Dla mnie zachowanie kobiety z sytuacji pierwszej było co najmniej dziwne. Może i feministki mają wiele dobrych poglądów ale to już przesada. Wyszło na to, że chłopak był dobrze wychowany a dziewczyna nie.
Każda dziewczyna lubi być traktowana chociaż trochę wyjątkowo. Ale potrzebuje też trochę swobody. Chodzi o to, by wszystko odpowiednio wyważyć, bo inaczej chłopak wyjdzie na natręta.
Mi w każdym razie miło się robi kiedy chłopak wykona jakiś chociaż niewielki gest. Nie chodzi przecież tylko o otwieranie drzwi ale np. o odpowiednie slownictwo w towarzystwie "dam"
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 11 Wrz 2007 Posty: 1078 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 22:33
Koba napisał/a:
Cytat:
Czy ty jesteś taki głupi czy po prostu bawisz się w robienie userom na złość swoimi dennymi postami?
Robię to specjalnie dla ciebie-żebyś również odpisał głupim postem.Pozdrawiam
Jak widac robisz cos tylko na pokaz. Poczekam zeby nauczycielka nie zrzedzila. To sie nazywa hipokryzja.
U mnie w klasie zawsze chlopcy nas przepuszczali w dzwiach. Jeszcze byla taki fajny chlopak z I klasy, a ja wtedy bylam w IV. Poczekal przed dzwiami i z usmiechem na twarzy mnie przepuszczal i "kobiety przodem".
Nawet jak jechalam z kolezanka i jej malym bratem tramwajem. My weszlysmy i siedzial taki koles, gdzies kolo 24 lat, pil piwo, byl rozwalony na tym siedzeniu. Ale jak zobaczyl, ze ona wchodzi z malym dzieckiem to pierwszy sie podniosl i ustapil miejsca.
Wizzard napisał/a:
Dziwi mnie tylko, że często dziewczyny mimo, że mówią, że lubią gentelmenów, kulturalnych facetów, wybierają tych niegrzecznych, chamskich, prostackich . Czy mimo wszystko ci niegrzeczni nie pociągają bardziej dziewczyn? Ofc. nie mówię tu o skrajnościach, że facet wyzywa dziewczyny czy coś w tym guście.
Zawsze mialam do takich slabosc , ale zawsze tez szanowali dziewczyny.
_________________ "Sprawiedliwość ma oczy i fiskalną kasę.
Podstawowe wartości spłonęły jak papier"
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 29 Mar 2007 Posty: 2863 Skąd: serce Kubusia ;)
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 10:57
Koba napisał/a:
Robię to specjalnie dla ciebie-żebyś również odpisał głupim postem.Pozdrawiam
znowu zaczynasz?
Koba napisał/a:
nie widzę konieczności dla której kobieta miała by iść przodem
boś niewychowany i niekulturalny może.
lol, a swoją drogą, nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy to kobieta pierwsza przepuszcza faceta w drzwiach.
[ Dodano: Sob Paź 06, 2007 11:58 ]
a, tak w ogóle, ciągle przypomina mi się akcja, gdy jeden chłopak nie przepuścił mojej kumpeli w drzwiach. ta krzyknęła "ale dżentelmen!" biedny {?}, aż się zarumienił i wycofał.
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 194 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 14:17
Koba napisał/a:
Cytat:
tyle że wszyscy faceci czekają jak wejdą dziewczyny i na końcu my włazimy
U mnie też tak jest,uważam to za dyskryminację-gdzie równouprawienienia?
e Koba ty mnie chyba źle zrozumiałeś
My to robimy z własnej woli .. nikt nas do tego nie zmusza
to się nazywa szanowanie płci piękniejszej
Może kiedyś i ty to zrozumiesz
_________________ Bóg mnie stworzył z Mózgiem i Penisem. Ale seksuolog powiedział Mi że krwi starczy na działanie tylko jednego z nich xD
Pomógł: 37 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 1752 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 14:45
A co to ma wspólnego z wyższością? Prędzej z szacunkiem. Jak szanujesz faceta podajesz mu rękę na przywitanie, kobietę przepuszczasz w drzwiach, ustępujesz miejsca i takie tam.