Ja tam nie mam nic do dżentelmenów. Mimo tego całego równouprawnienia miło jest jak chłopak otwiera przede mua drzwi A jak już ich nie otwiera, to nie musi się przede mnie wpychać. Kultura - ok, ale nie musi od razu całować w rękę każdej dziewczyny, z którą się wita, czy stać, dopóki dziewczyna nie usiądzie.
Chłopcy, których mogę nazwać chamami w niektórych sytuacjach śmieją się z tych "dżentelmenów". Bezpodstawnie i tyle.
uważam ze ten opisany przez ciebie chlopak to moze przesada ale fajnie jest jak facet otworzy mi drzwi i takie tam pierdoly. gentelmeni sa fajniejsi od tych wszystkich dresiarskich chamów
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 06 Maj 2008 Posty: 68 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 16:35
Uwielbiam ich Szaleję ze tymi wszystkimi zwyczajami ach jej... wszyscy mężczyźni stoją, dopóki kobiety nie usiądą. wszyscy wstają, kiedy jedna odchodzi, otwierają drzwi, ustępują miejsca itd itp... kocham to chociaż rzeczywiście w dzisiejszych czasach takie zachowania czasem są nawet dziwne, ale Mój Książe mógłby je stosować wśród znajomych, w domu czy coś. Na pewno za prostactwem nie przepadam
_________________ "Jak ziemia miała by być okrągła?!
przecież wtedy wszyscy ludzie by z niej pospadali i wszystkie oceany spłynęły by na dół!"
Oj... zawsze tacy chłopacy bardziej mnie pociągali... To takie miłe jak chłopak przepuści cię pierwszą... ^^
_________________ [...]Et si tu n'existais pas,
J'essaierais d'inventer l'amour,
Comme un peintre qui voit sous ses doigts
Naître les couleurs du jour.
Et qui n'en revient pas.[...]
Mnie się zawsze robi miło jak przy wejściu do szkoły nawet jakiś nieznajomy chłopak otworzy mi drzwi:) Szkoda, że nie wszyscy tacy są. Np mój kolega z klasy nigdy nie otwiera mi drzwi i jeszcze wpycha się pierwszy:P No ale on mnie podobno traktuje jak swojego kumpla więc...:P
Miło jest kiedy ktoś w tych czasach okaże gest szacunku i przepuści kobietę pierwszą w drzwiach, ustąpi jej miejsca... itp..
_________________ Kochaj mnie.. Nieprzytomnie!
ghandi [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 11:23
ja tam bardzo lubię dżentelmenów. lubię, kiedy chłopak traktuje mnie jak, co tu dużo mówić, damę. wtedy czuję, że jestem małą kobietą, co dodaje mi wiele;).
szkoda, że obecnie jest tak mało chłopców z dobrymi manierami...
co do całowania w rękę... lubię:). jest mi bardzo miło, kiedy chłopak zrobi to znienacka, nie zawsze, ale czasem, na jakieś pożegnanie, czy cuś;).
Uwielbiam dżentelmenów! Przy nich czuję się wyjątkowa! (ale mi się pisze)
_________________ Przytaczam sens mej nieobecności
Z konieczności odcięcia od rzeczywistości
Smak wolności szkicuje
Szkielet życia abstrahującego od skłonności
Do zawiłości
Do duchowej starości
Ogłaszam wszem i wobec
Nie ma mnie dla ludzkości.
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 14:53
Kobieta jest kobietą mimo tych wszelkich frustracjikobiet amerykańskich.. A niech one klną na tych facetów...
Powiem tak.. Chodzę do klasy pierwszej LO, w której jest 4 chłopaków i 26 dziewczyn... Do klasy wpuszczamy i wypuszczamy najpierw dziewczyny i nauczycielki.. Dla nas to nie jest jakaś hańba w oczach innych... Co mnie tam obchodzi czyjaś opinia, że jakiś może pantoflarz jestem albo ktoś... Robię to, co uważam za stosowne, a gdyby nie kobiety... to co my - mężczyźni, wówczas robilibyśmy?
Często też w sklepie lub przy wejściu do bloku często zdarza się wpuścić pierwszą kobietę i to nie w moim wieku, żeby się jej przypodobać hehe, ale też starszym osobom...
Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 31 Maj 2008 Posty: 15 Skąd: Zambrów
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 16:51
Hmm, spotkać dżentelmena to niecodzienność, jednak kiedy spotka mnie ta przyjemność i pewien miły osobnik otworzy mi drzwi to uśmiecham się do niego i dziękuję.
[ Dodano: Nie Cze 01, 2008 16:54 ]
Przy dżentelmenach każda kobieta czuje, że jest nią. Ahh ;P
Sama znam takich . niewielu ale znam . jeden szczegolnie. Ale to wychowanie w domu duzo daje . ) Dlatego. Pamiętajcie uczcie przyszłych synków zasad savoir vivre xDD
_________________ Miłość jest jak spacer podczas drobniutkiego deszczu. Idziesz, i dopiero po chwili orientujesz się, że przemokłeś... do głębi serca.