forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Spodnie rurki + baleriny ...
Autor Wiadomość
Biedak 
Praktykant
Bradypodidae ;*

Wysłany: Nie Cze 03, 2007 11:00   

Opinię na temat rynku mody i trendów mam wyrobiony, choćby patrząc na stadne zachowania ogromnych mas ludzi - głównie młodych dziewczyn śliniących się na wszelkie nowości. Śmieszy mnie, jak modnie odziane panienki, uważające się za niepowtarzalne twierdzą się z uporem maniaka że mają własny i przy tym nieprzeciętny styl, podczas gdy wystarczy się przejść ulicą by trafić na kilka niemal identycznie ubranych osóbek. Durne klony.

:/
Chłód wschodzi nad ziemią
i przenika powietrze
Nagle...
Życie nabiera nowego znaczenia

Gary 
Początkujący
...ten zły?...

Wysłany: Nie Cze 03, 2007 11:05   

Ja tam też leje z tej całej mody... jakiś kolo żuci hasłem że czerwony jest modny...wszyscy chodzą w czerwony... ciekawe czy jakby powiedział że gówno jest modne to by się w nie ubierali..ehh..ludzie nie kupują tego co im się podoba tylko to co jest modne.. czy to aby nie jest chore? dla mnie bardzo..

...powiedzą kiedyś WWE tu byli...prawdę mówili...

...najbardziej przeszkadza mi to że dla wielu z was mądrość to UTOPIA...

Sandruśka191 
Nowicjusz
Nice girl:)

Wysłany: Nie Cze 03, 2007 12:18   

Ja tam nie przepadam ślepo ciągnąc się za modą! Bo najważniejszy jest własny, niepowtarzalny styl, nie? ;)
Ale naprawdę nie wiem jak wy, ale ja za rurkami nie przepadam, bo lubię jak spodnie są u dołu lekko rozszerzane... Baleriny jak najbardziej...najbardziej mi się podobają takie moro :)

...:::Nie najwyższe widzę gwiazdy, a szczęście dają bo jesteś tam...:):::...

Szehe 
Moderator
Bomba czuła na dotyk

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 13:33   

Biedak napisał/a:
Wiesz co, taka mnie naszła myśl teraz. Jakoś ci wszyscy "kreatywni" i "twórczy" są zadziwiająco... podobni. I każdego roku zmieniają "styl" na taki sam! I to w zależności co wisi w "dobrych" sklepach! Czyż to nie zadziwiające?? Czyli można dojść do ciekawego wniosku że kreatywność oznacza bycie takim samym jak inni i powielania tych samych wzorców.

Dobra przyznaję sie do przestępstwa. Lubie dobre sklepy, uwielbiam te śliczne ciuchy wiszące na wieszakach, ale nie mów, ze wszyscy to klony. Są najrozmaitsze sklepy, w które proponuja nam różne style ubierania się. Możliwe, że jest tam cos podobnego, cos co je łączy (np dominujący kolor albo fason żakietów)
Biedak napisał/a:
A Biedak preferuje zazwyczaj styl kojarzący się większości mądrego i modnego społeczeństwa z podłymi czcicielami rogatego, profanującymi cmentarze pomieszany z militarnymi ciuszkami i rzeczami niekiedy jakby wyciągniętymi ze śmietnika.

Wiesz, ze to też jest modne w niektórych środowiskach.
Jeszcze nie widziałam osoby ubranej oryginalnie każda na czymś tam się wzoruje, co w pewnych kręgach jest uznawane za fajne, dobre, dżezi czy kul.

styljola napisał/a:
A dobór ciuszków i wizerunek jak sam zauważyłeś nie zawsze wszystkim wychodzi. Wiem to również z maili które otrzymuję i dlatego też od czasu do czasu odwiedzam takie fora jak Wasze aby podyskutować, odpowiedzić na nurtujące pytania bo jak wiadomo w sieci łatwiej sie takie pytania zadaje i szczerze powiedziwszy lubię to robić

O lol! (Kocham osoby, które "pomagają"). Nie no bardzo fajnie rób swoje, ale ludzie dziela się na tych których to interesuje i których moda mało obchodzi. Ci pierwsi sami poszukają co będzie dla nich dobre, a ci drudzy oleja sprawę. Nie lubię jak ktoś mi mówi "musisz to założyć" sama dobrze wiem co jest dla mnie dobre a co nie, a suche trendy na lato 2007 mi nie wystarczą, bo i na pokazach widywałam sztuczną tandetę (która dla innych moze być piękna). Śledze modę, ale nie kieruję się nią ślepo, podpatrzę coś czasem, ale nie dążę ślepo za tym co mówią projektanci (jacyś tam). Chodzi mi o to, że uważasz się za wielką pomoc w sferze mody, a tak naprawdę z twoich wypowiedzi mogę wywnioskować że czasem zobaczysz przez przypadek jakiś pokaz i widzisz co się dzieje na ulicy. To by było na tyle z twojego znawstwa.
Jestem ciekawa jaki ty preferujesz styl?

Gary napisał/a:
..ehh..ludzie nie kupują tego co im się podoba tylko to co jest modne.. czy to aby nie jest chore? dla mnie bardzo..

Nie przesadzaj, może robi tak pewna grupa 13 latek, ale to mija z wiekiem :)
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania...

HEY

Jamaica 
Miss forum!
przyczajony tygrys

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 13:35   

ja tam kupuję co mi się podoba anie to co jest akurat modne...
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus

Gary 
Początkujący
...ten zły?...

Wysłany: Nie Cze 03, 2007 15:32   

Szeche napisał/a:
Nie przesadzaj, może robi tak pewna grupa 13 latek, ale to mija z wiekiem

no niewiem...wielu ludzi na proste pytanie"po ch** to kupiłaś/łeś" odpowiada "bo modne jest" i w tym momencie ręce mi opadają...

...powiedzą kiedyś WWE tu byli...prawdę mówili...

...najbardziej przeszkadza mi to że dla wielu z was mądrość to UTOPIA...

Biedak 
Praktykant
Bradypodidae ;*

Wysłany: Nie Cze 03, 2007 16:22   

Szeche napisał/a:

Dobra przyznaję sie do przestępstwa. Lubie dobre sklepy, uwielbiam te śliczne ciuchy wiszące na wieszakach, ale nie mów, ze wszyscy to klony. Są najrozmaitsze sklepy, w które proponuja nam różne style ubierania się. Możliwe, że jest tam cos podobnego, cos co je łączy (np dominujący kolor albo fason żakietów)

Uogólniałem i byłem złośliwy ponieważ owa pani też uogólniała i była z leksza złośliwa - wydaje mi się że to raczej oczywiste.

Szeche napisał/a:

Wiesz, ze to też jest modne w niektórych środowiskach.
Jeszcze nie widziałam osoby ubranej oryginalnie każda na czymś tam się wzoruje, co w pewnych kręgach jest uznawane za fajne, dobre, dżezi czy kul.

Hm, i tak, i nie. Bo ubiór uznawany ogólnie za modny ma za zadanie przyciągać wzrok i wywoływać popłoch wśród płci przeciwnej. Ubiór subkultur z załozenia miał prezentować przede wszystkim poglądy. Z załozenia, bo został z czasem wchłonięty przez kulturę masową. Jest to też pewien problem, bo nie da się wejść komuś do głowy i osądzić czy rzeczywiście ubiera sie tak bo chce zamanifestować ideologię czy żeby zrobić na kimś wrażenie. Sad but true.

Szeche napisał/a:

Śledze modę, ale nie kieruję się nią ślepo, podpatrzę coś czasem, ale nie dążę ślepo za tym co mówią projektanci (jacyś tam).

I dobrze : )

Gary napisał/a:
..ehh..ludzie nie kupują tego co im się podoba tylko to co jest modne.. czy to aby nie jest chore? dla mnie bardzo..

Nie przesadzaj, może robi tak pewna grupa 13 latek, ale to mija z wiekiem :) [/quote]
No wiesz... ja sam już nie wiem, naprawdę u mnie jest dużo takich babek po dwadzieścia kilka lat...
i przenika powietrze
Nagle...

Mała Mi 
Amator
gatunek mimbli

Wysłany: Pon Cze 04, 2007 18:06   

Biedak, powiedz mi tylko jedno, skoro tak Cię ******** cały ten 'świat mody' i to jak kto się ubiera, to co Ty w ogóle się będziesz tu wypowiadał? Skoro to wszystko jedno, to nie zwracaj uwagi na złote księżniczki na ulicy. Zdecyduj się na coś.

Biedak 
Praktykant
Bradypodidae ;*

Wysłany: Pon Cze 04, 2007 19:24   

Mała Mi napisał/a:
Biedak, powiedz mi tylko jedno, skoro tak Cię ******** cały ten 'świat mody' i to jak kto się ubiera, to co Ty w ogóle się będziesz tu wypowiadał? Skoro to wszystko jedno, to nie zwracaj uwagi na złote księżniczki na ulicy. Zdecyduj się na coś.

Ha! I tu mnie masz, drań ze mnie, no, ośmielam się krytykować coś od czego powinienem się trzymać z dala. Ale z mnie dupek, cholera jasna.

No więc skoro koniecznie chcesz wiedzieć, była to tylko moja jedna, drobna uwaga, która zmieniła się w większą dyskusję. Notabene można by wydzielić osoby wątek. Uwagę wygłosiłem bo nie mogłem sie oprzeć i jestem pewien że mi wybaczycie chwilę tej słabości.

Cytat:
skoro tak Cię ******** cały ten 'świat mody' i to jak kto się ubiera, to co Ty w ogóle się będziesz tu wypowiadał?

A co, totalitaryzm mamy?

I jestem zdecydowany, a jakże, hehe.
i przenika powietrze
Nagle...

Mała Mi 
Amator
gatunek mimbli

Wysłany: Wto Cze 05, 2007 17:32   

zaden totalitaryzm. zastanawiam sie jedynie, po co mowic o czyms, do czego nie przywiazujesz wagi. ot co. zadnej napasci nie bylo :]

Biedak 
Praktykant
Bradypodidae ;*

Wysłany: Wto Cze 05, 2007 18:02   

Mówienie że się nie przywiązuje do czegoś wagi to też nie jest często dobre określenie :) Ujmę to tak: strasznie mnie to wszystko irytuje, wkurza i drażni, więc staram sie tego nie zauważać na co dzień i ignorować jak się da. Nie oznacza to bynajmniej ze mam zatrzaski na ślepiach i widzę co i jak. Swoje zdanie mam, więc nie moglem się oprzeć i je wygłosiłem xP
i przenika powietrze
Nagle...

Mała Mi 
Amator
gatunek mimbli

Wysłany: Wto Cze 05, 2007 18:20   

Biedak napisał/a:
Swoje zdanie mam, więc nie moglem się oprzeć i je wygłosiłem xP
no patrz, to zupelnie tak jak ja :)

Biedak 
Praktykant
Bradypodidae ;*

Wysłany: Wto Cze 05, 2007 18:26   

Nice ;P a teraz, koniec tego offa ;P
i przenika powietrze
Nagle...

Jamaica 
Miss forum!
przyczajony tygrys

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 08:28   

ja nic nie mam do tematowych spodni rurek, ale jak dziewczyna ma nieco obfite uda albo łydki... to powinna nosić taki krój spodni że u góry i na dole mają taki sam obwód czyli proste . I już.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus

Eve 
Amator

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 18:46   

Rurki są świetne podkreślają figure a balerinki bo do takich spodni to adidasy raczej odpadają :peace:

Odpowiedz do tematu