Pasja dla szpanu to nie pasja. Z czegoś, co robi się dla innych nie wyjdzie rozwój. Tak fizyczny, jak i duchowy.
Dlatego denerwują mnie Ci pseudosportowcy skaczący po śmietnikach. Oni tylko skaczą. Psychika nie gra w tym żadnej roli. A jeżeli psychika nie gra roli, aktywność nie zajmie ich na dłużej.
Rozwój w każdej dziedzinie sportowej jest podzielony na etapy. Są oczywiście na świecie teamy, które pokonują te etapy, ale polskie dzieciaki zatrzymują się już na pierwszym, a najlepsi z nich najwyżej na drugim.
_________________ STRIP SAMBA! http://youtube.com/watch?v=HoyQwrviMbs Eu sou um barco na imensidao do mar
Com saudade do meu porto
Navego, navego, navego nas ondas do mar
Vento me leva pra la de novo
Zadaj sobie pytanie: Co TOBIE się bardziej podoba. Zajmowanie się czymś aby komuś zaimponować jest płytkie i zazwyczaj nie wychodzi, ponieważ do osiągnięcia w danej dziedzinie stopnia, w którym można komukolwiek zaimponować, jest potrzebne mnóstwo samozaparcia płynącego z pasji. Chęć imponowania nie zmusi się do wielogodzinnych treningów przez 2 lata. Coś takiego trzeba lubić!!!
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 149 Skąd: wziąć na wino..
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 21:21
Wiesz co.. Jeżeli masz wybrać czy Parkour czy Gitara tylko i wyłącznie z powodu dziewczyn to wybierz najlepiej psychiatrę..
Coelho napisał/a:
Pasja dla szpanu to nie pasja. Z czegoś, co robi się dla innych nie wyjdzie rozwój. Tak fizyczny, jak i duchowy.
Fizyczny może jeszcze tak, ale duchowy nie.
Rób coś dla siebie, nie dla lasek! Ja robię to co lubię i wiesz co? Moja dziewczyna nie interesuje się w ogóle niczym (no może nie totalnie niczym) co robię, nigdy jej to nie imponowało. Może imponuje jej coś innego co może robie ale nie wiem o tym. Dziewczyna o ile zechce być z Tobą to na pewno nie dla tego że skaczesz między murkami i nie dla tego że grasz jak Hendrix.. Ja też gram na gitarze parę lat i moja dziewczyna chyba nigdy tego nie słyszała.. Idź po rozum do głowy!
Zgadzam się z poprzednikami - wybieraj to, co wolisz. Bez sensu jest robienie czegoś, aby się komuś przypodobać.
A jeżeli już naprawdę ktoś chce... zależy jaką chcesz dziewczynę. Gitary są dla romantyczek, parkour pewnie dla tych bardziej aktywnych.
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 09:06
wielu ludzie myśli że uprawiają parkour- niestety inni myślą że "parkour" to jest przeskakiwanie ławek... -żenada Większość z was uprawia free running czyli szybkie pokonywanie przeszkód - niekoniecznie wysokich ,trudnych. a Parkour to przeróżne akrobacje miejska wspinaczka po czymś , po kimś
_________________ "Wielu spośród żyjących zasługuje na śmierć. A niejeden z tych, którzy umierają, zasługuje na życie. Czy możesz ich nim obdarzyć?"
Oska [Usunięty]
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 09:43
Snap, proszę, weź sprawdź co to PK, a potem pisz takie (nie)mądre posty
ghandi [Usunięty]
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 11:38
najlepiej to połączyć ^^. ale ja tam chyba gitarę wolę .
Jeśli chcesz tylko imponować dziewczynom zostań Jedi...
Wierz mi, że bez odpowiedniej pracy organu zwanego mózgiem nie zwiążesz się z żadną normalniejszą jednostką. Możesz co najwyżej wzbudzić chwilowe zainteresowanie.
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 13:52
Ja tam chyba wolę gitarę, chociaż ten cały parkour całkiem niezły jest
_________________ "Żyje się tylko chwilę
a czas -
jest przezroczystą perłą
wypełnioną oddechem
a meble są kanciaste
a ciało - delikatne
a ziemia wszędzie płaska
a niebo nieosiągalne"
wielu ludzie myśli że uprawiają parkour- niestety inni myślą że "parkour" to jest przeskakiwanie ławek... -żenada Większość z was uprawia free running czyli szybkie pokonywanie przeszkód - niekoniecznie wysokich ,trudnych. a Parkour to przeróżne akrobacje miejska wspinaczka po czymś , po kimś
^^? Mylisz pojecia xPPP Przerówzne akrobacje ? To chyba akro a nie PK ;] Wez poczytaj najpierw i sie dowiedz co to jest PK lol
_________________ Kazdą porażkę nie traktuj jako przegraną, tylko jako nowe doświadczenie Tak w ogóle to kocham was ;* xD
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 149 Skąd: wziąć na wino..
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 19:14
Zacznij znaczki zbierać.. Albo żeby zaimponować naucz się tańczyć.. Porażka z takimi kolesiami.. Współczuje dziewczyny, że większość facetów teraz kombinuje jak Was poderwać..