić się jak na brzoskwinię, włosy na czarny zafarbować, którą spódniczkę ubrać i chodzić tak po ulicach.
Trzeba umiejętnie korzystać takich rzeczy.
Np ja.. byłam w tym roku kilka razy na solarce.. i jakoś nie widać, żebym była przesadnie opalona..
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Bo chodzi o to, żeby wpaść do solarium raz czy dwa.. złapać tylko taki "mus słoneczkowy", a nie od razu spalić się jak na brzoskwinię, włosy na czarny zafarbować, którą spódniczkę ubrać i chodzić tak po ulicach.
Trzeba umiejętnie korzystać takich rzeczy.
Np ja.. byłam w tym roku kilka razy na solarce.. i jakoś nie widać, żebym była przesadnie opalona..
Własnie o to chodzi. Iść raz czy dwa na 5 minut i starczy (przynajmniej mi wystarczyło), zrobiłam się lekko opalona, ale nie wyglądałam jak córka czarnoskórego taty. Poza tym na twarzy, ramionach jeszcze mogłabym być biała, ale jak mam białe nogi to czuje się jak córka młynarza.