Pomogła: 2 razy Wiek: 14 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1208 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 21:20
Ja odkryłam u siebie jeszcze dziwny nawyk jak zrywałam truskawki, a potem czereśnie. Zamiast zrywać wszystkie truskawki, które są dojrzałe to latałam i wypatrywałam tych najładniejszych i największych, na te małe nawet nie zwróciłam uwagi. Tak samo z czereśniami. Zamiast rwać te, które są dojrzałe to łaziłam z drabiną wokół drzewo i szukałam jak najdojrzalszych. Przez to zajęło mi to bardzo dużo czasu.
niszczę ją.
Kiedy wymawiam słowo Nic,
stwarzam coś, co nie mieści się w żadnym niebycie
Hipokryta [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 16:51
bellamuerte napisał/a:
A ja zauważyłam, że mam obsesję na punkcie (nie)zakręconych butelek. Potrafię ją zakręcić i jeszcze z pięć razy sprawdzić czy na pewno się nic nie wyleje.
Też tak mam..Jak byłem młody, to mi się wylało picie do plecaka i od tego czasu zawsze sprawdzam.
Ponadto, mam obsesją na punkcie dokładności.Wszystkie długopisy muszą być pozamykane, płyty poukładane alfabetycznie [...] długo by wymieniać.
Wiek: 15 Dołączyła: 07 Gru 2007 Posty: 41 Skąd: z końca świata;)
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 16:56
ja muszę się przejrzeć przechodząc koło lustra. I nie przeżyję dnia bez kremu do rąk;) Poza tym jeszcze jak nie mam co robić z rękami zawsze wyciągam telefon i strzelam klapką.
_________________ Idąc przed siebie nie można zajść daleko...
Ponadto, mam obsesją na punkcie dokładności.Wszystkie długopisy muszą być pozamykane, płyty poukładane alfabetycznie [...] długo by wymieniać.
hehe.. ja kiedys nie moglem isc spac dopuki nie poukladalem wszystkich miskow.. a gdzy zobaczylem ze szafka jest otwarta musialem ja zamknac inaczej bym nie usnal.. naszczescie wyroslem z tego.
teraz mam tak tylko z glupotami jak np gg.. musze wlaczyc, chodz nikt nie pisze xD tak samo nk ( nie lubia mnie ) gdybym nie musial isc to bym jeszcze cos podopisywal..
miss baralai i iza2409 - mam tak samo z tymi lustrami i wystawami
Ale rownież jak idę się wiczorem myc to mam wrażenie że ktoś za mną stoi, albo jak już jestem w tym prysznicu to że jak otworze te dzrzwiczki to ktoś tam będzię, tak samo jak myję zęby to wydaje mi się że ktoś za mną jest...
mam to od dzieciństwa i nie wiem jak się pozbyc
_________________ Podczas każdego tańca, któremu oddajemy się z radością, umysł traci swoją zdolność kontroli, a ciałem zaczyna kierować serce.
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 10:47
To może ja pozbieram do tej pory napisane, bo widzę, że baardzo dużo zgadza się z moimi:
bellamuerte napisał/a:
x Nie zasnę, jeśli nie będę odwrócona głową do ściany.
bellamuerte napisał/a:
x Gdy przechodzę przez pasy staram się chodzić tylko po ich białej części.
Agentka napisał/a:
- Nie wyjdę do szkoły jak dobrze sobie nie pojem
Cytat:
- lubię zapach książek oraz gazet
bellamuerte napisał/a:
- uwielbiam kupować / dostawać kolczyki, mniejsza z tym, czy będę je nosiła, czy też nie.
bellamuerte napisał/a:
- nie lubię się uczyć gdy jest cicho w pokoju
Cytat:
- gdy jadę autobusem rano do szkoły, mam już określone miejsce, które zajmuje, zawsze po stronie prawej, 4 siedzenie,
No, ja nie do szkoły, ale też mam "swoje" miejsce w autobusie (3 siedzenie od okna po prawej)
KinKa napisał/a:
-często śmieje się bez powodu, a ludzie przebywający wówczas w pobliżu mnie są pewni, że coś brałam
Ja śmieję się, kiedy przypomnę sobie śmieszną sytuację (mogła się wydarzyć baaardzo dawno temu) i nikt nie wie co mi się stało, dlaczego się śmieję P
Cytat:
a ja mam jeszcze jakieś dziwne zboczenie co do kolekcjonowanie rzeczy z zagranicznych krajów. Kurde, nawet mi szkoda wyrzucić słoiczka po dżemie z Bułgarii, a z opakowania po greckich ciasteczkach zrobiłam pojemnik na długopisy. ;]
heh ja mam papierek po czekoladce z Czarnogóry sprzed ok. 4 lat
Jenova napisał/a:
- nie lubię gdy ktoś mi patrzy prosto w oczy (śmiać mi się wtedy chce)
Morituri napisał/a:
-Jak raz mi sie wbije melodia dop głowy to nuce ją przez dnie lub tygodnie
sorenta napisał/a:
najbardziej to dziwnie sie czuje idąc po moście bo wydaje mi sie że zaraz spadnę tak samo jest jak stoję na balkonie czy coś,,, wyobrażnia podsuwa mi obrazy jak spadam czy coś takiego
_________________ "Żyje się tylko chwilę
a czas -
jest przezroczystą perłą
wypełnioną oddechem
a meble są kanciaste
a ciało - delikatne
a ziemia wszędzie płaska
a niebo nieosiągalne"
Mustang [Usunięty]
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 14:00
Zawsze kiedy stoję na bramce musze podotykać łakciami słupków...
Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 250 Skąd: Giżycko
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 21:08
Jak zamykam dom to wychodzę z klatki i wracam się i patrzę czy zamknąłem dom
Nie wytrzymam jednego dnia bez muzyki i bez czegoś słodkiego
Czasem też nagle wybucham śmiechem ale to się rzadziej zdarza
Zawsze poprawiam kogoś kto robi błąd ortograficzny
_________________ "Keczap to mój przyjaciel, dawaj mi ten k**wa keczap, człowieku!"
Pomogła: 2 razy Wiek: 14 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1208 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 21:56
Cytat:
Zawsze poprawiam kogoś kto robi błąd ortograficzny
To ja poprawiam każdego kto powie "włancza"
Nie piję w ogóle czarnej herbaty
Jak przechodzę z kimś przez ulice to go łapę za rękę, ktokolwiek by to nie był
niszczę ją.
Kiedy wymawiam słowo Nic,
stwarzam coś, co nie mieści się w żadnym niebycie
Nie potrafię jeść bez picia. Popijam wszystko. Nawet rosół, który swoją drogą muszę koniecznie jeść z chlebem. Bez kromki żadnej zupy nie zjem. Co do chleba, to jeszcze często (teraz już rzadko) Obrywałem "środek", żeby potem zjeść samą skórkę. Jeżeli o gotowaniu mowa, to wszystko, co przygotowuję musi być idealnie rozplanowane i rozłożone na talerzu. Kanapeczki symetrycznie, szyneczki na nich równo przycięte itd. Ponad to mam obsesję na punkcie składania noża i widelca razem po zjedzeniu. Ponad to często zmywam sam z siebie. Ot tak. Kilka razy dziennie coś mi strzela do łba i idę pozmywać talerze, a jak już pozmywam, to nie, nie. Żaden widelec nie zostanie w suszarce. Wszystkie zostaną starannie wytarte i odłożone do szafki.
Ponadto obsesja segregowania. Jak mi się nudzi, to wyciągam coś na wierzch. Na przykład szufladę z pierdołami (czyt. długopisy, papiery, bibeloty etc.) i siedzę segregując wszystko równiutko, żeby miało swoje miejsce. Oczywiście po dwóch dniach tam będzie burdel jak zawsze, ale to nic
Ponad to uwielbiam zbierać wszelakie pierdoły. Wszystko. Kolekcjonowałem wszystko, co się dało. Pokemony, muszelki, kartki do segregatora, modele samochodów, kalendarze, zdjęcia, maskotki, bajki z Krecikiem, porcelanowe figurki, lwy z rolek papieru toaletowego, komiksy. Teraz bardziej ciekawe starocie, ulotki z kina i Mtg
Sprzątanie, ale tylko wtedy, kiedy nie ma nikogo i nikt mi nie każe sprzątać. Biorę składam ubrania z całego domu, wyciągam odkurzacz, biegam ze szmatą
A z innych obsesji?
-Kiedyś miałem wrażenie, że wszyscy się na mnie gapią.
-Tak samo, jak Morituri, jak wchodzę do autobusu, to patrzę, czy nie ma kontrolera.
-Nie mogę się uczyć, jeżeli chociażby jedna rzecz jest rozwalona na biurku i koniecznie muszę mieć stos kartek i długopisów pod ręką.
-Często chodzę po krawężniku.
-Żegnając się w sklepie odprawiam swoisty ceremoniał z "Do widzenia", "Dziękuję" i "Życzę miłego dnia". Ewentualnie jeszcze jakieś "Szczęśliwych Świąt etc.". Zresztą przeważnie, jak się żegnam z dorosłym, to takie formułki ^^
-Nigdy nie potrafię spakować wszystkich rzeczy do szkoły. Zawsze na początku września kupuję nowy piórnik, nowe długopisy, zeszyty w tym dwa brudnopisy. I tak juz po pierwszym semestrze mam kilka zeszytów, w których jest wszystko z przewagą przedmiotu, który jest wypisany na pierwszej stronie i pożyczonymi długopisami.
-Zawsze coś zepsuję. Mnie się rzeczy sypią w rękach ^^
-Mam obsesję na punkcie złodziei. Idąc ulicą z portfelem w kieszeni ciągle sprawdzam, czy jest, a przy okazji przeliczam pieniądze.
-Często, jak już zjadę windą na sam dół klatk, to wracam do góry sprawdzić, czy drzwi zamknąłem
-Jakiś taki obsesyjny altruizm. Cokolwiek zrobię, to potem cały czas za mną łazi "Czy ten ktoś się czuje urażony?", "A może coś zrobiłem nie tak?", "A może coś by mu pomóc". Poza tym nie potrafię odmawiać i nie potrafię nie wybaczać. Jestem strasznie niepamiętliwy (w długach także).
-Zapominam oddawać ludziom ich rzeczy. To jest okropne. Ciągle coś leży przygotowane na blacie. Jest na tym karteczka, ale jak wychodzę, to nigdy nie mam czasu zabrać i zapominam o tym.
Ciekawe, czy coś jeszcze mi się przypomni.
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.