Wprowadźcie kontrole w sklepach - niech sprawdzają czego słucha kupujący arafatkę czy glany? Wtedy będziecie mieć pewność, że ktoś wam świętości nie bezcześci.
Tak się składa, że nawet rockowco-metalowcy z arafatkami, glanami, łańcuchami, ćwiekami i kostką z mnóstwem naszywek słuchają... KoRna i SOADa. Hm. No tak. Faktycznie, żeby nosić te dodatki trzeba słuchać odpowiedniej muzyki.
Twierdzenie, że ktoś nie powinien nosić arafatki, bo nie słucha rocka (nawet i tego najbardziej lamerskiego), jest najwyczajniej w świecie idiotyczne. Kretynizm. To tak jakby hip-hopowcy się rzucali, że macie kaptury.
kaptur? kaptury sa w prawie kazdych bluzach i kurtach wiec to jest takie kroj.
Z glanami czy arafatka jest podobnie jak z naszywkami. Chyba niklt nie załozy naszywki jak nie zna jakiegos zespołu, wiec tech niech nie zaklada dodatku ktory jest charakterystyczny dla danej grupy
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 20:26
Cici, ale mi nie o to chodzi, że noszą to nie tylko ci co słuchają danej muzyki, tylko ze najzwyczajniej nie dopasowują tego do ubrań i wyglądają karykaturalnie.
mam naprawdę gdzieś, co kto nosi, chyba nie będę im za to tego paliła.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1730 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 20:34
Cytat:
Cici, ale mi nie o to chodzi, że noszą to nie tylko ci co słuchają danej muzyki, tylko ze najzwyczajniej nie dopasowują tego do ubrań i wyglądają karykaturalnie.
Ale to nie jest problem arafatek. Dziewczyny również ubierają legginsy bo uważają, że to jest modne, chociaż do figury im to w ogóle nie pasuje. Jeśli lubią, mają taki styl, tak chcą, tak im się to podoba, to w czym tkwi Twój problem? Karykaturalnie wygląda osoba, która do różowych spodni zakłada niebieski obcisły top, ale jeśli lubi takie połączenia i kolory, to ja nie będę zabraniać jej tak chodzić, ani bulwersować się, jak ona mogła się tak ubrać.
Tak się wszyscy obnosicie z tym, że arafatki to tylko dla prawdziwych rockmanów, czy czymkolwiek są te osoby, które słuchają takiego a nie innego gatunku muzyki (cóż, moja wiedza nt subkultur jest ograniczona), a sami nie widzicie ile ubrań, wzorów, faktur macie zapożyczonych od hiphopowców, skate'ów, czy wielbicieli muzyki klasycznej.
I przepraszam Cici, że się wcinam.
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Niech noszą co chcą. Że mogą ją nosić tylko metalowcy itp? Muzyke ma się w sercu, a nie na sobie. To tak samo jakby powiedzieć jakiemuś metalowi, że na plaże nie może pójść w japonkach, tylko w glanach. Bo japonki nie odzwierciedlają tego, jakiej słucha muzyki.
Żałosne.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 06:19
Kupiłam se arafatkę, bo mi zimno i , coś dziwnego, wcale mnie nie wkurza jak jest na szyi. Lubie ją.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Niech noszą co chcą. Że mogą ją nosić tylko metalowcy itp? Muzyke ma się w sercu, a nie na sobie. To tak samo jakby powiedzieć jakiemuś metalowi, że na plaże nie może pójść w japonkach, tylko w glanach. Bo japonki nie odzwierciedlają tego, jakiej słucha muzyki.
Żałosne.
nie o to chodzi ze nikt nie moze w niej chodzic
tylko niektore rzeczy sa charakterystyczne ale pewnych ugrupowac
ale punkowców jest to np arafatka a dla skayta np szeroka bluza, czy jakies łańcuchy
Pomógł: 8 razy Wiek: 17 Dołączył: 15 Gru 2007 Posty: 990 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 07:55
pilka00 napisał/a:
nie o to chodzi ze nikt nie moze w niej chodzic
tylko niektore rzeczy sa charakterystyczne ale pewnych ugrupowac
ale punkowców jest to np arafatka a dla skayta np szeroka bluza, czy jakies łańcuchy
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 13:04
a mnie już naprawdę zwisa i powiewa, coraz mniej osób z resztą nosi arafatkę, juz im się znudziło, teraz moda na żarowiaste spodnie.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus