Chłopaki w moim wieku śmieją się z tego i jakoś mnie to szczególnie nie dziwi. Mnie tam do śmiechu nie jest, nie ma bata, ale nie traktuję tego jako czegoś nienormalnego.
W tym nie ma nic śmiesznego - normalna, uciążliwa ( ) rzecz. Ale ja jestem w gimnazjum i przyznam, że to są ciężkie czasy - niedawno musiałam przetransportowac podpaskę od plecaka do łazienki i kolega to zauważył Ale był na tyle normalny, że milczał.
Co do okresu to nie ma czego żałowac - cieszyc się jedynie, że ten czas jeszcze nie nadszedł
Pomogła: 6 razy Wiek: 18 Dołączyła: 11 Maj 2008 Posty: 247 Skąd: Mazury
Wysłany: Nie Maj 11, 2008 14:15
Może w podstawówce to to było śmieszne ale teraz jak jestem w szkole średniej to czasami chłopacy jak widzą, że jakąś dziewczynę boli brzuch w trakcie miesiączki to nawet lecą nam po tabletki.
Wyśmiewanie się jest chyba przypadłością niedojrzałego wieku i braku orientacji w tej typowo kobiecej sprawie
_________________ Bądź takim, abyś nie musiał czerwienić się sam przed sobą...- Wiktor Hugo
Pamiętam jak w podstawówce mieliśmy o liczbach okresowych na matmie. oczywiście leciały zaraz różne skojarzenia. Ale słyszałam je nie tylko od chłopaków, ale od dziewczyn też. Chłopacy zaraz uczyli się liczyć dni płodne i takie różne rzeczy. A jak któryś podszedł do tablicy zaraz było: Leci ci...
Większość osób się z tego śmiało, ale to było żenujące, a nie śmieszne.
To nie jest powód do śmiechu i nie rozumiem tych co się z tego śmieją.
U mnie w klasie często jest tak, ze ja dziewczyna wychodzi do toalety t zaraz zaczynają się komentarze chłopców (na szczęście tylko dwóch takich dziecinnych mam w klasie):
- Przeciekło jej! Przeciekło jej! Idzie zmienić "tampona"/podpaskę.
Ależ to żałosne.
Ostatnio natomiast fizyk zapytał ile trwa okres. Koleżanka mu odpowiedziała: "6 dni". Koleś zaczął się śmieć i wszystkie dziewczyny a chłopcy jakoś dziwnie się zawstydzili, czy co?
_________________ Żeby móc milczeć
Żeby móc milczeć tak
I wszystko powiedzieć
Żeby każdy zrozumiał mnie
Żeby każdy zrozumiał
Żeby każdy mógł zrozumieć mnie
ale to jest coś normalnego i nic krępującego
i nie rozumiem dlaczego niektórzy wydziwiają na ten temat
tak samo dziewczyny nie mają sie czego wstydzić, a jak coś to to zawsze jest niezła wymówka, zawsze się sprawdza, wystarczy ze powiem że mam okres i umieram xD