Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4691 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Nie Lut 11, 2007 10:07
Kinguś, to jest tak od pierwszego wejrzenia to można się zauroczyć i czuć chemię, a zakochać... to jak się dopiero pozna tę osobę na tyle dobrze, aby ją znać;) I czy mi się zdaje, ae chyba już był tu temacik o pierwszym wejrzeniu... jak nie to sorki;)
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
miłość od pierwszego wejrzenia, czy też wrażenia moim zdaniem nie istnieje...trzeba poznać tę osobę aby ją naprawdę pokochać, bo co to za miłość, kiedy nie wiesz z kim masz do czynienia????
_________________ KoChAj I sZaLeJ nIe PyTaJ cO DaLeJ cAłUj I gRzEsZ mIłOśCią Się CiEsz***)))
Miłość od pierwszego wejrzenia? Nie ma czegoś takiego!!
Można sie zauroczyc, chodz moim jakże skromnym zdaniem, to bardzo mylące odczucie. "Zazwyczaj"(podkreślam) wielka POMYŁKA
Heh, podobno miłość od pierwszego wejrzenia to oszczędność czasu.. tak mówią. A ja w taką miłość nie wierzę. Popieram poprzedników, trzeba kogoś na prawde poznać żeby pokochać.
mi się to nie zdarzyło, ale wierzę w coś takiego. ja jednak stopniowo zauważam atrakcyjność danej dziewczyny, czasem coś odnajduję w niej nowego dopiero po kilku miesiącach znajomości, dowiaduję się o niej nowych rzeczy, i w tym czasie uczucie dojrzewa.
jednak zakochanie się od pierwszego wejrzenia raczej jest wg mnie początkiem głębszego uczucia, ale samo w sobie zbyt wielkie raczej nie jest. i dojrzałe raczej te ż nie. ale jako "kop" miłosny - czemu nie?
ta... sranie w banie na kolania... pfff... Bez jaj... Zeby kogos pokochac trzeba go poznac a nie zobaczysz jakas morde i odrazu sobie myslisz ze sie zakochalOS
smieszne.. zabawne... smiac sie chce az
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4298 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 19:44
BaD_GirL^_^ napisał/a:
Istnieje! Zdecydowanie tak!
Przykłady, argumenty jakieś?
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"Tylko nie trzeba sobie, drogi sąsiedzie, zaprzątać głowy wielkimi planami, niech mi pan wierzy! Ja, na przykład, chciałem przewędrować cały świat. Ale cóż, okazało się, że wypadło inaczej. Widzę stąd tylko bardzo nieznaczny kawałek tego świata. Myślę zresztą, że nie najlepszy jego kawałek, ale, powtarzam, to nie jest takie straszne."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
z racjonalnego punktu widzenia jest to niemozliwe. dlaczego? pierwsze wejrzenei to tylko ocena wygladu zewnetrznego, a na tej podstawie zakochac sie raczej nie sposob. jesli jednak mamy na mysli pierwsze spotkanie, rozmowe, przypadkowe splecenie losów dwojga ludzi przedluzajace sie w ciagu jednego dnia w czasie ze wzgledu na swoja wyjatkowosc i niezrozumiala chec bycia, przebywania z kims mimo tego, ze zna sie go godzine, dwie - hm, moze i to mozliwe.
cholera was tam, ludzi, wie.
_________________ "- Moją ogromną przywarą - wyjaśnił - jest niepohamowana wręcz dobroć. (...) Jestem jednak rozsądny (...) i wiem, że wszystkim wyświadczyć dobra nie zdołam. (...) Jestem dobry dla siebie i dla mojego bezpośredniego otoczenia."
Nie można, może nam się ktos spodobać albo nas do niego ciagnąć ale zakochac się można jak się kogoś zna albo cokolwiek o nim wie. Z tego co czytam tutaj nie raz zdarzyło się, że dla kogos taka 'miłość' to była totalna pomyłka. No właśnie...
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do raju
Niegrzeczne mają raj na ziemi