Pomogła: 3 razy Dołączyła: 23 Mar 2008 Posty: 264 Skąd: krk
Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 16:28
mi sie tez podoba jedno i drugie Jeden z moich <3 uprawiał parkour. inny grał na gitarze mi sie ogolnie podoba jak ma chłopak jakas pasję!
A jesli bym musiała wybrac to sama nie wiem, ja gram na gitarze,wiec moglibysmy stwirzyc jakis duecik,wspolnie sie poduczac
Ale chciałabym też do tanca wplesc elementy akrobatyki (!odrozniam akro i pk,wiec nazwijmy to ogolnie TRICKI Xd) wiec tez mogłby mnie czegos poduczyc i bym wkroczyła w meskie grono na zlotach itp to mogłoby być miłe i ładne dosiwadczenie,bo z reguły chłopcy zajmują sie free runingiem itp xD no i sa przy tym wysportowani,a tacy gitarowcy to nie rzadko grube ryby
hm..zacznijmy od Parkour'u.. mój brat uprawia ten sport więc trochę się orientuje ;P Z jednej strony jest obawa o chłopaka ,że może sobie coś zrobić, a nawet wylądować na wózku.. .. Ale plusem jest to, że w parkourze jest dużo elementów akrobatyki ( ja sama ją uwielbiam, więc nie obraziłabym się , gdyby mój chłopak ćwiczył ze mną ^^)
Za to faceci z gitarą mnie strasznie pociągają ;> No chyba każda dziewczyna chciałaby , aby ten ukochany zagrał (i zaśpiewał?) jej piosenkę.
jak dla mnie 1:1 ;]
Jaj, gitara... <3 Miło, kiedy wieczorem na plaży, przy winku chłopak gra ci coś na gitarze i śpiewa... Takie romantyczne ^^
A parkour też ma swoje zalety, oryginalny i w ogóle. Mój ex niedoszły to trenował, czasem fajne triki mi pokazywał i w ogóle, ale czasem to było męczące. Wolę jednak gitarzystów. ;>
Gitara!!! jest super jeszcze nie spotkałam sie z tym żeby nie robiło wrażenia na dziewczynie gra na gitarze:) szczególnie w nocy przy ognisku,,, uhm... jestem z takim właśnie gitaromanem:PP wiem co mówie
_________________ Taniec powstał jako technika medytacji.
miał służyć osiągnięciu ekstazy, gdy znika tańczący, pozostaje
tylko taniec, nie ma ego, nikt nie manipuluje, ciało płynie spontanicznie.
moja wiedza jest niczym w porównaniu z moją głupotą
Sorenta
Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 03 Maj 2008 Posty: 65 Skąd: Cieszyn
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 18:03
3 miesiace tem u moj chlopak uprawiajacy parkour ! spadl z wysokiej wysokosci i nie zyje :( smierc na miejscu :(:(: !! powiem wam tak jesli was to kreci to uwzajacie na siebie !! ale gra na giatrze jest bezpieczniejsza:( i moze nie bedzie przynosic tyle strachu i bolu o b;iska wam osobe.. !! zycze udanej debaty
Czytam te wszystkie wasze wypowiedzi i trzymam się za głowę to całe pytanie co lepsze gitarka czy parkour...chłopie niedorozwinięty jesteś, pomyśl jakie dwie dziedziny łączysz??
każdy z was niema zielonego pojęcia czym jest parkour...każdy was pisze głupoty np ze w pk jest akrobatyka...ożż niby z kąd parkour to sztuka EFEKTYWNEGO/SZYBKIEGO jak najbezpieczniejszego przemieszczania się przez aglonerację miejską z wykorzystaniem elementów architektury i bez wykonywania zbędnych technik które nie pomogą w czasie zagrożenia życia.....w pk niema trików są techniki!!! akro to nie pk!!! akrobatykę możecie łączyc z free runnem a nie z pk!!! woogule to o jakim szpanerstwie mówicie pk nie mozna szpanować, powiedziałbym nawet że nie idzie nim szpanować!!! mówicie ze pk jest niebezpieczna sztuką (owszem jest gdy zabiera sie za niego nie ogarnieta osoba) która nie myśli i próbuje tylko szpanować!!! Ja sam trenuję pk z dobre 4 lata i nie ma mowy abym robil jakies salta bo to nie pk nie o to tu chodzi!!! ja np. nie mialem żadnego wypadku, po prostu nic bo jestem rozważny i do wszystkiego dochodze powoli.........mówicie ze parkour imponuje laskom...hmmmm....jakos mam 16 lat i nie mam dziewczyny...duzo czasu spędzam na treningu pk jest moim życiem i po prostu lubię to robić....na gitarce tez umiem grac...sam się uczyłem (jestem samoukiem) i moja grą tez nie przyciągam lasek... MAM PROZBE ZEBY KAZDY Z WAS NAJPIERW POCZYTAL TROCHE O PK A DOPIERO POTEM COS PISAL BO WOOGULE ZAL OGROMNY Z WAS pchacie się tam gdzie niemacie....piszecie ze teraz pk jest modny chociaz ja nie widze duzego wzrostu traucerów! owszem sa młodzi ponizej 14 lat nazywami ich parkowcy są to tacy którzy pocwicza z miesiac jakies fiflaki i mówia ze to pk....nie znaja filozofi pk woogule....Laurus17 moje kondolencje, twój chłopak najwyraźniej był nieprzygotowany na oddanie skoku i po prostu robil wszystko pod presja co doprowadzilo do zachwiania równowagi i upadku...tak jak mówię nic na siłe...wszystko przyjdzie z czasem:)