o patrzcie! kolejny wspolczujacy xD wspólczujacy dziewczynom laczcie sie moze jak bedzie was wiecej to reszta nie bedzie sie wiecej nabijac.. to naprawde nie jest smieszne
_________________ Nic nie dzieje się przypadkiem, wszystko jest zawsze z jakiegoś powodu
Pamietam, ze w gimnazjum chlopacy z klasy sie zmowily i kazdy przylazl z tamponem w roli breloczka do kluczy ;] Ale to raczej nie w celu wysmiania z dziewczyn ale jakiejs 'ogolnosmiechowej' akcji. Bo w podstawowce to podejrzewam, ze niewielu chlopczykow wiedzialo (przynajmniej w moim klasowym srodowisku;]) co to jest, ta tajemnicza Miesiaczka!
Szkola srednia to juz inna bajka, wszyscy otwarcie o tym gadamy, a chlopacy jak piskleta malutkie(chcialam napisac jajka, ale to chyba zle porownanie, tak mnie sie zdaje;]) nas traktuja, kiedy jeczymy i zawodzimy w te Dni Z Piekla Rodem ;]
_________________ surrender every word every thought every sound
surrender every touch every smile every frown
Pomogła: 4 razy Wiek: 14 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1315 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Nie Gru 23, 2007 18:03
Chłopakom w mojej klasie już powoli przechodzi podnieta okresem. Czasem tam się spytają o tampony czy podpaski, ale myślę, że raczej z ciekawości, a nie po to zeby się śmiac.
_________________ Prosiaczku, bo miłość jest wtedy kiedy się kogoś lubi... za bardzo
Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
Może rozwinę moją myśl jeszcze bardziej... Myślę, że miesiączka to nic śmiesznego, wręcz przeciwnie ;] To prawda mniej więcej od tond gdy się pozna to słowo to można się śmiać z tego mniej więcej do 15/16 lat zależy jak się rozwija ktoś w psychice...A tak to mam 13 lat i jeszcze ani razu się z tego nie śmiałem...
_________________ Wygląd się nie liczy, a skoro powstała sugestia, że podpis jest za długi, to lepiej go skrócić, by nie przeszkadzać w przeglądaniu forum!
Wiek: 16 Dołączyła: 23 Gru 2007 Posty: 163 Skąd: warszawa
Wysłany: Nie Gru 23, 2007 22:59
nie lubie jak ktos mi wspolczuje, ale powiem szczerze jest czego
nie chodzi mi nawet o sama nazwe, swego czasu sie chłopcy smiali z tego, teraz sa insze tematy.. ;p
dla mnie najwiekszym problemem jest sam ból w tych dniach..
zdarza sie ze nie ide do szkoły na zajecia bo mnie niesamowicie boli nie moge nic robic.. lezec siedziec..nic mi nie pasuje..biore prochy ale to nic nie pomaga.. jest jeszcze gorzej, inna sprawa ze mam zwalony humor.. a i jeszcze wymiotuje... ogolnie przesrane 24/24h.
podobno to wina tyłozgiecia macicy, czy cos ;]
_________________ Co masz to mów
Ja nie cofam słów
Pomogła: 15 razy Wiek: 15 Dołączyła: 08 Lip 2007 Posty: 1219 Skąd: Z krainy marzeń ;)
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 01:18
Raz moja kumpela na lekcji dostała okresu, podeszła do pani do biurka i zapytała czy może iść do wc. Kiedy nauczycielka nie pozwoliła, wtedy koleżanka powiedziała, że ma miesiączkę i musi wyjść.
Tak się złożyło, że usłyszeli to koledzy z pierwszej ławki. Od razu rozeszło się po całej szkole, że Justynka ma okres.
Do dziś jej dokuczają.
Kurcze! zachowują się jakby ona jedyna to miała, jakby to było coś nienormalnego.
A, i jeszcze nie spotkałam się z przypadkiem, żeby jakiś chłopak traktował to normalnie. ;p Może jeszcze nie dojrzeli.
Ps. Panna powyżej chyba odgapiła mój podpis. ;]
_________________ Jeszcze raz z tobą być dzisiaj chce
jeszcze raz dotknąć Cię i uwolnić sny
minęło tyle dni ze nie warto liczyć ich
jednak wciąż pragnę Cię mocno tak
tamtych dni mi brak
z Tobą chwil mi brak
zabijasz mnie kiedy zabierasz moje marzenia
Pomógł: 8 razy Wiek: 17 Dołączył: 15 Gru 2007 Posty: 990 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 11:42
agusia_93 napisał/a:
A, i jeszcze nie spotkałam się z przypadkiem, żeby jakiś chłopak traktował to normalnie. ;p Może jeszcze nie dojrzeli.
Chłopcy tak mają. Potrafią się jarać tym, że w plecaku jakiejs dziewczyny znaleźli podpaskę "na wszelki". Nie wiem, nigdy tego nie zrozumiałem - może dlatego, że mnie ten okreś raczej ominął ;x
Dla mnie też jest to normalna rzecz. Tak zostałyście stworzone....
Z dziewczyną ten temat mamy otwarty... nie boimy się go... Gdy tylko jest potrzeba to rozmawiamy. I gdy coś jest nie tak mówi mi od razu. A gdy nie może się spotkać i jest to spowodowane złym samopoczuciem związanym z okresem to to rozumiem i nie naciskam.
W mojej klasie czuje się dziwnie... Ja z tego tematu nie robie problemów a inni chłopcy robią wielkie halo... Denerwuje mnie to.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Wto Gru 25, 2007 23:26
Mi to sie smiac chce tylko jak jakies dziumdzie przylaza i co 5 minut slysze "Mam okres, ohhh, jak mi zle, ja mam okres" "Nie słyszałeś ,ze ja mam okres?! Daj mi spokoj!"
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
a ja mam 15 lat i nie mam okresu . i czuje sie z tym też dziwnie , kolezanki i koledzy nie wiedza nawet o tym mysle ze zeby sie dowiedzieli to przynajmniej niektorzy by wysmiali . dlatego wole to zostawic dla siebie ale szczerze to glupio sie z tym czuje
karteczka, nie Twoja wina, nie powinnaś się z tym źle czuć! Ale powiem Ci, że to nic cudownego. Jak mam okres, to łapię doła i nic mi się nie chce.
_________________ Przytaczam sens mej nieobecności
Z konieczności odcięcia od rzeczywistości
Smak wolności szkicuje
Szkielet życia abstrahującego od skłonności
Do zawiłości
Do duchowej starości
Ogłaszam wszem i wobec
Nie ma mnie dla ludzkości.