Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 02:46
Tajemnice Złotych Miast!
Pierwszy raz ją zobaczyłem przed pierwszą klasą podstawówki i oglądam ją do dziś. Z resztą było ich wiele. Tajemnice Złotych Miast, Wilk i zając, Cubasa, Transformers (taka ciężarówka, co leciała ze skały i się zmieniała w mechanicznego robota ), Pomysłowy Dobrobir. Miałem ich wiele.
Z tych nowszych (znaczy nowszych wtedy ) Tomm i Jerry, Kaczor Donald już jako standard. Ale te prehistoryczne, najstarsze były najfajniejsze.
Piosenkę z pierwszej wspomnianej bajki niedawno przełożyłem na akordy gitarowe i spisałem sobie nawet tekst.
Co to? Coś mi świat ale nie wiem czy dobrze możesz podać jakiś link co do tej bajki
Bajki z dzieciństwa? Poza standardową dobranocką oglądałam Sailorm oon, nie ja ja do dziś oglądam . jak byłam naprawde mautka to oglądałam "Mój mały kucyk" i "Sanstar i jeźdźcy"
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 51 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 21:05
Wazelina napisał/a:
Kleszcz i jego tekst ŁYCHAA!
MISTRZOSTWO!!!! Ta bajka była cool xD. No i jeszcze dragon ball (chyba wszystkie odcinki obaliłem), królik bugs, diabeł tasmański (niewiem on chyba był w bajce o bugsie ale jest to moja ulubiona postać bajkowa). Nie cierpię niemych bajek jak np Tom i Jerry (raz na kilka odcinków odezwie się pani toma to wszystko).
A teraz uwieeelbiam Naruto .
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1651 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 22:37
'Przygody Baltazara Gąbki'!!! Ale dobre były również 'Muminki'. Nie było w nich tego schematyzmu jak w innych bajkach
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Jak ja dawno tego Anime nie oglądałem. Aż mi się łezka w oku zakręciła. Dzięki bardzo Mnichu.
Kiedyś to oglądałem to, tylko teraz to już nie pamiętam o co tam dokładnie chodziło .
W dzieciństwie bardzo lubiłem oglądać Generała Daimosa, DB , Muminki, Pszczółkę Maję, Smerfy, no i właśnie ww TZM .
Wiecie, że Pszczółka Maja i Muminki to też Anime ?
_________________ Ayamatte aratamaru-ni habakaru nakare.
Już kilka osób nie wie co to oznacza i chciałoby wiedzieć, więc daje tłumaczenie ^^ :
Nigdy nie zawahaj się przyznać do błędu i przeproś.
Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 51 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 21:42
Jeszcze była kiedyś tak bajka. Nie pamiętam jak to się pisze ale wymawia się chyba: "łudi łud peker" xD. O takim dzięciole który ciąągle się śmiał. Całkiem fajne.
Pomogła: 17 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 1543 Skąd: Marchewkowe pole ^^
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 13:47
Odlotowe Agentki i Aparatka.. no i Kotopies na MiniMax a wcześniej to oczywiście Gumisie,Smerfy i Muminki ( z tej trójcy najbardziej lubiłam Gumisie ), Super Świnka,Czarodziejka z Księżyca
[ Dodano: Pią Lut 22, 2008 13:48 ]
No Name napisał/a:
"łudi łud peker" xD. O takim dzięciole który ciąągle się śmiał. Całkiem fajne.
Ja miałam nawet gre na komputerze taką
_________________ ~~ Zanim w popiół się zmienię
Chcę być wielkim płomieniem
Chcę się wzbić ponad świat
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~